Jeg har en liten rosenhage, fortsatt ganske ung, men overlevde allerede de første tapene. I fjor tørket en busk bare, selv om den var vannet på nivå med alle. Fortell meg hvordan riktig å vanne roser i varmt vær?

Nesten hver blomsterhandler i blomsterbedet har minst en rosenbusk, og deres elskere plante hele rosarene av vakre planter. Den største fordelen med dronningen av blomster er vakre blomsterblomster av forskjellige farger og arter. For at roser skal kunne nyte blomstringen, trenger de riktig omsorg.

En av de viktigste faktorene som påvirker leggingen av blomstrer og deres videre utvikling er riktig vanning av busker, spesielt i varmt vær. Mangelen på fuktighet har en katastrofal effekt på roser. Knoppene forsvinner først, og med en lang “vanndyr” blomstring blir over tid mindre.

roser

For å sikre optimal fuktighet for roser er det verdt å vurdere noen punkter som påvirker kvaliteten sin:

  • jordens sammensetning som roser vokser på;
  • alder og størrelse på busker;
  • overflod og hyppighet av vanning
  • tid på vanning;
  • vanning metode.

Jordkomposisjon

Når du vanner, må du vurdere hvilken type jord som roser blir dyrket på, og hvor godt det inneholder fuktighet. Så, hvis jorda er sandt, vil vannet fordampe seg raskt, og vanning av planten vil bli krevd oftere. På leirejord vil fuktighet forbli lengre og vanning i dette tilfellet vil være mer sjeldne.

I tunge leirejord er det nødvendig å lage kompost, helst før planting av en busk.

Alder og størrelse på rosenbusker

Roser trenger en viss mengde vann, avhengig av om den unge eller voksne planten. De nylig plantede buskene har ennå ikke et tilstrekkelig sterk, formet rotsystem, slik at de krever mer fuktighet. Spesielt viktig er tilstrekkelig mengde vann i overlevelsesperioden (de første 6 månedene).

Related  Fortell meg, hva skal jorda for plenen?

I eldre voksne busker, spesielt store, vokser røttene dypere og går til sidene. Dette betyr at de også krever mer fuktighet.

Overflod og hyppighet av vanning

roser under mulch

En voksen rosenbusk under utseende av blader, samt etter den første blomstringen, krever minst 15 liter vann. Jord skal være godt hydrert dypt inn i 30 cm. Under normale værforhold er det nok å gjøre dette en gang i uken. Når det gjelder hvordan du skal vanne roser i varmt vær om sommeren, må planter i slike tilfeller trenge mer fuktighet og være oppmerksom på dem hver 2-3 dager.

For å hindre fuktighet å fordampe raskt, bør buskene fortrinnsvis dekkes med hestgjødsel. Mulch bør endres hver vår.

Vanningstid

Den mest gunstige tiden for vanning er tidlig morgen. Hvis du gjør dette til lunsj, når solen er i full gang, kan du forårsake brannskader på bladene. Kveldstid er heller ikke egnet, fordi på de våte bladene er det mugg.

Metode for vanning

vanlig vanntåke

Ved vanning bruk permanent regnvann og en vanntåke hvorfra væsken forlater flere bekker (fra en dusj). Hvis det helles med en enkelt stråle, blur det raskt jorden rundt bushen og kan rote røttene.

Grunnleggende regler for vanning av roser – video