Jeg fikk min dacha fra bestemoren min, og sammen med henne – en busk med villrose. Jeg ønsket å grave ham ut for å utvide rosehagen, og naboen min anbefalte meg å bruke busker for podning av roser. Kan jeg som nybegynner trinnvise instruksjoner for å inokulere roser til roser? Og mer, når er det bedre å bli vaksinert?

podet roseSom du vet, krever roen oppmerksomhet og forsiktig omsorg. Men selv med alle kravene til dronningen, kan hun lide av en kald vinter eller en plutselig temperaturendring. For å øke vinterens hardhet i bushen har blomstrodusentene lenge brukt metoden for podning av roser på hundenrosen. Wild busk tolererer lett frostvintre, i tillegg er det mindre sannsynlig å bli angrepet av skadedyr mindre og mindre.

Når kan jeg bli vaksinert?

Avhengig av tidspunktet for differensiering:

  1. Vårsprøve. Prosedyren bør utføres senest i slutten av mai, til nyrene begynner å utfolde seg.
  2. Sommerinokulasjon. I august blomstrer rosene og forblir i aktiv sapbevegelse, noe som letter lett separasjon av barken og en god engraftment av scion.
  3. Vinterinokulasjon. Du kan plante en rose på slutten av vinteren, men denne metoden krever foreløpig høsting av rosen hofter og skudd. På høsten bør dogrose bli transplantert i en gryte og la ned i kjelleren. Det er også lagret stiklinger av roser.

Hvordan velge riktig stamme og transplantat?

For grunnstammer, er det best å bruke varianter av hundrosen med økt vinterhardhet. Det er ønskelig at det ikke skal være mange pigger på skuddene – dette vil komplisere prosessen med inokulering. Den er ideell til å vaksinere på hundenes rose Hundens ros, den er godt vinet og ikke veldig stikkende.

Som rotstamme egner seg kun frøplanter av dogrose ikke eldre enn tre år, vokst fra frø.

I 5 til 7 dager før våren eller sommeren inokuleres, bør en rosenhøvelbuske regelmessig vannes. Dette bidrar til å øke sap flow i skuddene, slik at skorpen blir lettere å flake.

Når det gjelder rosen, så skal man velge sunne årlige skudd som treet har modnet godt (det skal være glatt og skinnende), med sterkt utviklede nyrer.

Related  Egenskaper ved planting iris: når, hvor og hvordan

Steg-for-trinns instruksjon om podning av en rose til en hundrosa

Ifølge erfaringene fra erfarne blomsterhandlere er et av de beste resultatene å podte en rosa nyre inn i roten til hunden rosen eller spirende. Overlevelse på denne måten er over 90%.

Sekvensen av handlinger er som følger:

  1. Rosens hofter bør utgraves litt før du avslører rotkraven og tørker det godt med en fuktig svamp. Ryggraden skal være ren, slik at jorda ikke kommer inn i transplantasjonsstedet.
  2. Ved hjelp av en skarp kniv må du lage to snitt på den livmoderhalscortex – langsgående, ca 5 cm lang og tverrgående, ca 2 cm. De skal ordnes slik at bokstaven “T” dannes.snitt på nakken
  3. Klipp den store knoppen fra stikkene i rosen. Klippet er skråt, og klaffens totale lengde er ikke mer enn 3 cm.rose bud
  4. Forsiktig åpner snittet på halsen av hundenrosen og setter inn en nyre i den med en rosa skudd. Nyren selv må forbli ute. Om nødvendig, forkort skjoldet.graft nyre

Lukk snittet på nakken, fest nyren, og ved hjelp av isolerende teip vinden stedet for vaksinasjon. Å grave en busk av en dogrose at jorden har litt lukket et øye. Hvis nyren forblir grønn om en måned, var vaksinen vellykket.

Vaksinering av rose på hunden steg under bark – video