nutria i en burInnehållet av näringsämnen i fångenskap bör ge ett bekvämt boende för djur och lämplig vård för dem. Genom att utrusta platsen för underhållsceller för nutria är det nödvändigt att ta hänsyn till djurens sätt att leva. Ur klimatförhållandena i regionen beror det på hur varm cellen behöver tillverkas. För underhåll av djur använda ett komplex – en paddock, en matsal, en pool.

Typer och egenskaper hos celler för näringsämnen

bur för nutriaGenom beteende i fångenskap påminner nutria en kanin, det behöver bara åtminstone en liten pool på sommaren, på vintern i kalla områden, nutria innehåller ingen badning. Om cellerna är flervärda, är det omöjligt att organisera paddocken, då är de utrustade med dubbla botten och matar automatiskt vatten för förfarandena.

På vintern badas inte i en utomhuspool om vattnet är täckt med iskaka. Djuren själva är inte rädda för svåra frost, det sparar huden. Tassar och svans fryser, även med en liten temperaturnedgång.

Celler för nutria byggs enligt behoven:

 • innehållet hos vuxna för reproduktion
 • uppfödning av unga djur
 • odling av reparation unga djur.

nutriaen äterEn vuxenboskap består av familjer som består av flera kvinnor och en manlig. Det finns också burar för mammor med ungar. Huset ska vara varmt med en promenad och en pool.

Beståndet av boskap från unga djur placeras i burar med minimala bekvämligheter, skydd, paddock och en plats för utfodring bör tillhandahållas.

För att ersätta gamla nutria från avelsbeståndet är den mest utvecklade, med den önskade färgen på huden kvar. De hålls i bekväma förhållanden, eftersom de förbereder sig för reproduktion.

Krav på arrangemang av celler för nutria:

 • Det är nödvändigt att dela cellen i ett foder- och bohusfack.
 • Tillträde inuti för underhåll – öppningstaket på buret;
 • skydd av konstruktioner mot gnuggning med metallnät;
 • värmer celler vid temperaturer under noll;
 • överensstämmelse med cellpopulationens densitet
 • Dricksbunkarna och fodertrådarna fixas permanent.

Nackkammarens ställe ska ha en mjuk kull, och på promenadområdet och i matsalen är golvet täckt med tenn eller byggd med betongskrot. Dörrar mellan facken och tillgång till poolen är skyddade av dörrar som är upphängda från de övre gångjärnen så att de öppnas fritt i djurets rörelseriktning.

Vi samlar ett hus för nutria

hemlagad burVem som helst kan göra en bur för nutria själv. Vi kommer att bygga ett bärbart hus för att hålla djur på gatan på sommaren och flytta dem till ett varmt rum på vintern. För att förhindra att dina husdjur flyr, är väggens inre beklädnad av metallnät. Kraftfulla nutria cutters lätt smuler ett träd, men de kan inte ha en metalltråd. Vi kommer att bygga en bur för nutria, som i bilden, som beskrivet.

Material och verktyg:

 • brädor från lerken, plywoodplåt;
 • värmeisoleringsmaterial;
 • ett galler med en cell på 2,5 cm och en trådtjocklek på 5-6 mm;
 • rutnät på golvet, cell upp till 1,5 * 4,5 cm;
 • skifferplåt, plåt;
 • verktyg, markiser och tillbehör.

Praktiska ägare köper ofta skrot vid punkten för skrotmottagning. Där kan du hitta bra och lämpliga nät, baldakiner, metallstavar, betala mycket mindre som för återvinningsbara.cellritning

Skär arbetsstyckena med hjälp av cellens ritningar för nutria. Sovplats för att göra utan fönster, men med ett hål ca 20 * 20 cm.

Beställningen att bygga ett hus:

 1. Vi förbereder sandwichpanelerna från de yttre skikten av brädor och isoleringen. Stiffeners fungerar som en ram, inre skenor, där värmaren är fixerad. Tre skikt paneler är fästa tillsammans, bildar en sängram från tre sidor, den fjärde – ett rutnät.
 2. För sommarstugan bygger vi en struktur från ett galler, fixar den på ett skelett från trästänger.
 3. Alla trädelar är täckta från sidan av rummet med skiffer, metall eller nät.
 4. Taket ska öppnas för att ta hand om djuren, det monterade hängslet.
 5. Vi arrangerar dörrar eller hål för fri rörlighet för små djur. I matsalen arrangerar vi metalltrågar – matarbakar och drickskålar. För att spara utrymme styrker vi dem längs väggarna.
 6. Hela strukturen är utrustad med ett utdragningsbricka under nätet för rengöring av avföring.

Buren är klar, du kan använda den på vintern och sommaren, men på sommaren behöver du definitivt en simbassäng för simning och avföring. Ja, de gör sina fysiologiska rutiner, där de bader. Därför måste vattnet förnyas ofta. Titta på videon om hur burarna för nutria arrangeras på gården:

Sommarinnehållet av näringsämnen ska ordnas ungefär som i ritningen.

hus med poolNedstigning in i poolen är nödvändigtvis smidig, platsen är belägen med en liten bias. Poolen kan vara en armerad betong eller metalltrog anordnad i marken. Vatten bör uppdateras regelbundet så att det inte blir en stinkande pöl.

På vintern ger inte bönder vatten för att dricka, ersätter det med saftigt foder. Detta förhindrar utseende av överskott av fukt i rummet.

Om en cell inte räcker kan konstruktionen göras dubbel, med en gemensam lång vägg. Detta sparar utrymme i ett varmt rum. För en hona med ungar krävs en konstruktion utan promenad, tvärsnitt, 100 * 80 cm i storlek. Frontväggens höjd måste vara minst 70 cm. Det finns många alternativ för att göra en bur för levande husens näringsämnen. Att montera en bur från aluminiumhörn och ett galler är det möjligt att styras av bifogade ritningar.

bur med en gångzonTvådelad cell och en bur med en gångzon

I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till att buret är placerat på ett stativ, underifrån är ett avfallssamlingsfack installerat. Innehållet av näringsämnen i flera tierade celler är tillåtet. Detta arrangemang tillåter dig inte att organisera en allmän promenad och simning.

Artikeln presenterar varianter av celler för näringsämnen som finns i olika förhållanden. Varje djurägare finner sin ordning för arrangemang, med hänvisning till antalet flockar och klimatförhållanden. De grundläggande principerna för att hålla näringsämnen är alltid desamma – renhet i boet, färsk mat och tillgång till badvatten på sommaren.

Video om att göra flera tierade celler för nutria