Hjelp råd! I fjor ble poteter vokst på et nytt sted. Vi ble umiddelbart advart om at jorden var sandig. Faktisk var høsten ikke så imponerende – landet er tørt hele tiden, selv etter vanlige regner. Kanskje gjødsel vil løse problemet? Fortell oss om å bruke gjødsel til poteter på sandholdige jordarter, vær så snill!

Sandy jord er et alvorlig problem for mange gartnere og sommerboere. Du kan få en rik høst på slike områder, men det er veldig vanskelig.

Planting poteter på sandjord

Men før vi snakker om gjødsel for poteter på sandbunn, er det nyttig å gi litt teori, beskriver styrker og svakheter ved en slik jord.

Fordeler og ulemper med sand jord

Den største fordelen med sandjord er enkel behandling – bakken er lett å grave opp. I tillegg varmes det opp under de første vårens stråler mye raskere enn andre. Men på denne verdigheten ender. Manglene begynner:

  1. Vann forlater sandgrunnen veldig raskt, praktisk talt uten forsinkelse;
  2. Under frost kjøler jorda seg raskt;
  3. Eventuell gjødsel blir lett vasket ut under vanning eller regelmessig regn.

Tatt i betraktning alt ovenfor, vender vi oss til hovedproblemet – potetgjødsel. Dette er veldig viktig – poteter trekker mange næringsstoffer ut av jorda, og de må gjenopprettes for ikke å utmatt jorden helt.

Riktig gjødsel jorda

Begynn å gjødsle jorda skal være direkte når du planter poteter. I hvert hull, foran potet, er det nødvendig å legge til en håndfull torv eller kompost. Dette gir deg mulighet til å lage en liten pute som ikke bare gir knollen de nødvendige stoffene for vekst, men beholder også fuktighet etter vanning og regn, når sanden raskt gir vann til mer tette lag.

Related  Vinter eple tre Welsey – mester i utbytte og frukt dyrking

Kompost spiser poteter og beholder fuktighet

I spesielt tørre områder blir kompost eller torv i hullene vannet rikelig før planting av poteter. De blir raskt våte og løsner jorda som omgir jorda, og holder lenge fuktighet.

Perfekt viser seg som en gjødsel “grønn slurry”. Det er utarbeidet ganske enkelt – noen ugress som vokser i hagen, blir gjennomvåt i noen dager i store mengder vann.

Grønt slam - en fantastisk fôring til poteter

Når vannet ble grønnbrunt og fikk en karakteristisk lukt, er det mulig å produsere vanning. En del av vannet vil uunngåelig gå gjennom sanden, men delen vil bli absorbert i kompost eller torv sammen med næringsstoffer.

Spørsmålet om fôring av poteter vil fremheve denne videoen mer