Har fått på markedet svært uvanlig rose – på det er det ingen torner. Selgeren sa at anlegget heter eustoma. Fortell meg, hva slags blomster er som en rose, og hva er funksjonene til estetisk pleie?

Til tross for at den vakre rosen har tatt tronen til dronningen av blomster, har hun mange konkurrenter. Først og fremst gjelder det blomster, som ligner på en rose, at de med rette betraktes som motparter. Listen over slike planter er ganske stor: det er Ranunculus, kinesisk rose (hibiskus), begonia, geranium av nye varianter, terrybalsam og primula, gardenia, asiatisk buttercup. Til blomsterbønder ble de forelsket først og fremst fordi de ikke hadde så skarpe torn som en rose.
Et ærested blant blomster som ligner på en rose er opptatt av en eustoma (japansk rose). Utad, det ligner en rose, men adskiller seg fra den ved at den varer lenge i en bukett etter kutting og har ingen torner.

Buket-yeustom

Betingelser for planting og omsorg for eustoma

Vokse denne planten bedre ved såing. Jord velger lys og nøytral syre. Med økt surhet vokser plantene veldig sakte. Det er bedre å ta torvjord med tilsetning av sand. Et godt alternativ til det blir torvpiller.

For at skuddene skal spire sammen, dekk beholderen med frø, slik de liker varme (temperatur ikke mindre enn 25 grader) og fuktighet. Så snart frøene spiser, fjern filmen og legg til lys, spesielt om vinteren, ellers vil skuddene svekke og strekke seg.

Vann etter tørking av topplaget, som ikke tillater fuktstagnasjon. For å beskytte voksne skudd fra sykdommer, er de matet med gjødsel (zirkon, grunnstein).
Et eller annet sted en halv og en halv senere vokste skudd dykk og et par dager igjen dekket med en film. Samtidig anbefales det ikke å fjerne det skarpt – anlegget må herdes gradvis, åpner beholderen og så helt åpen. Transplantasjon til et permanent sted i potten skal utføres etter dannelse av spirer minst 4 blader.

Voksende eustoma i det åpne bakken

Eustoma vokser bra både hjemme og ute på blomsterbed og blomsterbed. For å transplantere en blomst som ligner en rose, må du velge et solfylt sted på stedet, utilgjengelig for utkast. Om nødvendig, gjødsle jorda slik at jorda er lys og mate med mineralgjødsel.

Related  Vi gjenoppretter plenen om vinteren ved hjelp av ammoniumnitrat

roza-lyubvi-yeustoma

Siden eustoma er en varmelskende plante, anbefales det å plante jorden i bakken etter at frosten stopper, og i begynnelsen anbefales det å dekke blomsten om natten.

rozovaya-yeustoma

Eustoma vokser godt i både små og store potter. Men du må være oppmerksom på hva slags den tilhører – kort eller høy, slik at det senere ikke er spørsmål om å skape en støtte til en voksende blomst.

Video om voksende hus eustoma