Hei herrer! Jeg er veldig plaget av ett spørsmål. Kan jeg bruke teknologien til å plante og dyrke jordbær i Russland på en engelsk gård? Takk for svaret.

Veien for dyrking av jordbær vist på video har funnet søknaden og i Russland. Dette kalles hydroponics – når planter dyrkes ved hjelp av et spesielt substrat som ikke inneholder jord. Vanligvis brukes hydroponics i drivhuse, mens planting ikke bare jordbær, men også andre plantearter. Denne teknologien lar deg få en god høst uansett klimatiske forhold.

Fordeler ved bruk av hydroponicsjordbær i en panne

Metoden for hydroponics brukes ofte til å produsere en avling på en uvanlig tid, det vil si nesten hele året. Dette er spesielt viktig for regioner der temperaturforholdene ikke er veldig egnet for denne varmelskende bæren. I tillegg er de viktigste fordelene ved hydroponics:

  • mer rikelig og kvalitativ høst;
  • evnen til å vokse avlinger i områder der jorden er ufruktbar (siden den ikke brukes til planting);
  • lett å ta vare på og høste, som hyller med planter ligger over bakkenivå.

Næringsstoffet for jordbær burde være porøst og godt slippe inn luft og fuktighet.

Hydroponics kan brukes ikke bare i massedyrkningen av jordbær. Ganske ofte brukes det av hagebrukere, tilpasse teknologien til hjemmebetingelser, for eksempel voksende bær på balkong eller loggia (isolert).

Hvordan vokse jordbær på hydroponics? jordbær i rør

Det finnes flere metoder for hydroponics, men det vanligste systemet med drypp vanning, som i videoen (det er klart hvordan røret går langs ruten).

Kultiveringsprinsippet er som følger:

  1. Pallen er dekket med en film som ikke overfører lys. I det blir hull laget gjennom hvilket overflødig vann vil tømme inn i dryppbrettet. Fra selve pallen slippes fuktighet gjennom separate rør.
  2. Et underlag er plassert på filmen. Mest brukte mineralull, kokosfibre eller torvblanding.
  3. Drypprør brukes langs pallen, gjennom hvilken næringsoppløsning vil bli tilført for å befukte substratet.
  4. Jordbærbusker er plantet i underlaget, og observerer en avstand på ca 25 cm mellom dem. Røttene til plantene er forhåndsvasket.

Related  Egenskaper av omsorg for et lunefullt stilig jasmin polyantom

Jordbær kan plantes i separate potter. De er suspendert i en høyde eller montert i en pall, og er kombinert med rør i et felles system.

jordbær i potter

Ved hydroponics fungerer både horisontale og vertikale kultiveringsmetoder (for eksempel i poser) like bra. Men for dyrking er det bedre å bruke bare remontant varianter av jordbær.

Gjennom et enkeltdråpesystem leveres en spesiell næringsoppløsning til hver planteliv. Hver 2. uke helles en frisk sammensetning i systemet, som avhenger av vekstsesongen og utviklingsstadiet av jordbær.

Hydroponisk teknologi for voksende planter i drivhuset gir også ekstra belysning og oppvarming, slik at frøplanterne ikke fryser om vinteren.

Voksende jordbær på hydroponics i Krasnodar-regionen – video