Fortell meg hvordan du skal forberede og bruke gjødsel fra gress med vann i en tønne? Jeg hørte at en slik fôring er veldig nyttig for høstavlinger.

gress i en tønneFlytende gjødsel fra ugress blir en ekte stavhjelp til gartnere. De krever ikke absolutt ingen økonomiske investeringer, da det alltid er mye gress på stedet, og det har lenge vært kjent om de gunstige egenskapene til slike gjødsling. Den grønne massen vandrer godt under påvirkning av sollys, og som et resultat oppnås en naturlig organisk gjødsel fra gress med vann i en tønne som raskt absorberes av planter og etterfyller nitrogenreserver.

Forberedelse av urte gjødsel

klar til bruk infusjon

Gjødsel fra gress er best forberedt i en stor fat (200 liter), spesielt hvis plantasjens areal er ganske stor. Imidlertid er et par bøtter nok til å mate flere tomatsenger.

Infusjon anbefales i plastbeholderen. Hvis dette ikke er mulig, kan en jernfat være dekket med en tykk film.

For fremstilling av flytende gjødsel som er egnet for noen planterester: skråt gress på plenen, ugress på ugress eller høstet topper. De må først knuses litt (for å dekomponere raskere) og legges i en beholder. Hvis “råmaterialene” er tilstrekkelig, fyll tanken helt eller halvparten. Deretter helles vann på en slik måte at den helt dekker gresset og litt mer fra oven. Pass på å dekke og gå på et solfylt sted for gjæring.

Klargjørelsestidspunktet avhenger av antall ingredienser, vel på været. Jo mer gress og mindre sol, desto lengre vil det bryte ned. I gjennomsnitt motvirker infusjonen om en uke, og i en varm sommerperiode enda mindre.

For å akselerere fermenteringsprosessen anbefales det å legge til litt nitrogengjødsel: Ikke mer enn 3 liter toalettavfall eller 1 ss. l. karbamid (på en stor fat med en kapasitet på 200 liter).

Den ferdige gjødsel vil gi en karakteristisk lukt, mange bobler (karbondioksid) vil dukke opp på overflaten, og væsken selv vil skaffe fargen på slurry. Det er tilrådelig å legge noen bukser med infusjon på bunnen av fatet som en startpakke for den neste mengden gjødsel.

Bruk av gjødsel fra gress

vanning

Infusjonen oppnådd som følge av gjæring har høy konsentrasjon, så det må fortynnes med vann i en andel på 1: 1. Arbeidsløsningen kan brukes:

  • for høsten vanning av hagen med det formål å forberede jorden til neste sesong;
  • for topp dressing av hagen planter i høysesongen, når de trenger nitrogen.

Hage trær og busker anbefales å befruktes med flytende urtgjødsel bare sent på høsten, siden de ikke trenger nitrogen om sommeren.

Forberedelse av flytende gjødsel fra gress, video