Det er et stort område rundt huset. Jeg vil gjerne fortelle det – for å vokse en vakker og tett grønn teppe. Men det vokser ikke i noen jord. Spørsmålet oppstår: hvilken plen er bedre å plante på leirejord? Hva er nødvendig for dette, hvilken teknologi å holde seg til?Leirejord

Ønsket om å vokse en ryddig plen er forståelig. Men for å få et kvalitetsresultat til slutt, vil det ta mye arbeid. I tillegg vil jordtype påvirke frøvalg og planteteknologi. Hvis alle indikatorene er normale, er det ingenting å bekymre seg for. Hva skal jeg gjøre med leirejord? I svaret nedenfor blir spørsmålet fullt avslørt: hvilken plen skal best plantes på leirejord?

Noen funksjoner

Som kjent er tilstedeværelsen i jorden av en stor mengde loam skadelig for alle typer planter. Blant manglene kan identifiseres:

  • dårlig ledningsevne av fuktighet
  • fuktighet oppbevaring;
  • svak lufting.

Dette er det som fører til død av planter eller deres frø. Likevel sier eksperter at det er nok å tilbringe et par dager, og du kan begynne å plante plenen gress.

Jorden bør bare behandles når den er helt tørr, det vil si i begynnelsen av sommeren.

Steg-for-trinns instruksjon

For å gjøre alt riktig og ingensteds for å gjøre en feil, er det nok å følge en enkel handlingalgoritme:

  1. Nettstedsnivåering. Fjerning av rusk, steiner, kvister og ugress.
  2. Løsning av nettstedet. Dybden skal være ca 15 cm. På samme stadium anbefales introduksjonen av kalk, som stabiliserer en svak syrereaksjon.
  3. Organisering av avløp. For å gå raskt bort fra plenen, bør du lage en skråning fra senteret til kantene.
  4. Innføring av gjødsel. Det er praktisk talt ingen restriksjoner, siden både mineralske og økologiske arter er egnede. Likevel er det nødvendig å stoppe ved sistnevnte, da det vil gi større frihet og luftpermeabilitet.
  5. Seeding. For å unngå vanskeligheter med denne prosessen, anbefaler erfarne gartnere å dele territoriet i torg på 1 × 1 m2. Etter at såningen er ferdig, blir frøene rammet med en vals, noe som sikrer et større grep på frø og jord.
  6. Vanning. I løpet av de første 2 ukene er det nødvendig å tåle fuktighet, slik at gressgresset vokser raskere. Bruk dysen for fint regn.

Hvis herbicider ble brukt til å bekjempe ugress, må det etter minst 14 dager gå forbi før plenen frø går tapt.

I noen prosess er det nødvendig med innsats. Derfor, hvis du ønsker å få en vakker grønn oase på ditt territorium, må du gjøre en liten innsats.

Related  Glandular flekkighet av potet: årsaker til sykdommen, forebyggende tiltak

Video – hvordan å plante en plen