Zandedeskia spada v družino aroidaZanteideska je bolj znana pod imenom Calla, goji kot notranji in rastlinjak cvet. Nega doma za zandedeskie ni zelo težko. Vendar pa je treba na okensko steklo postaviti iz družine aroide, morate upoštevati previdnost – rastlina je strupena. Lepota kalasa v svoji cvetovi. Cob, zaščiten z lepo tančico – glavna prednost rastline. Zapestnica je svetla, a po opraševanju preplavlja, pali in prinaša dodatno prehrano semen.

Calla zahteve za vsebino prostora

Da bi dobili čudovito rastlino, morate ustvariti pogoje, ki so blizu naravniDa bi raste zandedeskiyu, kot na fotografiji, morate ustvariti njene naravne razmere. Poleti je rastlina uspešna na vrtu na soncu z vetrne strani. Zanteidesky se ne boji suncevih žarkov, vendar se boji, da se pripravi. Na oknu obrat v sezoni s kratkim dnevom potrebuje polno osvetlitev. Osvetlitev naj bo 12-14 ur. Na južnem oknu zandedeskuyu pritenyat od sončnega dne. Poletna temperatura je 20-23 stopinj, pozimi približno 13 za cvet bo ravno prav.

Bolje kot druge sorte, etiopski zanderide občutek na okensko steklo. Cvetlična kozica je prekrita z dolgim ​​odsekom. Cvet te vrste konec zime, in zadovoljni njeno lepoto več kot mesec dni.

Če v negi kalasa ni načrtovana vzreja semena, je po cvetenju puščica rezana z ostrim nožem. Sile rastline se shranijo na tvorjenje semen.

Značilnosti agrotehnike etiopskih kalasov

Cvetenje zandedesije potrebuje obilno zalivanjeČas počitka pride takoj po cvetenju. Zato je treba ohraniti temperaturo 18-20 stopinj. Pod 160 Z rožo se lahko razboli. V času počitka se namakanje izvaja le za ohranitev ravnovesja vlage v tleh za 1,5 do 2 meseca. V tem času se del listov izsuši. Vendar je pomembno, da rastlino postopoma umirjate, zmanjšate pretok vlage, prav tako pa natančno odstranite cvet iz stanja mirovanja.

Obilno zalivanje v oskrbo zandedeskoy je potrebno le med cvetenjem. Sesajte mehko vodo po poravnavi. Prekomerna vlaga lahko ubije mesnate korenine.

Vlažen zrak bo pomagal ohraniti lepe liste v Callasu. Zato so razpršene, kopalne v tuš. Vlažilec, paleta s kamenčki in mahom, akvarij bo navdušil rastlino.

Related  Kislitsa trikotna: domača oskrba, fotografija in opis

Pomembna tehnika pri skrbi za zandedeskie doma je letno sajenje gomoljev v novem substratu. Za zgodnje cvetenje konec poletja se gomolje presadijo v sveže tla, ne da bi se zakrile maternični vrat. Hkrati se izvaja ločevanje malih gomoljev za razmnoževanje.

Tuber od ZantedeskiiNodule so rezane s steriliziranim nožem, posušene in posajene v ločenem steklu.

V prostoru je za zandedeski potrebno veliko lonec. V tesnih posodah rože Callas ne more čakati. Za sezono se zemlja izčrpa in gnojila njene plodnosti ni mogoče obnoviti.

Pri presajanju standardnega praška se uporablja za čudovite cvetoče rastline. Zmes lahko naredite z uporabo:

  • rodovitna trava iz pšenične trate – 2 deli;
  • humus – 1 del;
  • šota – 1 del;
  • kalciniran rečni pesek – 1 del;
  • listov – 1 del.

Približno na tleh zandedeska raste v naravnem okolju. Cvet na hidroponiki je mogoče gojiti. V mešanicah gnojil je treba veliko fosforja in malo dušika. Nato kaze cveto obilo.

Napake skrbi za zandedeskie doma in posledice

Rastlini potrebujejo gnojila, ki vsebujejo fosfor in dušikIzbira prostorne posode za rožo je odločilen dejavnik za ustvarjanje močnega grmičevja in številnih pedunčkov. Toda dekorativnost grmičevja ni manj prizadeta:

  • raven osvetlitve obrata v rastni sezoni;
  • temperaturne razmere;
  • prevlada v gnojilu dušikove komponente.

Čudoviti listi se izsušijo, če rastlina stoji v vlečku ali ne vlaži. Poleg tega se bo v suhem zraku pojavila nadloga notranjih rastlin – pajek.

Rastlino lahko napadejo listne ušesne belice. Če sesalna raztopina ne pomaga, boste morali večkrat uporabljati insekticide za čiščenje cvetov.

Zalivanje, oskrba in presajanje zandedeskii – video