modeli potopnih črpalkOskrba z vodo za poletno rezidenco in hišo je urejena s pomočjo vodnjakov ali vodnjakov. Potopna črpalka za vodnjak mora izpolnjevati določene zahteve. Glede na globino dviganja se izbere potrebni izhod in tlak, centrifugalna ali membranska (vibracijska) naprava. Kateri mehanizem, ki se uporablja v določenem primeru, je odvisen od kakovosti vode in finančnih sposobnosti gostitelja. Od vseh modelov se štejejo potopne črpalke za vodnjake.

Preberite tudi o potopnih črpalkah za vodnjak!

Preberite o obtočnih črpalkah za ogrevanje!

Kako pravilno izračunati in izbrati napravo

izračun moči črpalkeUstvarjanje avtonomnega sistema oskrbe z vodo s pomočjo vdolbinice se začne z meritvami:

  1. Globina vdolbine se določi tako, da se obremenitev kabla zmanjša na dno, preverjanje s podatki o potnem listu.
  2. Statična raven se določi z znižanjem obremenitve na površino ogledala po dolgem polnjenju. Zjutraj ali po daljšem pomanjkanju nastanka se določi maksimalno polnjenje komore.
  3. Razlika v ravneh bo dala globino vodnega sloja.
  4. Dolžino – polnite fotoaparat na enoto časa. Ta vrednost določa kapaciteto črpalke, možnost dolgega nihanja brez izpraznitve potopne črpalke.

Poleg tega bo treba poznati razdaljo ali višino, do katere bo voda dobavljena za določitev glave. Pomembno je, da še naprej uporabljate povečano sredstvo. Zaradi prisotnosti akumulacijskega rezervoarja je manj verjetno, da bo vdolbino črpalke za vodnjak. Pri zagonu je oprema večje obremenitve. Treba je poznati kemično sestavo in vsebnost suspendiranih snovi v vodi.

Prednosti in slabosti potopnih črpalk

potopna črpalkaGlavna razlika med vodnjakom in vodnjakom je v globini vodnega horizonta in velikosti odprtine cevi. Vreče so zgrajene z večjo komoro, premer črpalke pa ne omejuje izbire. Toda v vdolbini je lahko manjši tok vode, omejena produktivnost naprave.

Raven vode v vodnjaku se spreminja po sezoni. Da ne bi odložil pesek črpalke na 15 cm na dnu treba namestiti pnevmatski kovinski ščit nad delu vodnjaka, kar pušča režo vzdolž obrisa. Pod pločevino se zrna peska ne dvignejo, voda pa bo vedno čista.

Površine ali potopne črpalke za vodnjake, kar je bolje – se rešujejo v posebnih pogojih. Najpogosteje izberejo podvodno:

  • oprema je pod vodo, ne zahteva polnjenja, kadar je pripravljena za delo;
  • motor ima vodno hlajenje, se ne pregreje niti med dolgotrajnim obratovanjem;
  • možnost namestitve filtrov na sesalno šobo ščiti mehanizem delovanja pred zamašitvijo;
  • uporaba avtomatizacije zagotavlja oskrbo z vodo po potrebi brez človeškega posredovanja;
  • blokiranje suhe teče bo zagotovilo varnost opreme.

Related  Lahka motorna ura in njen zmagovalni procesiji po vsem svetu

Bolj sodobna naprava, bolj avtomatsko vezje in varnostne ključavnice v njem, dražje je. Vse potopne črpalke za vrtine so dražje od površinskih črpalk. To je upravičeno, njihova življenjska doba je daljša, zanesljivost je višja, za delovanje pri ničelni temperaturi ni potrebna posebna soba. Vendar pa zaprtega ohišja ni mogoče popraviti doma, zato je potrebna redna zamenjava filtrov v vstopni cevi.

Nasvet za strokovnjake pri izbiri črpalke za vodnjak

izbira črpalke za vodnjakeMateriali, ki se uporabljajo za izdelavo črpalke, so ne-korozivni. Kakovostna plastična dela v vodi niso slabša od nerjavečega jekla.

Pomembno je izbrati potopno črpalko za vdolbino z avtomatskim krmiljenjem, da zmanjšamo nadzor nad delovanjem. Istočasno se naprava lahko integrira v sistem za oskrbo z vodo in ogrevanje. Avtomatizacijski sistem bo dal signal, da vklopite ličenje, če raven ali tlak v sistemu pade.

Pri nameščanju črpalke je pomembno poznati pretok vode v sprejemno komoro vdolbinice. Nevarnost izbire nivoja pod potopitvijo črpalke, mora biti naprava vedno pod zalivom, globina najmanj 30 cm. Zato je najboljša potopna črpalka za vodnjak tista, ki zagotavlja potreben pretok, glavo in je vedno pod predelom.

Izberite cirkulacijsko ali vibracijsko črpalko, odvisno od narave dela. Ponavadi je za oddajo potopne črpalke izbran glede na pogoje delovanja. Poceni membrana občasno in le poleti. Delovanje enote spremlja hrup, vibracije v stiku s stenami rudnika lahko prispevajo k uničenju. Na dnu vrtine se tvori sloj mulja. Če cena potopne črpalke za vodnjak ni glavni kriterij, je bolje izbrati obtočno črpalko.

Nepravilno izbrana črpalka lahko privede do pojava ožine, dviganje dna, zmanjšanje ogledala. Depresurizacija povzroči nastanek oljnega filma. Posledice se odstranijo s težavo in z velikimi materialnimi stroški.

Izbira najboljše potopne črpalke

najboljše potopne črpalkeČrpalka DAB Divertron 1000 deluje v skladu s principom “daj in pozabi”. Ena enota nadomešča hranilnik, prodana je z vgrajeno avtomatizacijo. Črpalka prinaša vodo 45 metrov vodoravno, produktivnost 0,6-5,7 m3/ uro. Pri odprtju pipe je glava nastavljiva. Naprava črpal vodo s peskom, lahko po potrebi odteče jamo. Stroški naprave je približno 20 tisoč rubljev.

Vključite opremo samo prek regulatorja napetosti!

Grundfos 3-45 A sodi tudi v razred premium. S svojo pomočjo je organizirana tudi oskrba z vodo. Črpalka deluje v avtomatskem načinu, za dvig vode v drugo nadstropje potrebuje baterijo rezervoarja.

Related  Pretočni električni grelnik vode na prho – poletno udobje

Črpalka DZHILEKS Vodomer PROF 55/35 A je pol cenejši od znamk, vendar ima dobro funkcionalnost. Črpalko uporabite samo za dvig tekočine. Sistem oskrbe z vodo rešuje cirkulacijska črpalka. Način suhih voženj je izključen, uporablja se plavajoče stikalo.

potopna črpalka AquariusPotopna črpalka za dajanje Aquarius-3 je najboljša rešitev. Majhna produktivnost se kompenzira z nizkimi stroški – samo 2 tisoč. Potopna črpalka deluje 2 uri, nato pa traja 15 minut. Za polnjenje rezervoarja za zalivanje rastlin uporabljamo pogosteje kot drugi stroji. Njegovo dostojanstvo je izjemno visoka zanesljivost. Deluje brez popravila do 8 let.

Članek v temi: črpalke za vodnjake – pravila izbire!

Video pregled črpalke za vodnjak SPRUT SCM6