kristal tembaga sulfatAlat yang unik untuk digunakan dalam pelbagai bidang kehidupan ━ tembaga vitriol, arahan untuk kegunaan yang bergantung kepada kes tertentu. Bahan ini berkesan melawan kulat, bakteria dan perosak lain. Kami berjaya menghargai komposisi tukang kebun dan pembina. Ubat ini dijual di farmasi, yang menunjukkan kegunaannya dalam perubatan. Ramai sudah membelinya untuk pelbagai keperluan.

Vitriol tembaga terhadap acuan dari kulat di dinding

tembaga vitriol terhadap kulat di dindingUntuk menyingkirkan kesan-kesan tidak menyenangkan ini akan membantu rawatan permukaan yang dijangkiti dengan tembaga sulfat. Selain mengikuti arahan untuk menggunakan tembaga sulfat, perlu menyediakan dinding untuk rawatan yang akan datang:

 1. Keluarkan kertas dinding dan bahan penamat hiasan yang lain.
 2. Gunakan spatula untuk mengeluarkan lapisan dengan plaster plaster yang rosak.
 3. Sebelum menggunakan vitriol tembaga daripada acuan dan jamur, ia perlu dilakukan dengan pasir atau berus pada asas logam. Bersama-sama dengan ini, penting untuk menggunakan produk berasaskan klorin, misalnya: 5 liter air, 500 gram garam, 500 gram soda dan 5 sudu air. l. serutan dari sabun rumah.

Menggunakan tembaga sulfat terhadap kulat di dinding adalah disyorkan hanya selepas semua prosedur terdahulu. Dengan permukaan kayu anda juga boleh lakukan. Walau bagaimanapun, adalah wajar untuk mempertimbangkan bagaimana bahan tercemar itu.

Apakah yang berguna untuk sulfat tembaga dalam perubatan?

penyelesaian sulfat tembagaUntuk tujuan perubatan, ubat ini digunakan dan disyorkan oleh doktor dalam kes berikut:

 • untuk rawatan hakisan serviks;
 • apabila menyingkirkan kulat pada kuku dan kaki;
 • apabila psoriasis didiagnosis.

Ginekologi dan vitriol tembaga

Vitriol tembaga digunakan dalam perubatan untuk menghapuskan hakisan serviks. Rawatan adalah seperti berikut: satu sudu bahan yang mesti dibubarkan dalam 1 liter air mendidih. Douching diperlukan untuk komposisi, yang akan mengandungi: 1 sudu besar. l. kepekatan yang diperoleh dicairkan dalam 0.5 liter air dengan suhu kira-kira 40 darjah. Semasa prosedur, adalah penting untuk membersihkan alat kelamin dalaman secara menyeluruh.

Douching perlu diulang setiap hari selama 2 minggu pada waktu petang. Selepas menjalani prosedur, anda perlu mendapatkan janji temu dengan pakar sakit puan untuk pemeriksaan.

Rawatan penyakit ginekologi dengan vitriol perlu dilakukan di tengah-tengah kitaran haid. Semasa hari kritikal, ini dilarang sama sekali.

Vitriol tembaga akan membantu dengan berhenti dan kulat kuku

rawatan kulat pada kukuKulat pada kuku ━ bukan sahaja kacau ganggu, ia adalah penyakit yang menjejaskan kulit dan plat kuku. Terhadap kulat pada kuku, tembaga sulfat digunakan.

Anda boleh dirawat dengan cara berikut:

 1. Sediakan komposisi vitriol. Satu sudu teh bahan ini perlu ditambah kepada 1 liter air masak.
 2. Langkah seterusnya adalah pencairan untuk mandi. Ia harus dipanaskan 10 liter air untuk suhu 40 darjah, tambah 0,1 liter larutan dan kacau dengan teliti. Kaki hendaklah diletakkan di dalam cecair yang terhasil selama 30 minit.
 3. Selepas prosedur, lapkan kaki dengan tuala kering dan, jika dikehendaki, gunakan salap dan krim, yang disyorkan oleh doktor yang hadir.

Kursus rawatan perlu sekurang-kurangnya 2 minggu. Sudah sejak hari pertama hasilnya akan ketara.

Psoriasis dan tembaga sulfat

tembaga sulfat dalam perubatanDalam rawatan psoriasis, fungsi-fungsi perlindungan tubuh akan dimainkan dengan bantuan bahan ini. Untuk mencapai kesan ini, anda perlu membuat mandi dengan elemen ini. Untuk melakukan ini:

 • membuat penyelesaian 3 sudu teh vitriol dan 200 liter air dengan suhu tidak melebihi 45 darjah;
 • dalam komposisi yang terhasil harus tinggal selama 20 minit, dan kemudian dengan hati-hati mengelap badan dan memakai seluar dalam lembut.
 • rawatan penuh adalah 16 sesi.

Rawatan lain untuk psoriasis ialah penggunaan salap dengan sulfat tembaga. Untuk penyediaannya:

 • ia perlu mengisar 25 g celandine dan mengisar 50 gram sulfat tembaga ke zarah yang lebih kecil;
 • tambah 0,15 kg lemak babi;
 • Komponen yang terhasil dicampur dan hangat di dalam air selama 15-20 minit.
 • Susunannya perlu diaplikasikan ke kawasan yang terkena badan setiap hari selama 30 hari.

Sebelum menggunakan salap, cubalah diri anda untuk melihat alahan. Untuk melakukan ini, letakkan sedikit bahan pada siku. Jika selepas satu hari di kawasan ini kulit tidak mempunyai sensasi dan kesan yang tidak menyenangkan, komposisi dapat digunakan dengan selamat.

Taman, taman sayuran dan sulfat tembaga

tembaga sulfat untuk taman dan dusunVitriol tembaga digunakan di taman taman dan sayur sebagai baja untuk tanah. Resipi adalah seperti berikut:

 • Sebelum digunakan, bahan itu perlu diguna;
 • untuk 1 meter persegi akan memerlukan tidak lebih daripada 1 gram kristal;
 • dadah dibubarkan di dalam air dan disiram oleh komposisi taman ini.

Melakukan make up tanah disyorkan untuk musim bunga awal atau musim luruh.

Tembaga sulfat juga merupakan alat yang sangat baik untuk melindungi pokok daripada perosak, jika ditambah kepada kapur.

Pembinaan dan sulfat tembaga

Tembaga sulfat digunakan dalam pembinaan untuk menghilangkan prestasi karat dan garam pada bata konkrit, plaster dan lain-lain. Ia adalah ubat yang baik untuk melindungi daripada bakteria dan membusuk, yang permukaan kayu juga perlu. Selain kesan ini, bahan menjadi lebih tahan api dan tahan lama.

Satu lagi pilihan untuk menggunakan vitriol dalam pembinaan ━ ialah untuk menghapuskan kebocoran, serta penambahan tambahan sebelum penamat.

Cara membuat komposisi

Untuk penggunaan sulfat tembaga dalam arahan pembinaan untuk digunakan adalah seperti berikut:

 • Sebelum memulakan kerja, adalah perlu untuk memanaskan kawasan yang terjejas dengan pengering rambut pembinaan khusus;
 • dadah dibubarkan dalam air biasa pada kadar 25-30 gram seliter;
 • komposisi yang dihasilkan banyak diterapkan ke seluruh dinding.

Jika luka permukaan terlalu dalam, anda perlu menyediakan konsistensi yang lebih kuat. Untuk 10 liter air ━ 1 kilogram vitriol.

Walaupun manfaat bahan ini, jika ia mendapat pada kulit dalam komposisi yang sangat pekat, terbakar boleh terbentuk. Oleh itu, apabila bekerja dengan vitriol tembaga, disyorkan untuk menggunakan sarung tangan dan peranti pelindung yang lain.

Semua tentang tembaga sulfat – video