Cari tempat dalam reka bentuk landskap tapak juniper Repanda

Puan juniperJuniper dengan pucuk bengkok di atas tanah membentuk permaidani hidup hijau dan telah lama menjadi popular dalam reka bentuk landskap. Salah satu pokok renek ini – juniper Repanda, pendek, musim sejuk-tahan lasak dan bersahaja.

Variasi itu diperoleh di Ireland, mula-mula tersedia untuk tukang kebun pada tahun 1934 dan masih menikmati cinta yang pantas di semua penjuru dunia.

Penerangan mengenai juniper Repanda

cawangan-cawangan yang subur dari juniper RepandaTumbuhan malar hijau lama merujuk kepada spesies kerdil. Pada usia 10 tahun, juniper dari J. communis Repanda mempunyai diameter kira-kira satu setengah meter dan ketinggian tidak melebihi 30 cm. Diameter maksimal mungkin kira-kira 2.5 meter, pokok renek hanya mencapai 15-20 tahun.

Krom terbentuk oleh pucuk tipis, padat bercabang, padat ditutup dengan acicular, hingga 5-8 mm panjang, jarum lembut. Ciri ciri pelbagai adalah jalur putih-putih di bahagian luar jarum. Pada musim panas, jarum berwarna hijau, dan pada musim sejuk, pokok-pokok semak dicat dengan warna hijau yang berwarna kecoklatan. Pada tumbuhan dewasa juniper dari Repand biasa terdapat kerucut bulat hingga satu sentimeter dalam saiz. Merapikan buah-buahan dari hijau menjadi kelabu biru, ditutup dengan lapisan keputihan yang tebal.

buah reptil juniperJuniper bentuk perlindungan sampingan padat dengan peningkatan sehingga 12 cm lebar dan kira-kira 3 cm tinggi akan berguna:

  • di atas bukit pegunungan, di tepi jalan, sebagai cacing pita dalam reka bentuk kawasan pinggir bandar;
  • walaupun udara tercemar, di taman bandar;
  • sebagai tumbuhan pasu di teres, balkoni atau teres.

Pelbagai juniper Repand, dalam foto, diuji dengan baik oleh masa, mempunyai kehebatan musim sejuk yang sangat baik, boleh disebarkan secara vegetatif, tanpa kehilangan kualiti hiasannya.

Menanam dan merawat juniper Repanda

perkebunan juniper dari RepandJenis juniper yang berbeza mempunyai ciri-ciri biasa. Ini termasuk undemanding kepada komposisi tanah.

Tumbuh-tumbuhan juga disesuaikan di tanah dengan keasidan yang rendah, dan dengan tindak balas alkali yang lemah. Walau bagaimanapun, menurut penerangan juniper Rapand, tumbuh-tumbuhan tumbuh lebih baik di tanah longgar, sederhana yang lembab dan berkhasiat.

juniper biasa Repanda

Campuran untuk penanaman disediakan berdasarkan tanah turfy, pasir dan gambut dengan tambahan baja kompleks untuk tanaman konifer. Kepada akar juniper tidak berisiko mereput, di bahagian bawah pit pendaratan, saliran dicurahkan dari tanah liat yang diperbesar, bata yang patah. Sekiranya tumbuhan itu menjadi sebahagian daripada bentuk bebas dari segi bebas, jurang ditinggalkan di antara semak yang mencukupi untuk pertumbuhan dan penutupan mahkota.

Sekiranya anda memilih tempat yang sesuai untuk menanam, penjagaan Juniper juniper adalah lebih mudah.

penanaman tunggal juniper RepandaEphedra fotophilous, tumbuh dengan baik di penumbra. Tempat terbaik untuk juniper ialah bahagian di sebelah selatan dengan tanah yang boleh ditenggelamkan cahaya dan tempat tidur dalam air bawah tanah. Shrub boleh bertahan:

  • frosts ke -29 ° C, jadi dia tidak memerlukan tempat perlindungan khas;
  • kekurangan lag di tanah, jika kelembapan yang mencukupi dikekalkan;
  • kawasan kejiranan dengan mana-mana tumbuh-tumbuhan bunga dan hiasan-daun, yang membuat pelbagai benar-benar sejagat.

mulover juniper repandDalam cuaca panas yang kering, Juniper Repand disiram. Tumbuhan itu juga menyerikan percikan, yang dilakukan pada waktu petang, supaya jarum tidak terdedah kepada risiko luka bakar.

Memakai jintan juniper tidak memerlukan pemangkasan khas. Apabila memerhati peraturan teknologi pertanian, budaya itu secara bebas membentuk mahkota setinggan garis besar yang dibulatkan.

The juniper of RepandWalau bagaimanapun, pada musim bunga, pucuk mati atau rosak mesti dikeluarkan. Pada masa ini, potongan dituai untuk pembiakan tumbuhan dan membuat potongan, yang selepas perakaran oleh musim luruh akan menjadi anak benih penuh.

Juniper Redand dalam reka bentuk landskap

Repand dalam reka bentuk landskapJuniper penutup tanah padat adalah pilihan yang sangat baik jika anda ingin menghiasi taman batu, tapak batu, laluan taman atau rumput yang luas. juniper semula tumbuhan dalam komposisi tamanDi kawasan dengan kawasan yang kompleks, berkembang dengan luas penanaman akan membantu menguatkan dan menghijau cerun, tidak akan membenarkan pertumbuhan jurang dan penyebaran tanah berhampiran tangga.juniper reinde sepanjang langkah

Dalam reka bentuk landskap, juniper reinde mendapati aplikasinya sebagai budaya periuk. Kontena dengan semak-semak yang tidak takut panas, udara sejuk dan gassed, membentuk pulau hijau di balkoni, bumbung rata, di teres dan berhampiran pintu masuk ke rumah.

komposisi dengan juniper Repanda

juniper Repanda di taman

juniper juniper di nurseri

juniper reinde di katil bungaUntuk menanam, lebih baik memilih tanaman dengan sistem akar tertutup. Mereka menjadi lebih baik, yang sangat penting jika anda ingin mengembangkan permaidani hijau atau membatasi. Anak benih tersebut boleh diangkut ke tanah bukan sahaja pada musim bunga, tetapi juga semasa musim panas, mereka kurang sakit dan segera mula berkembang di tempat baru.

Video mengenai jenis dan jenis juniper untuk plot

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector