Jeg elsker roser veldig mye, jeg har allerede en hel rosenkrans hjemme. Min mann begynte å bygge et drivhus for meg og tilbød å selge blomster. Fortell meg hva skal jeg se etter når jeg vokser roser i et drivhus for salg?

De som er engasjert i blomstervirksomheten, vet at buketter er spesielt verdsatt i ferien, og dessverre faller de ikke alle i en varm sommerperiode. For ikke å savne fordelene, vokser mange blomster til salg i drivhus, inkludert roser. Kunstig vedlikehold av temperatur og belysning gjør det mulig å motta termofile blomster selv om vinteren.

Hovedpunkter for drivhusgruppen som vokser roser

roser i drivhuset

Den beste tiden for å dyrke blomster er begynnelsen av februar. Etter å ha begynt destillasjonen på slutten av vinteren, vil det være mulig å kutte roser før neste vinterfrost. Og hvis det er mulighet til å installere oppvarming og tilleggsbelysning i drivhuset, vil blomster til salgs være klar selv i vintermånedene.

For å få høykvalitetsprodukter, når du vokser roser i et drivhus, må du være kompetent tilnærming til følgende punkter:

  • riktig utstyre drivhuset selv
  • plukke opp en kvalitet jord og egnede blomsterarter;
  • å oppfylle kravene til planting av frøplanter;
  • sørge for riktig omsorg for rosenbusker;
  • Utfør regelmessig beskjæring og kutte blomster.

Og selvfølgelig er en av hovedfaktorene tilgjengeligheten av et salgsmarked.

Drivhusarrangement

drivhus

Rosa er veldig termofil i naturen, så det bør tas hensyn til å skape et passende mikroklima. Når du velger materialet til drivhuset, anbefaler erfarne blomsteroppdrettere å stoppe på cellulært polykarbonat – det holder varmen godt.

For å ikke fryse plantene må grunnlaget for drivhuset ha en kjeller på minst 30 cm høyt. For å sikre tilstrekkelig belysning blir taket av drivhuset høyt.

Når du vokser roser om vinteren, er det nødvendig å installere ekstra belysning og oppvarming i drivhuset. Du må også installere et system for vanning av buskene (automatisk dråpe vanning er best).

Utvalg av jord og varianter av roser

roser

I et drivhus kan roser dyrkes:

  1. På sengene. Jorden i dette tilfellet skal være beriket med ku gjødsel, torv og superfosfat.
  2. I potter. Foreløpig tilbereder et substrat av 5 deler torv, 4 deler greske og 1 del Mullein (frisk) og opprettholde den i ett år. Før planting, legg til mineralsk gjødsel og kjøtt-og-benmel.

Ved valg av varianter for dyrking, bør preferanse gis til populær, men ikke veldig lunefull, spesielt hvis du er engasjert i hothouse-virksomhet for første gang. Du kan starte med te-hybrid-varianter eller grandiflora. Det er bedre å kjøpe grossistpartier med en liten margin, i tilfelle av plantedød.

Plantering av frøplanter

unge frøplanter

Før planting plantene tåler 12-14 timer i vann og fjern svake skudd. Plante bør være i den varme jorden, og etterlate stedet for podning over jorda.

Tetthet av planting avhenger av prakten av det valgte sorten. I et gjennomsnitt på 1 kvm. plantet fra 4 til 10 busker.

Omsorg for å plante roser i drivhuset

Til alle plantene er rotfestet, i drivhuset er det nødvendig å opprettholde en konstant temperatur på 10 grader Celsius. I blomstringsperioden senkes temperaturen. Drivhuset skal ventileres og opprettholde en fuktighet på ca 70%.

Ytterligere omsorg består i rettidig fôring av frøplanter, løsning og mulking av jorda, vanning. Om nødvendig, gi ytterligere belysning til buskene, eller tvert imot, for å beskytte mot direkte stråler.

Gjennomføring av beskjæring og rettidig kutting av roser

kutte roser

For å få store knopper, fjernes laterale skudd sammen med knoppene som dannes på dem. La en sterk skyte med 3 knopper.

Ved kutting av roser til salgs (helst om morgenen) på en busk er det nødvendig å forlate nok grønn masse for å stimulere dannelsen av nye skudd.

Voksende roser i et drivhus – video