Kutiju za pseAko smo odlučili imati životinje kod kuće, moramo se pobrinuti za njih. Mačke žive uz vlasnika. Postoje pasmine pasa koji također žive u kući. U džahi, psa je čuvana na mjestu i ona živi u svojoj sobi. Kako zaštititi životinju od smrzavanja u hladnoj sezoni? U našem članku informacije o korištenim grijačima za pokućstvo za psa.

Za organiziranje grijanja kabine potrebno je približiti električnu mrežu i postaviti zatvorenu utičnicu.

sadržaj:

  1. Grijači ploče za pse
  2. Grijači filmova za kabine
  3. Metode ugradnje ploča i filmskih grijača
  4. Topli pod za kabinu
  5. Domaći grijač za kabinu

Grijači ploče za pse

Grijač ploča za kabineProizvođači nude dvije veličine grijača u posebnom metalnom kućištu pogodnom za ugradnju u psa. Debljina od dva panela je samo 2 cm. Trg ploča proizvedena s strane 59 cm i 52 pravokutna 96 cm. Površine ploča ne zagrijava iznad 50 stupnjeva, što ga čini moguće koristiti bez postavljanja daske. Uređaji rade bez buke, ekološki su sigurni.

Grijači filmova za kabine

Grijači za film na štanduU posljednje vrijeme na tržištu se pojavljuju grijači za kabine, koji rade na osnovi infracrvenog dalekometnog zračenja. Glavna prednost korištenja takvih grijača je da se ravnomjerno zagrijavaju na cijelom području na temperaturu od +60 stupnjeva. Dugovalno zračenje infracrvenog spektra je što je moguće bliže prirodnom zračenju životinjskog tijela. Vaš prijatelj s četiri noge ne samo da će se zagrijati, već će također dobiti divan efekt – odličan imunološki sustav.

Bendovi vodiča u hiperfinskom sustavu povezani su paralelno. Ako je jedan ili više bendova oštećen, sustav grijanja i dalje radi. Zbog visoke toplinske vodljivosti ugljena koristi i maksimalni prijenos topline filma, ti grijači su najučinkovitiji uređaja.

Metode ugradnje ploča i filmskih grijača

Termostat grijačaProizvedeni grijači mogu se postaviti unutar kuta kuće za psa. Sloj mineralne vune pričvršćen je na vanjsku kožu, a zatim i na reflektirajući zaslon. Za to je fiksna film ili radnu površinu ploče za grijanje pas štand prema unutarnjem obloge, a zatim razapet sama obloga.

Related  Peći-kamini za vikendice: značajke dizajna i suptilnosti po izboru

Grijač ploče može se postaviti na zid kabine. Za ovu instalaciju potrebni su vam konvencionalni vijci s kojima je uređaj priključen izravno na zid.

Da bi se smanjio trošak potrošnje energije i lako podesiti temperaturu grijanja u kutiji, poželjno je kupiti regulator temperature. Kako bi zaštitili uređaj od psa, potrebno je postaviti zaštitni metalni okvir s rupama.

Topli pod za kabinu

Podno grijanjeTakav sustav grijanja najbolje je obaviti tijekom izgradnje same kabine. Ako je kabina prostrana i visoka, topli se kat može obaviti već nakon što se psa naselio. Potrebno je srušiti kutiju od šperploča i greda u veličini baze kabine. Trake određuju visinu okvira. U kutiji je ugrađen termoregulator i žica za grijanje snage 80 W. Da bi to postigli, rupice su izbušene u podnožju, kroz koju je žica navojena i napunjena s pjenom za pričvršćivanje. Žica za grijanje položena je na gomile i ugrađena je pričvršćenje za termostat.

Za brtvljenje pukotina i lemljenja najbolje je koristiti silikonsko brtvilo.

Posebna rupa napravljena je za vodljivu žicu. Žica se vodi na termostat i grijaći element. Termostat se podešava za 60 stupnjeva. Nakon spajanja, sve pukotine i spojevi moraju biti pažljivo zapečaćeni. Kutija je ispunjena suhim fini pijesak i prekrivena šperpločom. Potrebno je provesti prethodno ispitivanje prije postavljanja toplog poda u kabinu. Ako nakon uključivanja sustava grijanja, okvir postaje topao, zimi vaš pouzdani prijatelj će se zagrijati.

Kabel u kutiju treba staviti na takav način da ga pas ne može žvakati zubima. Najbolje je koristiti metalnu cijev.

Domaći grijač za kabinu

Narodni obrtnici radije koriste domaće grijače za pse. Kako napraviti svoj vlastiti uređaj za štand za grijanje potrebno azbest cementne cijevi, žarulje 40 W, pogodan veličine kositar, kablove, utičnice, utikači. Iz limenke se izrađuje vrsta svjetiljke za žarulju. Veličina upotrijebljene posude treba biti takva da se slobodno kreće unutar cijevi, ali ne i vise. Svjetiljka u svjetiljki nalazi se unutar cijevi koja se nalazi u kabini.

Related  Bočni grijač za kućanstvo

Za 12 sati rada grijač troši samo 480 W. Za sezonu kod zagrijavanja štandova ostavlja 6 kw, to nije dovoljno. Vaš četveronožnik će biti zahvalan za skrb.

Kućni grijač za kutiju iz žarulje (video)