I lang tid ønsket jeg å avle anemoner, og her i blomsterbutikken fanget en pakke frø. Hun tok det hjem, og da kom en nabo og ga meg med tre mer knoller. Det vil nå være en hel anemone blomsterbed i landstedet. Jeg bestemte meg for å holde knollene til våren, fordi vintrene er kalde. Spør når det er bedre å plante anemoner og om det er mulig å plante frø allerede nå?

anemonerKompakte busker med utskårne blader og øm, men store blomster malt i en rekke nyanser, en av de første til å vises i løpet av våren på en seng fra under snøen. Dette er anemoner fra familien av smørkål. Det finnes mange typer anemoner, hver preget av en farge og form på blomsterstanden, som kan selv være dobbelt, og tidspunktet for blomstring. Landet på en seng flere varianter, blomstringen tidlig på våren, i begynnelsen og slutten av sommeren, kan du lage en sammensetning som vil behage øyet sjarmerende blomstrer i lang tid, til tross for kort tid (et gjennomsnitt på anemoner blomstre ikke mer enn tre uker).

Avhengig av spesifikke arter, kan anemoner ha både en skjøre men kjøttfulle rhizome i form av en sylinder og en knoll.

Tiden når anemoner kan plantes, avhenger av hvilket frømateriale som brukes:

  • hvis det er frø – så dem bedre for vinteren;
  • rhizom og tuberøse anemoner plantes vanligvis på våren.

Funksjoner av det såsædende frøetsåing anemone frø

Høstsåning anemon unngår den tidkrevende og lange frølagringsprosedyren som er nødvendig for å øke spirehastigheten. For å gjøre dette, på slutten av høsten skal grunne beholdere fylles med et løs substrat bestående av sand og torv. Før starten av den første frosten i den fuktige jordblandingen, så så frøene og sprut dem lett. Det er umulig å utdype seg dypt, da spirene ikke vil kunne bryte seg gjennom overflaten.

Bare nyhøstede frø skal brukes til såing.

Nå er det mest interessante: en beholder med frø skal tas ut til gaten og prikopat på blomsterbed. Overfra, dekk det med fallne blader. Tidlig på våren vil frøene som overlevde naturlig stratifisering med vinterfrost stige. Når plantelivet vokser opp, kan du transplantere det til et fast sted.

Når frøet voksende anemoner bør ta hensyn til tre faktorer: for det første, at frøene har en meget lav spiring, for det andre, for hybrid varianter, er denne metoden ikke egnet fordi plantene ikke blir lagret høy kvalitet tegn, og i det tredje, dyrket fra frø anemoner blomstrer bare tredje år.

Våren plantet en anemoneknollers anemoner

Varianter med rhizome er best plantet på våren, spesielt når den gamle planten multipliserer. Høsttransplantasjon kan ikke overleve. Tuberous blomst før våren planting er nødvendig for å “våkne opp”. For å gjøre dette må de pakkes inn i en klut som er rikelig fuktet med et vekststimulerende middel og legger i en pose i minst seks timer. Etter den angitte tiden er knollene klare til planting på blomsterbed.

Når du planter en tuberøs anemone, bør vekstpunktet slå opp. Det er på den flate siden av knollen.

Video om voksende anemoner

Related  Jeg har mos på plenen – hvordan å kjempe?