Nylig besøkte en venn. Jeg ble overrasket over hvordan han vokser jordbær – i et vertikalt stående rør. Jeg ville også prøve, spesielt siden jeg hadde kuttet deler av et stort rør i min dacha. Fortell meg hvordan du lager blomsterbed med rør med stor diameter?

Den største fordelen med å lage blomstersenger fra rør er mangelen på finansielle investeringer eller deres minimumskostnader. Ofte, etter reparasjoner eller annet arbeid, forblir ubrukte materialer eller avfallet deres (i dette tilfellet trimmer rørene). Fra store rør kan du lage to typer blomsterbed:

  • horisontal;
  • vertikal.

Horisontale blomstersenger av rør

horisontal blomsterseng av rør

For horisontale sjikt av rør med stor diameter må kuttes til ønsket lengde (det vil være lengden sengene etter installasjon), begge sider sette pluggene trekke seg noe fra kanten og midten av røret skåret ned til halvparten av sin diameter eller litt mer. Det er viktig å ikke glemme å lage hull for drenering, slik at plantene i et slikt blomsterbed ikke går tapt fra stagnasjon av fuktighet. Klar til å sette blomsterbedet på stolpene-støtter, så hun kjørte ikke rundt på stedet.

suspenderte blomstersenger av rør

Hvis det bare var rør med gjennomsnittlig diameter, vil de fine bengengengene vise seg.

Vertikale blomstersenger av rør

jordbær i en blomsterseng av et rør

Å lage en lav vertikal blomsterseng fra et rør med meget stort volum er enda enklere: hvis rørets lengde (som er dens høyde) ikke er så stor, er blomsterbedet allerede klar. Det gjenstår bare å sette dem på et valgt sted, fylle med næringsjord og plante plantene. For lange rør kan kuttes i fragmenter av ønsket lengde.

Hvis det er mangel på plass, kan du sette vertikale blomsterbed på rekkene, noe som resulterer i en flertallet blomsterbed, som vil vokse mange planter med minimal plassbruk.

Når du bruker et rør av metall, må du passe på at de plantede plantene ikke berører det, og skift mulige kontaktsteder med små brett. En slik seng ligger i et mørkt sted, siden i solen har metall en eiendom å varme opp.

vertikal blomst seng med rør for vanning

Å skape en flertallet blomsterbed:

  1. Kutt røret inn i de samme delene.
  2. Kutt ut små hull hvor plantene skal plantes, gitt at de i smale åpninger vil få lite rom for utvikling, og de brede åpningene kan falle ut av jorden.
  3. På begge sider er røret lukket med spesielle plugger av passende størrelse.
  4. Sett inn et lite volumrør inne i det store røret for å bli vannet, mens mindre rør skal stikke 10 cm fra toppen og lukke.
  5. Gjør i røret, som er satt inn, uttak for vann, og tett den nederste delen av det med tape.
  6. Fylle bedet første lille mengde av ekspandert leire (for drenering), deretter – grobunn, helle sitt innhold som for å unngå dannelse av hulrom inne i røret.

Dette alternativet om å lage en vertikal blomsterseng er mye brukt som hagebrukere for å dyrke jordbær, så vel som for blomsterplanter for klatrefabrikker, for eksempel petunier.

Mer om hvordan du lager en vertikal blomst seng (eller seng) vil fortelle en video