I fjor, på en venns sted, så jeg en vakker, hvit astilba. Generelt liker jeg virkelig stauder, spesielt blomstring, så jeg bestemte meg for å starte et mirakel selv. Fortell meg hvordan å plante en astilba om våren?

AstilbeAstilbe kan bli funnet på senger ganske ofte, fordi denne upretensiøse flerårig av familien sildre har en veldig fin utsikt takket være den fantastiske form av utskårne grønne blad med en rød fargetone og taggete kant. Og når det blomstrer frodige blomster, som består av små blomster av ulike farger, fungerer anlegget som en dekorasjon området hele sommeren. I dette tilfellet kan enkelte varianter nå opptil 2 m høyde og se bra ut når de plantes langs gjerdet eller i bakgrunnen.

Voksende astilba er ikke vanskelig, fordi anlegget ikke krever spesielle forhold for vekst og vedlikehold. Det er nok å velge riktig habitat for det, og snart flerårige vil aktivt vokse røtter og grønn masse.

Det er bemerkelsesverdig at anlegget årlig danner nye knopper i den øvre delen av rotsystemet, mens den nederste dør av.

Du kan plante astilba på våren på to måter, ved å bruke:

  • Miller;
  • deling av busken.

Sålingsmetode

spirer Astilbe

I mars helles et næringsstoffer i beholderen og legger et tynt lag med snø på den. Dryss frø på toppen av snøen. Når det smelter, dekk beholderen med en pakke og legg den på et kaldt sted i 20 dager, og overfør det deretter til et varmt lys rom.

Når de dyrkes med frø, beholder plantene ikke alltid variete egenskaper.

Etter utseendet på 3 ekte brosjyrer, dykk plantene i separate kopper. De kan plantes permanent i mai.

Related  Høyutbytte og frostresistent blackberry utvalg Chester Thornloss

Planting av hjorten

bush divisjon

Division av busken skal gjøres tidlig på våren, så snart jorda oppvarmes litt. I mars graver du den eksisterende planten og kutter bladene på den. Busken selv er delt inn i deler, og etterlater på hver ikke mindre enn 3 levende nyrer.

Deler av rhizomet som døde av, fjernet.

Hvor er det bedre å plante astilba?

For en vakker flerårig, anbefales det å ta et sted i penumbraen, da planten forsvinner raskt i solen. Nettstedet er ønskelig å gjødsle og gjøre en graving organisk.

Spir skal plantes i hullet, slik at en avstand mellom dem på minst 30 cm høye for gjenstander behøver mer plass -. 50 cm rett før planting i hver brønn legge tre aske (punkt 0.5.) Og mineralblandingsgjødsel (1 ss .. l.).

Etter planting, må mulch busker skjule – det vil hjelpe fuktighet bli lenger i landet, foruten Astilba pålitelig beskytte mot frost om vinteren.

Voksende Astilba – video