Dolgo časa sem sanjal o balzamu New Guinea. Šla je okoli vseh naših cvetličarnic, vendar je našla le semena. V resnici se ne motim s sadikami, toda ničesar mi ni treba storiti, resnično želim dobiti čednega človeka. Povej mi, kako raste balzam iz semen Nove Gvineje? Kdaj se lahko posežejo in katera tla je bolje vzeti?

Novi gvinejski balzamBalsamin Nova Gvineja je hibrid, dobljen kot rezultat izbire različnih rastlin Hawker. Tako kot večina selekcijskih sort, se ta vrsta balzamov razlikuje od svojih sorodnikov v večjih velikostih. Poleg tega so stebla rastline močne in ne zelene, kot ponavadi, vendar z rdečim odtenkom. Listi so tudi večji, barve pa lahko igrajo različne odtenke zelene barve, večinoma pa imajo temno barvo z izrazito osrednjo veno.

Značilnost bambusa New Guinea je, da lahko na eni grmičevi hkrati cvetijo različne brsti: preproste in dvojne, enobarvne in barvne v več barvah.

Sorta je trajnica in se pogosto uporablja v notranjem gojenju zaradi elegantnega videza, zlasti med cvetenjem, ki traja skoraj vse leto. Prav tako je lahko zasajena na odprtem tleh, vendar bo v tem primeru cvet letno, ker ne bo preživel nizke zimske temperature.

Za rast balsam iz Nove Gvineje iz semen je potrebno malo truda, ker je seme rastline zelo majhno.

Članek na temo: gojenje vrtnega balzama v državi!

Priprava semen in zemlje za setev

semena

Za preprečevanje bolezni je treba semena 10 minut pred setvijo sprazniti v raztopino kalijevega permanganata. Ker semena zelo močno naraščajo, jih je treba namočiti v čisto in toplo vodo.

Za mala semena je primernejša za sejanje, jih lahko mešamo s suhim finim peskom.

Za gojenje sadik balzamov Novogvineaska je treba pripraviti zelo rahlo prst, sicer bo težko odraščati do razstavnih nasadov.

Najboljša možnost bi bila uporaba te mešanice:

  • 1 del šote;
  • 1 del peska.

Sejalna semena

Lahko začnete saditi konec februarja. Pripravljena semena naj se razprostirajo po površini in se izognejo nadaljnjemu zadebeljenju poganjkov. Ni vam treba napolniti tal s tlemi, ampak tudi izliti iz zalivne posode, saj so semena zelo majhna. Bolje je, da jih zlahka pritiskate s prstom in jih obilno potresete z brizgalne pištole. Zgornji pokrov s pakiranjem in postavite na svetlo in toplo okensko polico s temperaturo najmanj 21 stopinj toplote.

Nega semena

poganjki balzamov

Po kaljenju semen odstranite film. Običajno traja približno 2 tedna. V skupni posodi poganjki rastejo, dokler nimata dveh resničnih listov. V tem času jih je treba redno zalivati ​​in jih ne smejo dopuščati.

Nato sadite sadike v ločenih lončkih. Ko odrastejo malo, s škarjami pritegnite vrhove, da bi spodbudili razvejanje in dajejo grmičevju čudovito obliko. Gojene iz semen balsam novogvineyskie lahko cvet po 4 mesecih.

Video o gojenju novega gvinejskega balzama