Fortell meg hvordan du skal plante tomater på frøplanter? I fjor kjøpte de et privat hus og flyttet der for å bo. Som ekte “urbane” vet vi bare det grunnleggende i landbruket, men vi vil virkelig lære. Så, vi bestemte oss for å begynne med dyrking av tomater, og naboen min anbefalte meg å bruke en frøplante metode. Han sier at høsten blir moden tidligere.

hvordan plante planterDen rikelige høstingen av tomater avhenger av kvaliteten på plantene: Jo sterkere og sunnere det er, jo sterkere buskene, desto mindre sannsynlig vil de være syke og jo mer frukten blir bundet. Av denne grunn må lastbilsbønder, spesielt nybegynnere, ha en ide om hvordan man skal plante tomater riktig i frøplanter, fordi fremtidig høst avhenger av dette. Hva skal jeg se etter når jeg planlegger tomatproduksjon, og hva må jeg gjøre?

Velg frøTomatfrø

Det første trinnet er å bestemme frømaterialet. Den mest pålitelige måten er å kjøpe den i en spesialisert butikk, og velge de sorterte og testede varianter fra kjente produsenter. Ved valg av frø av tomater, bør følgende faktorer også vurderes:

 • høyde på busker (lav eller høy);
 • Vilkår for fruiting (tidlig eller sent);
 • Formålet med å vokse (salat eller for bevaring).

En av de viktigste nyansene er stedet for videre dyrking av tomater: både for drivhus og for åpen bakke er det spesialiserte tomatvarianter, og man må følge denne divisjonen.

Forbereder frømaterialetdesinfeksjon

Slik at frøene ikke forstyrrer den dårlige likheten, må de være forberedt på forhånd. Vi begynner med å avvise dårlig kvalitet, tom, achenes. For å gjøre dette, hell frøene i saltvannet og la dem gå i fem minutter. Alt som dukker opp – kast det bort (de vil ikke være til nytte). Med de resterende kvalitative frøene på bunnen, utfører vi to prosesser:

 1. Desinfiser, plasser i en løsning av kaliumpermanganat i en halv time.
 2. Stratify, pakket inn i klut og satt i kjøleskapet i tre dager.

Related  Gjødslingsjord når du planter hvitløk: Spesielle egenskaper for sommer og sommer hvitløk

Forbereder jordajord

Mens frøene gjennomgår forberedende prosedyrer, kan man takle jorda. Landet for frøplanter skal være frugtbart og løs for å gi plantene de nødvendige næringsstoffene og ikke hindre veksten. Det optimale valget er å kjøpe ferdige substrater i butikken, spesielt for frøplanter. Blandingen kan også fremstilles ved blanding i like store mengder:

 • jord fra hagen;
 • humus;
 • torv.

På en bøtte med en slik jordblanding legges en halv liters askestokk og 2 kamper med superfosfat.

Hjemssubstratet må dekontamineres ved oppvarming i ovnen, damping eller spenning med kaliumpermanganat.

Vi så frøfrøsåing

Å dyrke tomatplanter du kan bruke:

 • vanlig container;
 • torvpotter eller tabletter;
 • kassett.

Den valgte beholderen er fylt med jord og godt fuktet fra sprøytepistolen. Fremstilling av spor (total kapasitans) eller brønnene i en dybde på ikke mer enn 1 cm og spre frø. I gruppen sådd frø reserve mellom 4 cm og mellom sporene – 5 cm sovner avlinger tynt lag av jord, dekker etter filmen for å skape en drivhuseffekt og satt på en lys terskel .. Som sådan, vil de bli, inntil spire, og på dette tidspunktet er det nødvendig å jevne ventilere parnichek og spray primer. Da kan filmen fjernes.sverdkamper

Voksenplanter med et par ekte blader fra en vanlig beholder skal dives inn i individuelle potter. Om en og en halv time etter denne prosedyren kan du begynne å mate (nok to ganger bruk av mineralskomplekset med en pause på 2 uker). Før planting av plantedyr på et fast sted, må det herdes.

Tips for nybegynnere i voksende tomatplanter – video