avtomobilska črpalkaVsak lastnik vozil na kolesih meni, da je črpalka obvezna tovarna avtomobila. Veliko popravil in pnevmatik ponujajo svoje storitve, vendar jih je še treba doseči. Za čiščenje kolesa v tranzitu – za shranjevanje gume, da zagotovite prometno varnost.

Vrste črpalk za pnevmatike

Nočna črpalkaGlavni pomočnik voznika je vedno veljal za kompaktno nožno črpalko z manometrom. Naprava je lahko diafragma in bat. Ampak pri podzemnih temperaturah membrana izgubi elastičnost, zato se črpalka pogosteje uporablja za avtomobilske batne črpalke. Naprava vključuje:

 • telo;
 • batnica;
 • podporna platforma;
 • mehanizem tipa vzvoda.

Prednost nožne črpalke pred električnimi napravami je neodvisna od virov energije. Deluje iz mišične moči, nima elektronike, kar je neprecenljivo v ekstremnih situacijah. V primerjavi z ročno črpalko ima veliko batno komoro, črpanje opravi nož, ledveni pas se ne zateče.

električna črpalkaČrpalka električnega avtomobila se imenuje kompresor drugače. Delovni mehanizem je lahko diafragma in bat. Na podlagi tehnoloških kazalnikov postopoma potisnemo membranske naprave s trga. Električni kompresor ima motor in batni sistem. V tem primeru upoštevamo zanesljivejše naprave z neposrednim pogonom iz motorja brez pretvornikov pretvornika. Potrebna oprema za vse vrste in znamko avtomobilske črpalke je manometer.

Pravilna izbira avtomobilskega kompresorja

avtomobilski kompresorIzbira kompresorja je odvisna od tehničnih parametrov, določenih v potnem listu. Istočasno je za zagotovljeno gretje pnevmatik potrebno, da so parametri črpalke za električni avtomobili 10% višji od tlaka v komori.

Tehnični podatki, navedeni v potnem listu kompresorja:

 • največji tlak;
 • uspešnost;
 • vrsta črpalke;
 • način priključitve motorja na vir energije;
 • dolžina cevne in zračne cevi;
 • materiali sklopov, priključki;
 • dodatno opremo in vrsto manometra.

Kompresor je izbran za določen tip kolesa. Zmogljivost bo zagotovila potrebno hitrost vbrizgavanja zraka. Stiskanje v težkih vozilih, avtobusi se razlikujejo od lahkih avtomobilov.

Kratko vrvico navadno namestite na proračunske modele. V prihodnosti bo z njo veliko težav. Če se za avto uporablja močna črpalka, je priključena neposredno na akumulator s sponami, kabel pa je potreben še dlje.

Dolžina zračne cevi naj bi bila enoletna in pol daljša od premera koles, sicer bo med obratovanjem treba vzdrževati kompresor.

Related  Kako izbrati obtočno črpalko v sistemu za ogrevanje hiše v državi

delovna črpalka v delovanjuPomembno je, da izberete šobo z navojem, ne z bradavico. Lažje je uporabljati pozimi ali priključiti adapter. Bolje je izbrati črpalko za batne črpalke, katere cena je večja v primerjavi z membransko napravo. Batni mehanizem je bolj zanesljiv, traja dlje in naložena sredstva se bodo izplačala. Manometer je treba izbrati z dvema lestvicama in ustrezati tlaku, ki ga ustvari črpalka. Nato bo natančnejša lestvica delitev. Poceni kompresorji so bolje kupiti v kovinskem ohišju. Večje število dodatnih priključkov in dodatkov v črpalki, večja je vrednost enote premoženja.

Najbolj priljubljeni avtomobilski kompresorji

Avtomobilski navdušenec ima na izbiro veliko možnosti za avtomobilske električne črpalke. Dostojanstveni primerki najdemo med ruskimi, kitajskimi in tujimi modeli. Toda v TOP 2016 v prvih položajih o razmerju med ceno in kakovostno prioriteto domače modele:

 1. Blagovna znamka “TANI” spada v moskovsko podjetje. Proizvajalec je specializiran za razvoj in proizvodnjo opreme in opreme za avtomobile.
 2. Vodja ratinga je bil model “Kachok”, bat. Pogon je koaksialen, model deluje neposredno iz baterije. Naprava ustvari stiskanje 7 atm., Hitrost vbrizgavanja 35 l / min. Kompaktna naprava je shranjena v predalu za rokavice. Cena avtomobilske črpalke je 2500 do 3000 rubljev.Črpalka v primeru
 3. “Golden Eagle”, kompresorji te serije, vozniki menijo, da je najboljši, kljub višji ceni. Serija zajema več modelov glede na velikost pnevmatik – R14 – R Enote ustvarjajo stiskanje do 14 atm. z zmogljivostjo 98 l / min. Črpalka se napaja preko vžigalnika. Torbica in glavni deli so kovinski teflonski tesnili. Pomanjkljivost ni najboljši manometer. Vredno je avtomobilska črpalka 3500 rubljev.
 4. Kompresor “Tornado” proizvaja več podjetij. Najboljše razmišljajo o Moskvi, ki jih proizvaja istoimenska družba. Najboljša naprava AC 580 deluje iz vžigalnika, zagotavlja 7 atm. in stane samo 1000-1200 rubljev. Kitajske naprave so dražje, hitro se pregrejejo.avtomobilska črpalka Tornado

Pri nakupu morate pazljivo preučiti dokumentacijo in izbrati model ruskega proizvajalca.

Tuje modele so kakovostne in dostopne črpalke, ki so dolgo in zanesljivo osvojile trg.

tuja črpalkaCorporation Black Decker je dobro znani proizvajalec posebnih orodij. Podjetje nenehno izboljšuje model in posveča veliko pozornost sodobnemu polnjenju in videzu. Predstavljeni Black Decker ASI300 ima majhno težo, nagnjen zaslon in možnost povezovanja z omrežno napetostjo 220 in 12 V. Pod -20 S črpalko za avto deluje slabo. Stroški izdelka znašajo 5000 rubljev

Related  Izbira in namestitev antene za dajanje

Hyundai električni kompresorji ne potrebujejo oglaševanja. Uporabniki izbirajo serijo HY, zasnovanih za različne zmogljivosti. Privlači v pripomočku izdelka:

 • visokotemperaturni manometer;
 • funkcija “Autostop”, ko je dosežen določen tlak v pnevmatiki, je naprava izklopljena;
 • Hladilni sistem predstavlja aluminijaste plavuti.

Stroški zanesljive naprave so nizki, samo 2500 rubljev. Proizvajalci se osredotočajo na izdelavo proračunskih modelov.

Poznavanje osnovnih meril za izbiro opreme, dobro znanih blagovnih znamk, je enostavno izbrati črpalko, ki ustreza posebnim zahtevam.

Video – priporočila za izbiro avtomobilske črpalke