indirekte varmekokeranordningProblemet med varmtvann blir haster der det ikke er sentralisert varmtvannsforsyning: i landshytter, private by- og landshus. I dag krever installasjonen av en ferdiganordning for oppvarming av vann til de nødvendige temperaturene alvorlig investering. En alternativ måte å levere varmtvann på er en indirekte varmekilde som kan produseres uavhengig. Dens fordel er at varmtvannsforsyning av boliger utføres i økonomisk modus og med minimal økonomiske kostnader.

tilkoblet kjele

Funksjoner og skjema for produksjon av kjelen av indirekte oppvarming av egne hender

I utseendet er en indirekte varmekoker en stor lagertank, uavhengig av energikilder (gass, elektrisitet, etc.). Inne i tanken, laget av korrosjonsbestandig materiale, installeres et spiralrør langs hvilket kjølevæsken sirkulerer. Kaldt vann i tanken mates gjennom innløpsrøret, vanligvis plassert under. Vannet i kjelen oppvarmes jevnt av varmebeholderens bevegelige varmebærer. Utløpsrøret for varmtvann er installert øverst. For enkelhets skyld er rørene utstyrt med kuleventiler. Utenfor er tanken dekket med et lag av termisk isolasjon.

En tegning av produksjon av en indirekte varmeapparat med et volum på 100 liter er vist nedenfor:

Tegning av indirekte varmeapparat

Skjematisk diagram av kjelen:

Driftskjema for den indirekte varmekedelen

Varmtvann fra kjelen kommer inn i vannvarmerens kapasitet, hvor det passerer gjennom et spiralrør, det omdannes til kaldt ved utgangen. Returkjølt vann returneres til kjelen.

Fordeler og ulemper ved en indirekte varmekilde

Fordeler ved å bruke en kjele laget av deg selv:

 • tilkobling til sentralvarmesystemet;
 • installasjon i nærheten av kjelen;
 • lave installasjonskostnader;
 • en betydelig reduksjon i energiforbruket;
 • gir konstant temperatur vann.

Ulempene er følgende:

 • for installasjon av en kjele er et stort område eller et eget rom nødvendig;
 • for oppvarming av et stort volum vann er det nødvendig med lang tid, med oppvarming av lokalene som skal utføres med mindre intensitet;
 • rask dannelse av innskudd på en serpentinrør som krever rengjøring med kjemiske eller mekaniske midler to ganger i året.

Dette alternativet for å få varmt vann er egnet i varmesesongen. På andre tidspunkter kan varmebærerens rolle utføres av den elektriske varmeapparatet som er innbygd i kjelebeholderen.

Da vil vannet bli oppvarmet med elektrisitet. I dette tilfellet kan kjelen slås på om natten, om natten, lave takster eller etter behov.

Related  Vi bygger en murstein gjerdet i vår egen styrke

Fremstilling av kjele med egne hender

På grunn av det ganske enkle driftsprinsippet, kan en slik enhet bli laget selvstendig. La oss nå se på hvordan du lager en kjele av indirekte oppvarming med egne hender.

Alt arbeid på produksjon av en varmtvannsbereder består av å samle komponenter av strukturen:

tank

Tanken brukes som kjele av kjelen. Volumet avhenger av behovene til husets eiere i varmt vann og beregnes ut fra mengden 50-70 liter per person daglig. Omtrent en familie på 4 personer passer til en 200 liter kjele.

For varmeapparatet må tanken være laget av rustfritt stål, aluminiumslegeringer eller annet materiale som er motstandsdyktig mot korrosjon. Som et alternativ – en gassflaske, men veggene må først rengjøres og primeres. Uten denne tiltaket vil varmt vann ha en lukt av gass.

Tank fra gassylinderen

5 hull er laget i tanken: 2 på siden for montering av spolen, en i bunnen for innløpsrøret, en på toppen for vannutvinning og en på bunnen av avløpskranen. For å bruke kjelen utenfor varmesesongen, er det nødvendig å sørge for installasjon av et varmeelement. Det nedre hullet er også boret for det. Låste elementer eller kulventiler er festet til hullene som er laget.

spiral

Et kobber- eller messingrør passer for dette elementet, hvor diameteren og lengden avhenger av tankens volum. I gjennomsnitt beregnes 1,5 kW termisk effekt av serpentinrøret for hver 10 liter. Du kan bruke et rør av metallplast eller annet metall med god varmeoverføring.

Kobberspole for kjele

Røret er viklet i en spiral på en sylindrisk dorn. For dette kan du ta en logg eller et rør med stor diameter.

Related  Prinsippet til konvektorvarmeren

Ved vikling av spolen er det viktig å overvåke spolene:

 • For å sikre den beste kontakten til rørets varmeoverflate når vannet blir oppvarmet, må svingene ikke røre ved hverandre;
 • det er ikke nødvendig å gjøre viklingen med overdreven kraft, så det vil ikke være lett å fjerne spolen fra dornen.
 • Antallet svinger på spolen beregnes ut fra volum og høyde på tanken.

Termisk isolasjon

Fra utsiden skal tanken være dekket med et isolasjonslag. Det er nødvendig å øke effektiviteten og redusere varmetap. For isolasjon av tanken, egnet montering skum, mineralull eller annet termisk isolasjonsmateriale, som er festet til basen av ledning, lim eller stripbånd. For et pent utseende er tankens kropp bedre dekket med en tynn plate eller folieisolasjon.

Du kan også varme tanken med en annen beholder med større diameter. For å gjøre dette blir den ferdige kjelen satt inn i den store tanken med egne hender, og kammeret er fylt med et varmeisolerende materiale eller skumplast på termosprinsippet.

montering

se med installert spoleMontering av kjelen, laget av egne hender, utføres etter utarbeidelse av alle komponenter:

 • spolen langs senteret eller langs veggene er montert inne i tanken, dysene er loddet til innløps- og utløpsrørene;
 • For en vertikalt stående kjele, er støttene sveiset til bunnen, for hengslet enhet – hengsler “ører”;
 • en varmeapparat er installert;
 • Kjelen er tett lukket med lokket;
 • Tilkobling av spolen i henhold til skjemaet for fremstilling av en indirekte varmekilde til varmekretsens kontur;
 • Tilkobling av vanninnløp / utløpsrør;
 • Rør røret inn i kjøkkenet eller på badet ved uttrekkspunktet.

Video: Hvordan lage en indirekte varmeapparat alene

Video: Indirekte oppvarming av kjelen