Vēle VintageBuat pertama kali anak benih bentuk hibrida anggur Velez menjadi pilihan kepada pencinta budaya ini pada tahun 2009. Foto pelbagai dan penerangan anggur Velez yang diperolehi oleh peminat Ukraine yang terkenal-peminat V.V. Zagorulko, menyebabkan minat serius dari viticulturists Ukraine, Rusia selatan dan juga Belarus.

Ciri dan deskripsi Veles

Blossoms Velez VelezAnggur tanpa biji yang baru menunjukkan tempoh pematangan yang sangat awal, bahkan lebih baik daripada jenis “orang tua” Rusbol dan Sophia. Sejak pembukaan buah pinggang sebelum menuai, hanya 95-100 hari berlalu, sedangkan di Sofia tempoh ini adalah 110-125 hari, dan Rusbol matang dalam 115-125 hari. Jelas, pematangan awal Velez telah dipengaruhi oleh nenek moyang yang jauh – gred anggur tanpa buah Magarach, memberikan buah beri dalam masa 80-85 hari selepas buah pinggang pecah.

Hibrid ini dicirikan oleh kadar pertumbuhan semak yang sangat tinggi, di bawah keadaan cuaca yang menggalakkan, pucuk juga matang.

Beberapa tunas setiap tumbuhan tidak boleh melebihi 35. Memandangkan keperluan ini, seperti dalam bentuk video anggur, di mana pucuk kuat meninggalkan 2-4 kelantangan hal berkembang terdiri daripada denda bunga biseksual kuning-hijau. Struktur ini memudahkan kacukan menjanjikan bunga didebungakan dan membolehkan berus sangat besar mengikat panjang 30 cm dan lebar kira-kira 20 cm. tandan besar sekali, sangat bercabang, ketumpatan sederhana atau rapuh, mempunyai bentuk kon yang luas.

Beri Veles dituangkanMenurut penerangan dan gambar-gambar varieti anggur Velez, tandan masak beratnya dari 600 hingga 2000 gram, walaupun penanam wain yang telah menanam semak-semak dalam plot mereka dan mendapatkan tanaman pertama menunjukkan berus seberat kira-kira 3 kg. Hibrid, yang dikaitkan dengan kelas keturunan tanpa benih, dicirikan oleh rayuan dan rasa pengguna yang tinggi.

Oleh kerana berries masak mendapatkan warna merah jambu yang luar biasa dan mencapai berat 5 gram.

Rapi, jeli, daging lut mempunyai rasa yang baik dengan warna muscat yang jelas. Menurut para pakar, rasa hibrid baru itu layak mendapat penilaian yang lebih tinggi daripada beri varieti terkenal yang lain – kishmish Radiant. Bukan kebetulan bahawa pemilihan baru-baru ini sudah pada tahun 2010, tepatnya pada merasa, telah dianugerahi dua penghargaan atas kejohanan Crimean “sekelompok buah anggur”.

Beri ditutup dengan kulit anggur yang tidak mencolok ketebalan sederhana. Dalam 20% daripada buah beri, asas-asas benih yang tidak mengganggu persepsi rasa dicatatkan.

Ciri-ciri teknologi anggur yang semakin meningkat

Bungkusan selepas rawatan dengan gibberellinSekiranya teknologi anggur berkembang menyediakan rawatan berus gibberellin, buah beri berkembang menjadi lebih besar dan agak lama, sementara bilangan buah tanpa biji sepenuhnya meningkat dengan ketara. Pengalaman anggur yang sudah sedia ada di tanah terbuka menunjukkan kelembapan yang tinggi dapat menyebabkan perkembangan reput kelabu pada retak berry yang sedang masak.

Related  Popular di kalangan penghuni pondok gred melon

Berus dengan buah masak yang baik disimpan dan diangkut. Tembak dengan baik mentolerir berat tandan. Dalam cuaca kering, berus sehingga satu setengah bulan boleh dipelihara di atas pokok anggur, dengan sepenuhnya memelihara semua rasa dan juiciness. Menurut penanam anggur, walaupun sedikit zaizyumlivaniya tidak tercermin dalam sejambak anggur, tetapi hanya menguatkan nota pala.

Untuk menjadi tuaian yang baikMenurut foto pelbagai dan penerangan anggur, Veles terdedah kepada pembentukan langkah-langkah. Di rantau selatan, peningkatan seperti itu ditambah dengan penuaian kedua tambahan, yang matang pada akhir bulan September atau pada bulan Oktober. Di tengah band, di mana terdapat sedikit masa untuk menanam pucuk, lebih baik untuk mengeluarkan anak tirinya.

Pembiakan dan penjagaan anggur Velez

Buah-buahan pertama belukar mudaUntuk pembiakan keratan anggur yang dituai pada musim gugur digunakan. Saplings boleh sama dengan sistem akar mereka sendiri, atau dicantumkan. Kadar survival penanaman baru di tinggi, berbuah dalam keadaan yang baik boleh bermula pada tahun kedua, tetapi untuk pembangunan yang lebih baik lebih baik untuk menghapuskan belukar tunas terbentuk. Dalam menjaga bentuk hibrid tidak akan menyebabkan banyak masalah. Anggur Veles mempunyai rintangan purata 3 hingga 3 mata kepada cendawan yang lembap dan oidium. Apabila melakukan rawatan pencegahan untuk kebudayaan ini, risiko terkontaminasi penyakit ini menjadi minimum.

Ketebalan musim sejuk varieti yang boleh menahan beku hingga ke -21 ° C tidak cukup untuk menanam anggur di tempat terbuka tanpa penampungan tambahan di pinggang tengah. Di kawasan selatan, Velez bertunas dengan baik, dan juga dengan kerosakan dari kentut individu yang sejuk, semak dalam satu musim cepat dipulihkan.

Meningkatkan penuaan pucuk dan meningkatkan kualiti tanaman boleh dilakukan dengan bantuan pemangkasan musim bunga dan normalisasi.

Veles kerap menghasilkan hasil yang tinggiPada masa yang sama di cuti anggur untuk 6-8 mata untuk melarikan diri, dan di bawah keadaan cuaca yang menggalakkan pada semak yang kuat, beban meningkat. Seperti yang dapat dilihat dalam gambar dan penerangan, varieti anggur Velez dicirikan oleh hasil yang tinggi. Bush setiap tahun membentuk hal berkembang dan memberi banyak ovari. Tanaman utama pertama dikeluarkan pada bulan Ogos, dan dengan penggunaan anak tiri, gelombang kedua buah berminyak pada pertengahan musim luruh.

Related  Kami mengenali pelbagai jenis pudina dalam gambar dengan nama dan keterangan

Ciri ciri budaya ini membolehkan kita membicarakan kesesuaian hibrid untuk berkembang dalam pelbagai zon iklim, dari lorong tengah Rusia ke Kuban dan Crimea. Berkenaan dengan teknologi anggur yang berkembang Veles akan secara kerap membekalkan penanam anggur dengan buah beri yang besar dan sangat baik.

Video mengenai anggur Velez