Moskovia ParkPark “Moskovia” – så det er planlagt å nevne en ny naturlig sone, som vil bli lokalisert langs Moskva-elvedalen innenfor grensene til flere distrikt i hovedlandsbyen.

Ifølge pressetjenesten til Mospriroda er den nye naturparken Moskovia planlagt å ligge innenfor grensene mellom Moshaisk, Odintsovo, Istra, Krasnogorsk og Ruzsky-distriktene langs Moskva-elven. Det vil også inkludere tilstøtende skogsområder som ligger mellom Novorizhskoe, Mozhaysk og Volokolamskoe motorveier.

En grønn sone med et samlet areal på omtrent ett hundre og femti tusen hektar vil bli forent. Ifølge prosjektet er den nye parken mye større enn den berømte “Losiny Ostrov” (til sammenligning – 11 600 hektar).

På dette territoriet ligger, bortsett fra kultur- og skogplantasjens monumenter, sommerhytter og hyttesteder. Ved planlegging ble det besluttet ikke å gjennomføre likvidasjonen av alle eksisterende bygninger. De vil bli inkludert i parken, uten å bryte rettighetene til private eiendommer og ikke trekke seg fra eiendommen. Når imidlertid den juridiske statusen til den nasjonale økologiske sonen er fullstendig etablert, vil det bli innført et forbud mot bruk av land og bygg.

Hovedmålet med dette nye store prosjektet er bevaring og fornyelse av kulturelle og naturlige monumenter i Moskva-regionen. Tross alt er grønne plantasjer, som ligger i denne sonen, de såkalte “lungene” til hovedstaden.