Vi kjører iriser til 8. mars: når og hvordan å gjøre det riktig

Alle mine slektninger vet at jeg ikke er en stor fan av blomsterbuketter, og derfor prøv å skjemme bort meg med levende planter i grytene for ferien. I fjor fikk hun for eksempel en fantastisk blomstrende iris fra mannen sin. Jeg var engasjert i destillasjon av hyacinter, men jeg visste ikke at iris kan også kontrollere blomstring. Fortell oss, vær så snill, hva er de spesifikke egenskapene til irisskjulingen innen 8. mars og når skal du plante løk? Jeg vil eksperimentere med denne blomsten.

pærer med spirerBlomstrende hyacinter og tulipaner i potter har lenge vært brukt som gaver til kvinnedagen, men av en eller annen grunn blir de kjekke iriselskere ufortjent ignorert og forgjeves. Med riktig tilnærming er det ikke vanskelig og ganske mulig å kjøre ut iris innen 8. mars, selv i en leilighet.

For at de stolte irisene skal blomstre tidlig på våren, er det nødvendig å følge spesifikke instruksjoner som er laget i følgende aktiviteter:

  • utvelgelse og forberedelse av kvalitetsfrø;
  • Overholdelse av tidspunktet for planting;
  • gi de nødvendige vilkår for destillasjon.

Forberedelse av pærer for tvinging

For vinterdestillasjon brukes bulbous typer iris oftest. Selv om de er ganske krevende på vekstforholdene, er de ganske i stand til å kontrollere vekstprosesser og vil være fornøyd med sine delikate blomster. Hjemme er pære iriser mest brukt varianter:

  • Denforda;iris denford
  • utvalg av mesh iris.iris nett

Pærer kan enkelt kjøpes i blomsterbutikker, vanligvis på emballasjen til disse irisene finnes det en innskrift “for destillasjon.” I tillegg er gadeblomster også egnet for dette formålet.

For å kjøre irisene ut av blomsterbed om vinteren, må pærene utgraves før bladene visner, i begynnelsen av sommeren. Det tørkede frømaterialet skal oppbevares i en måned ved høy temperatur (opptil 30 grader Celsius), og tåler deretter en annen måned ved 20 grader, og la gjenværende tid før avstigning i et kjølig rom med en temperatur på ikke høyere enn 10 grader.

Når skal du plante?

Beregn tidspunktet for planting av iriser er veldig enkelt: fra plantetiden til selve blomstringen, i gjennomsnitt 2,5 måneder (denne perioden kan bli forkortet eller forsinket avhengig av vilkårene for vedlikehold av planter).

Landet i det tredje tiåret av desember, blomstrer iriser like før 8. mars.

PlanteekstruderingsbetingelserIris spire

Å drive iris er bedre i forhold til et drivhus, der det er mulig å kontrollere og påvirke temperaturen. Dette er veldig viktig, ellers vil det være vanskelig å møte frister. Etter planting av løkene må de slå rot i det kjølige, ikke over 12 grader av varme. Om to uker bør du lage et varmere “vær”, som øker dagtemperaturen til 16 grader, og om natten – til og med 2 grader høyere.

Varmere forhold vil bringe blomstringen nærmere, og kjøligere vil skyve den bort.

Den nest viktigste faktoren for å tvinge er god belysning: lengden på en lys dag bør ikke være mindre enn 14 timer. Hvis iris ikke har nok lys, vil de sakte utvikle seg, og knoppene begynner å tørke opp uten åpning.

Teknologi tvinge pæreplanter – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector