En venn ga en vakker blomstrende begonia for hennes bursdag. Men etter det ble det ikke kommet nye knopper, men løvet økte betydelig i volum. Fortell meg hvorfor begynnelsen ikke blomstrer, men gir bare løvverk?

Begonia tiltrekker seg oppmerksomhet med uvanlige frodige blomsterblomster, noe som ligner en dronning av blomster – en rose. Til tross for at begonia ikke er veldig krevende i sykepleie, er det nødvendig å gi det litt oppmerksomhet for å bevare den frodige blomstringen. Ved dekorativitet er begonier delt inn i blomstrende og blomstrende planter. Så, hvis omsorg for blomstrende begonier er feil, vil planten bare gi løvverket og gå til det dekorative utseendet eller begynne å smerte. Artikkelen vil foreslå hva som kan være grunnen til at begonia hjemme ikke blomstrer, men gir bare løvverk.

begonia som en rose

Feil definisjon av plantearter og for “ung” alder

Som allerede nevnt, begynner begonier å blomstre og prydde. Hvis med blomstrende varianter alt er klart, så dekorative begonier vil behage øyet med bare uvanlige blader. Løvfugl varianter er også veldig vakre, men hvis en samling blomster har begynnelse med et dekorativt utseende, regner med at det blomstrer – et yrke ubrukelig.

ung begonia

Blomsterbutikker med erfaring i lang tid har lagt merke til, at uavhengig av seg selv blomstrer bare etter dannelse på grunnstammen på ikke mindre enn 5 ringer. Når man kjøper en ung liten plante som allerede har blomsterstand, kan man mistenke at blomstring forårsakes kunstig ved å introdusere spesielle stimulerende stoffer. Dette betyr at det vil være kort og vil ikke bli gjentatt før begonia når den nødvendige alderen.

Mangel på belysning

strakt begonia

Begonia er en lyselskende plante. Hvis vasken, som står på nordvinduet, har stoppet å blomstre, så mangler det belysning. For å rette opp situasjonen, bør potten omlegges til et godt opplyst sted, men uten fanatisme, siden anlegget vil få forbrenning fra det sterke sollyset. Den ideelle løsningen vil være den sør-østlige eller sørvestlige vinduskarmen.

Related  Hvordan plante jordbær på våren

Lav luftfuktighet eller feil vanning

desiccating begonia

Tørr luft har en dårlig effekt på begonia, bladene begynner å tørke ut på kantene og til slutt vil det helt slutte å blomstre. For å øke fuktigheten på vinduskarmen, kan du sette en krukke med vann, eller heng et vått håndkle på radiatoren.

Og anlegget reagerer perfekt med blomstring til det nærliggende åpne akvariet.

begonia visne

Når det gjelder vanning, dør begonia med mangel på vann eller overflod av fuktighet. Du kan prøve å lagre minst et par grener: kutt av levende stammer og legg i vann. Etter røtter blir de plantet.

Ikke-overholdelse av temperatur og kald luft

Om sommeren er den komfortable temperaturen for begonier 22 grader, og om vinteren 15 grader. Økning eller senking av temperaturen i rommet eller dens plutselige svingninger vil føre begonia til en stressende tilstand, der blomstringen er umulig. For å forhindre dette må potten identifiseres i et rom med et konstant klima.

Årsaken til blomstretsavslag er også tilstedeværelsen av utkast i begoningsstedet.

Overtredelse av hvileperioden

Som alle planter trenger begonia en hvileperiode der den vil hvile før neste blomstring. Hvis han ikke var der i det hele tatt, eller hvis begoniaen har vekket før tiden, vil den ikke ha nok styrke til å oppløse igjen. Det er nødvendig å hjelpe og etablere en tidsplan for hvile. Med rikelig blomstring om vinteren, er sommeren tre måneder igjen for hvile. Med ankomst av sommeren, flytt potten til et kjølig sted i skyggen med en temperatur på ikke mer enn 17 grader og reduser vanning. Reduser også lysdagen til 7 timer og dekk begynnelsen på toppen etter utløpet av denne tiden.

Å trekke en blomst fra dvale er også gradvis – for å øke varigheten av dagslys og vanning, for å øke temperaturregimet.

Mangelfull eller overskudd av vitaminer og gjødsel

Hvis begonier for frodig blomstring ikke har nok vitaminer, må du transplantere planten, helt forandre jorden til et spesielt land for å plante begonier. Hvis en blomst transplanteres til en ny jord, er det ingen mulighet, minst gjødsle den. Men det er verdt å være forsiktig, siden overdreven mengde gjødsel vil brenne rotsystemet eller omdirigere begoniasens kraft til å bygge opp bladene.

Related  Delikat kinesisk skjønnhet i hagen din i Inca Valley Delaway Snoop

Tilstedeværelse av skadedyr

Begonia blomstre ikke

Hvis sommeren begynner den romslige begonia på gata, når den transporteres tilbake til huset, blir den grundig inspisert for skadedyr. Hvis bladlus, edderkoppmider og andre skadelige insekter blir funnet, som tar nødvendig styrke for blomstring, behandles begonia umiddelbart med spesielle midler.

Hvordan bryr seg om begonia, slik at den blomstrer oftere, vil vise en video