I vår bypark er det en hel smug med frodige busker som står i lang tid, dekket av gule blomster. Nylig fant jeg ut at dette er Josephines gullrod. Jeg vil også plante så lite gjerd i min dacha, slik at jeg visuelt kan skille en del av hagen fra gården. Kan du fortelle oss om det er noen karakteristiske trekk ved å dyrke denne planten, og kan den vokse i penumbra?

goldenrod av JosephineDen herbaceous staude som kalles goldenrod er bedre kjent som en medisinsk plante og er mye brukt i folkemedisin. Imidlertid er det blant sine varianter og slike varianter som er verdsatt for deres svært dekorative utseende på grunn av den vakre formen av busk og lang blomstring. En slik art er den gylnebenet Josephine – han har ikke medisinske egenskaper, men han er i stand til å snu landet til et ekte landskapsmesterverk.

Beskrivelse av anleggetJosephine

Josephine, som alle andre typer goldenrod, er staude. Dette er en av de mest kompakte varianter: Høyden på den voksne bushen overskrider ikke 70 cm, mens de stående stenglene danner en tykk, tett krone. På skuddene i neste rekkefølge er det langstrakte grønne blader. Med sommers ankomst er hele busken dekket av store blomsterstand, som består av små, men veldig lyse, rike gule blomster.

Liten størrelse, tykk krone, samt en lang og rikelig blomstring gjør den gylnebenede Josephine til et ideelt anlegg for å lage lave hekker.

Særegenheter ved å vokseung busk

Goldenrod – en plante veldig upretensiøs og i stand til å vokse selv i penumbra. Men for å aktivt vokse busker, er det bedre å ta dem et lyst sted på stedet.

I penumbra, veksten av stauder sakte, og blomstring kommer senere.

Jorden foretrekker fruktbar og lett jord, men den kan også tilpasse seg tung jord. Dårlig jord krever innføring av organiske og mineralske komplekser, men det er viktig å ikke overdrive det, fordi overflødig gjødsel reduserer blomstringskvaliteten og bushdriftene i løvmassen.

Josephine dvale perfekt i det åpne bakken og trenger ikke ekstra ly for vinteren.

Goldenrod fortegner seg raskt ved selvsåing, så det er viktig å kutte av den misfarvede inflorescence, ellers vil kulturen ikke bare gå utover det arealet som er tildelt det, men kan begynne å forskyve andre blomster. Kontrollert reproduksjon er ikke dårlig ved hjelp av stegg og røtter av rotsystemet, så vel som vårsår av høstet frø.

Related  Hva om zinniaplanterne streknet?

Interessante fakta om goldenrod – videoen