En ung viburnum vokser nær huset vårt. For det tredje året nå, som i en busk som er frisk tidlig på våren, begynner bladene å krølle seg mot sommeren. En nabo sier at det er en bladlus. Fortell meg hvordan jeg skal håndtere bladlus på Kalina? Er det noen folkemetoder?

Bladlus på KalinaFrodige kalonibøsninger er mye brukt i landskapsdesign. De er vakre når som helst på året: dekket med vakre grønne blader, ømme hvite blomsterblomster eller røde frukter, blir viburnum et pryd på stedet. Imidlertid er det heller ikke immune mot angrep av skadedyr, noe som forårsaker materiell skade på bushen. Mesteparten av viburnum er angrepet av bladlus – et veldig lite, men fryktelig ondartet insekt.

Hvordan gjenkjenne bladlusen?

bladlus

Mest av alt, Kalina liker svart bladlus. Disse er små insekter av mørk brun farge med stor fecundity. De legger egg på barken i nærheten av nyrene, hvorfra larver vises på våren. Larver begynner å spise øreblader, og busken slutter å utvikle seg. Hvis du ikke starter en umiddelbar kamp, ​​om høsten, vil voksne utsette mange nye egg, og om våren vil alt gjenta.

Den forbausede bladlusen kan enkelt skille seg fra andre planter: først, på de unge skyene, oppstår en opphopning av insekter, så bladene vri og busken slutter å vokse.

Folk rettsmidler mot bladlussprøyting med infusjoner

Tulpan på Kalina må ødelegges i begynnelsen, til den begynte å formere seg. I begynnelsen vil folkemetoder som sprøyting hjelpe:

  1. Med en såpe løsning. Oppløs i en bøtte med vann 300 g revet såpe (husholdningsbruk) og innen tre uker hold 3 behandlinger. Drep de døde insekter under trykk av vann fra slangen.
  2. Tobakkinfusjon. For 5 liter vann, hell 250 gram tobakk, insister for to dager. Stamme og tilsett ytterligere 5 liter vann.
  3. En løsning av ammoniakk. Hell 20 ml alkohol i en bøtte med vann. Behandle to ganger med en pause på to uker.

Før du fortsetter å behandle, uansett hvilken metode som er brukt, er det nødvendig å ødelegge Kalina på en ung rotskudd, hvor bladlus foretrekker å legge egg.

Forberedelser mot bladlus

Hvis øyeblikket er savnet, og bladlusene allerede er aktivt oversvømmet hele bushen, vil det være behov for mer effektive midler. Blant de spesielle preparatene fra skadedyr har de vist seg å være ganske gode:

  1. Akarin.akarin
  2. Fufanon.
  3. Arriva.Arriva

Related  Hvordan plante koriander?

Forebyggende tiltak

For å forhindre utbrudd av bladlus på Kalina, hver vår, rengjør busken fra den gamle flakende barken, under hvilken det kan være murverk og hvite stammen kalk. Vanlige kutt og topper bør også kuttes regelmessig.

marihøne

Hvis det finnes myrer i hagen som bidrar til utviklingen av bladlus, er det nødvendig å kaste bort dem og spyle oppsamlingsstedene med kokende vann. Men noen insekter, som for eksempel marmor, bør tiltrukket hagen, mens de spiser bladlusen.

Behandling av viburnum fra bladlus – video