Penjagaan tamanSetiap truk di plotnya mahu mempunyai buah-buahan yang sihat, buah beri, sayuran dan kurang suka menggunakan racun perosak. Pembantu anda dalam ini akan menjadi tumbuhan sendiri, haiwan, serangga. Apabila menanam di taman dan taman, anda mesti mematuhi satelit-satelit, iaitu, yang melindungi satu sama lain daripada perosak.

Melibatkan budaya satelit

 • Kubis. Banyak perosak menyerang sayuran manis. Menggabungkan penanaman kubis dengan Dill dan bawang, anda akan melindunginya dari perosak.
 • Menanam bawang di tempat tidur dengan timun, anda melindungi timun dari hama labah-labah.
 • Bawang bawang (Batun) melindungi strawberi daripada nematod dan slug.
 • Tomato akan membantu dari bawang putih dan bawang putih phytophthora.
 • Lobak akan membantu bawang dari fly bawang. Bawang akan membantu lobak wortel.

Oleh itu, menonton tanaman, anda boleh mencari pembela hijau di taman dan di taman bunga. Banyak tumbuh-tumbuhan di taman dipengaruhi oleh aphids. Kubis, kacang, ceri, ceri dan tanaman lain sangat menderita. Hama labah-labah berbahaya kepada timun. Proses budaya ini dengan infusi bawang putih, dan perosak akan mati dalam tiga hingga empat jam. Dill tanaman di sebelahnya. Dia akan menarik lalat-lalat. Suatu busur menjatuhkan banyak perosak dan rama-rama. Mereka tidak dapat meletakkan telur di kilang.

Bawang-Batun akan membantu dalam melindungi stroberi daripada reput kelabu. Buah Phytoncides memusnahkan agen penyebab penyakit ini. Ia melindungi terhadap penyakit dan kentang dan tomato perosak.

Loji di marigolds taman (ayam hitam). Mereka melindungi tanah dari nematoda dan merupakan pendahulu terbaik untuk strawberi.

Mustard, dill, pasli, berbunga di taman, menarik serangga berguna.

Gunakan campuran sayur-sayuran

Selain menggunakan budaya satelit, di taman, di taman, perlu menanam tanaman dan penanaman dengan infus tanaman.

 • Pada tanda-tanda pertama penyakit, tomato adalah phytophthora dan untuk pencegahan penyakit merawat tumbuhan dengan infusi bawang putih.
 • Dari Gnevko (perosak gooseberries dan currants), webworm (perosak kentang dan sayur-sayuran), Lalat gergaji, Kubis Moth – rama-rama berwarna penggunaan tomato dedaunan.
 • Daripada perosak semacam itu, ulat kecil, akan membantu penyebaran daun kentang dan tomato.
 • Dari itu perosak seperti wireworms, gnaws akar lobak merah dan kentang ubi, berjuang dropwise dengan kedalaman 5-10 sentimeter baji kentang (menandakan mereka dengan tangkai), memeriksa setiap hari dan memusnahkan perosak.
 • Penyerapan daun dandelion akan membantu dalam memerangi kerosakan, tandakan.
 • Sesetengah penanam tumbuh burdock besar. Ia penting bukan sahaja dalam perubatan rakyat, tetapi juga terhadap perosak utama. Baru dipotong daun burdock – setengah kilogram dimasukkan ke dalam periuk, dicurahkan lima liter air, menegaskan di tempat yang gelap, 3-4 hari dan penapis. Sekiranya kerosakan teruk pada tumbuhan menambah dua puluh gram sabun dan campuran. Menggunakan infusi untuk menyembur terhadap Diamondback rama-rama itu, ulat rakus rama-rama kubis putih, penyodok dan banyak serangga berbahaya yang lain. Kesan yang baik adalah campuran burdock dan lembaran mustard (satu hingga dua). Gunakannya terhadap bug padang rumput dan aphids.
 • Penyebaran burdock yang berkesan dan menentang labah-labah labah-labah. Setengah baldi jisim tanah tuangkan air hangat ke atas, menegaskan sepuluh hari dan ketegangan. Menyembur pokok dengan infusi ini boleh dilakukan pada selang waktu sepuluh hari. Selepas menyebarkan daun burdock untuk malam, kumpulkan slug yang bersembunyi di bawahnya.
 • Penyebaran chamomile ahli kimia akan menyelamatkan tumbuhan dari tungau, aphids, dari tikus.
 • Pada serbuk cendawan – penyakit timun, labu, tembikai, skuasy, gooseberry dan currant semak – menggunakan kemasukan jerami reput. Adalah lebih baik untuk menjalani rawatan di waktu petang.

Related  Strawberry manis yang lazat di rumah

Video mengenai taman tanpa bahan kimia