sirkulerende pumperOppvarmingssystemet til et landhus er en lukket krets hvor vann sirkulerer på et enkelt punkt. En sirkulasjonspumpe er inkludert i kretsen, som støtter væskens bevegelse. Hver bøyning av røret, innsnevring, installert på linjeinstrumenter, gir en hydraulisk motstand. Temperaturforskjellen er ikke nok for bevegelsen av kjølevæsken gjennom en forgrenet krets og i et to-etasjers hus. Bruken av pumpen gjør det mulig å installere en varmekilde ikke bare i kjelleren.

Enheten og prinsippet om drift av sirkulasjonspumpen

pumpeenhetSirkulasjonspumpen er en elektrisk motor plassert i en stålkasse. Dens rotor overfører rotasjon gjennom akselen til pumpehjulet. Rotering av løpehjulet skaper et vakuum ved innløpsrøret og tegner i kjølevæsken. Ved dreiing avgir impelleren en væske under trykk v inn i kretsen på grunn av sentrifugalkraften. Et trykk oppstår, som er drivkraften til sirkulasjonen i varmekretsen.

Sirkulasjonspumpen til varmesystemer er nyttig, vann styrker bevegelsen, avkjøler litt, reduserer belastningen på kjelen, batteriene i alle rom er like oppvarmet. Sparer opptil 30% av drivstoffet for oppvarming av rommet med en riktig sammensatt kontur.

Utformingen av varmesystemet, valg av noder, er det nødvendig å betro spesialisten.

Sirkulasjonspumper er rikelige, men i termiske kretser brukes “våt” og “tørr” type design. Hvis rotoren skilles fra kontakten med væsken ved hjelp av en tetningsring, anses strukturen tørr. Mellom ringene på jobb dannes en vannfilm, som på grunn av overflatespenningen forsegler den elektriske delen. Som slitasje strammes ringene med en regulerende fjær. Avhengig av konfigurasjonen av strukturen er:

 • konsollen;
 • loddrett;
 • blokken.

Pumper brukes i systemer med høye strømningshastigheter, de brukes i kjelehus som varme flere bygninger. De har en god effektivitet – 80%, men krever profesjonell service.pumpedetaljer

I apparater av typen “våt” fra vannmiljøet blir bare statoren isolert. Pumpen opererer med lav støy, krever ikke vedlikehold, brukes i små kretser, til tross for effektiviteten på ca. 50%. Pumpeforbruket er lavt, energiforbruket per time med periodisk bytte er 50-200 watt. Pumper har en tre-trinns lastregulering.

Kriterier for valg av sirkulasjonspumpe for oppvarming

sirkulerende pumper for oppvarmingDet er viktig å velge riktig pumpe for oppvarming i henhold til parametrene. Verdien har:

 • område av oppvarming;
 • temperaturforhold i lokaler;
 • temperaturforskjell mellom mat og retur;
 • funksjonelle funksjoner i varmeapparatet;
 • trykk i sirkulasjonssystemet,
 • funksjon av nettverket;
 • brukt varmebærer.

Resultatet av riktig utvalg av utstyr vil være en behagelig temperatur i bygningen.

Fra rommet i rommet, kravene til temperatur og hvor mange grader oppvarmingsmediet i kjelen varmer, avhenger valget av pumpeffekt. Det finnes termiske konstruksjonsformler for beregning. Vi går ut fra gjennomsnittsparametrene, beregner egenskapene til sirkulasjonspumpen:

 1. Pumpens kapasitet er satt ut fra temperaturforskjellen – 30-35. Kedlens kapasitet er delt inn i en dråpe, motta en strøm, det er produktiviteten.
 2. Ved 10 m av rørlengden er 0,6 m hode nødvendig. Verdien for pumpen er regulert, den er angitt i passet, målt i meter med vannkolonne.
 3. Pumpen sirkulerer i alle radiatorer, basert på 5 seksjoner per 10 m2. Det antas at kjølevæskestrømmen i systemet er basert på kjelens produktivitet. Kjelen 25 kW varmes opp 25 l / min, radiatoren 15 kW trenger en strøm på 15 l / min.
 4. Diameteren til varmeledningene må tilsvare tverrsnittet av pumpeforbindelsen. Det antas at en pumpe vil gi en pumping på 80 m av kretsen.

Jo lengre sirkulasjonskretsen og jo større tverrsnittet av rørene er, desto sterkere er sirkulasjonspumpen nødvendig for å varme huset. Hvis kjølevæsken ikke er vann, mer viskøs, krever pumpen økt effekt.

Hvis systemet har en boost-pumpe, bør den velges med en strømreserve. Periodisk trykkjustering i systemet kan utføres av et mindre kraftig apparat.

Valget av pumpemerket for oppvarming avhenger av kjøpers evne. Berømte merker er dyre, de jobber stille og krever ikke revisjon i mange år. Disse merkene inkluderer pumper fra europeiske produsenter. Kinesiske enheter er billigere flere ganger, men deres levetid er kort, det er tilbakeslag, støy og motor brenner ut. Russiske modeller refereres til middelklassen, deres kostnader er billigere enn kjente produsenter i 2 ganger.

Plassering av sirkulasjonspumpe

pumpeplasseringVed installering av pumpen er det viktig å gi fri tilgang til vedlikeholdet. Det er best å installere utstyret på retur foran kjelen. Dette bidrar til:

 • enhetlig tilførsel av matvann til systemet;
 • På mindre varmt vann vil pumpen vare lenger;
 • i kjelen vil ikke oppstå luftstopp.

Pumpehjulet installeres horisontalt, opererer under golfen.

Pumpen er montert bare på bypasset, som må være en del mindre enn hovedlinjen med obligatorisk innføring av en tilbakeslagsventil. Dette sikrer sirkulasjon av kjølevæsken langs hovedlinjen i fravær av elektrisitet. Bypasset må kuttes av for reparasjon av pumpen.

Enheten til sirkulasjonspumpen Grundfos

grunnfos pumpe installasjonIfølge eksperter er Grundfos sirkulasjonspumpe det beste. I verdensforbruket er 50% av alle varmesystemene utstyrt med pumper av dette merket. Under byen Istra i Russland ble et datterselskap av den danske bekymringen Grundfos åpnet.

Maskiner med tørr og våt rotor produseres. Tørkeanlegg er utstyrt med en ekstra vifte for kjøling av motoren, lydig betjening, installert i kjele. For hjemmenettverket er det våte rotorsystemet til UPS-serien tilgjengelig. Disse enhetene er produsert bare i Tyskland og Serbia. Det er mange tegn på hvilke det er mulig å oppdage en falsk. Denne pumpen fra produsenten kan ikke koste mindre enn 130-150 dollar.

Enheten fungerer i opptil 10 år uten reparasjon, forutsatt at driftsmodusen blir observert. Hvis du installerer enheten selv, må du holde den innendørs i minst 24 timer. Monter bare sirkulasjonspumpen i den horisontale delen av rørledningen. Tilkobling trefaset, fra en egen linje.

I sortimentet av produkter for hjemmebruk, tilbys flerfunksjonspumper av forskjellige Magna-kraft og pumper med automatisk justering av Alpha. Enheten selv justerer seg til forhåndsinnstilt modus, senker parametrene om natten, og når det ikke er noen leietakere i huset, sparer det energi.

Wilo pumpens beskrivelse

sirkulasjonspumpe wiloSirkulasjonspumper Wilo produsert i Tyskland brukes til å pumpe væsker i vannveier, varmesystemer, i tekniske prosesser.

Modeller av pumper til varmesystemer er montert i serie og gir noe behov, er laget i tørr og våt utførelse. La oss liste serien som tilbys av produsenten:

 • Star, modifikasjon av RS, RSD, Z;
 • TOP – Z, D, S;
 • Yonos – Pico, Maxo;
 • Stratos – Pico, Eco-St.

Utstyret er ikke dårligere enn dansk, men kan fungere i temperaturområdet fra 120 til -100 C. En enhet kan sirkulere varmekretsen 750 m2. Pumper skaper et trykk på 2,2 – 12 meter. Avhengig av enhetens kapasitet veier 2,2 – 8 kg. Enheten drives stille.

Wilo pumper er egnet for varmeanlegg med radiatorer, for varmtvannsforsyning. Utstyrets levetid uten reparasjon er erklært 8 år for våt utførelse. 

Kvalitetspumper for oppvarming – video