Datteren min brakte meg en ganske uvanlig busk, dekket med blomstrede blader. Det har vært nesten et år siden han bor hos meg, men han har aldri blomstret. Kanskje jeg kaster ham feil? Fortell oss hvordan du skal ta vare på japanske spindelbein hjemme. Skal det blomstre eller er det bare en dekorativ busk?

Den japanske spindelen er en representant for prydbusker. Vakre grønne busker i naturen vokser opp til 5 meter i høyden, produserer hvite og grønne blomster og danner rødlige frukter.

Husplanter av spindel er mye mindre og blomstrer svært sjelden. Busken er dekket med vakre, jevne blader, de er litt langstrakte og som det ble kuttet på kantene. På grunn av den varierte farge og form av blader, er japanske spindelbladene delt inn i underarter.

Japanske spindelvarianter

De mest kjente varianter inkluderer spindler med en grønn farge i en farge. Også av spesiell interesse er de bølgende busker:

  • Golden Spindle Bearing (midten av bladet er farget gul);
  • Sølv spindelblader (blader av hvitgrønn farge).

Når du vokser japansk spindeltre hjemme, vil hovedbekymringen være sikkerheten i den dekorative fargen. Under spesielle forhold trenger han ikke, fordi det er absolutt upretensiøs, men det er fortsatt nødvendig å følge noen anbefalinger om pleie av japansk spindeltre hjemme.

belysning

unge stillas

En av de viktige øyeblikkene i vården av anlegget er å gi ham tilstrekkelig belysning. For enkle grønne spindler er det ganske mye sol, de vokser godt, selv i skyggen. Men de bølgende buskene trenger mer belysning, ellers vil deres farge forsvinne med tiden, og de blir monokromatiske.

Den japanske spindelen anbefales ikke å bli plassert på sørvinduet under direkte sollys.

Lufttemperatur

toårige plantager

Anlegget reagerer dårlig på høy temperatur i rommet. Mest komfortabel føles det ved 23 grader varme om sommeren. Om vinteren er det ønskelig å sette potten i et rom med en temperatur på ikke mer enn 12 grader. I et varmere rom på spindelen kan løvet falle av.

Vanning og drypp

grønn spindellager

Beresklet er en ganske hygrofilaktig plante. Om sommeren trenger det vanlig vanning. Det er viktig å ikke la jorden tørke helt, slik at bladene ikke vil. Ved høstens begynnelse, brøt bruddene mellom vanning og om vinteren sjelden vann med varmt vann.

Related  Lagre Kalina fra bladlus

Busk bude er veldig takknemlig for vanlige sprinkler, og til og med dusj, spesielt på varme sommerdager. For å sikre at rester av urenheter ikke vises på bladene etter denne prosedyren, bør vannet tas som en standby og fortrinnsvis filtreres.

Fôring og transplantasjon

flisete spindler

En gang i måneden er planten befruktet med mineralgjødsel, fra vår til høst. I vegetasjonsperioden innføres komplekse organiske gjødsel en gang i uken. Nursery gjødsel er laget for unge busker for å stimulere veksten av løvmasse.

Unge plantinger av spindel må kreve en årlig transplantasjon, og voksne er bare en gang hvert tredje år. Hvis den voksne spindelen har en imponerende størrelse, kan du bare oppdatere det øverste laget av jorda.

For å gi bush den ønskede formen og stimulere veksten av sideskuddene, er den kuttet (det er bedre å gjøre dette på våren). Siden bushen selv er veldig svakt forgrenet, gjøres slike stiklinger regelmessig. Svake skudd bør også fjernes, slik at de ikke tar kraft fra bushen

Unge kutt fra toppen av stikkene brukes til avl av nye planter. Det skal bemerkes at en stengel som har minst 3 internoder etter modne knopper, vil være egnet for reproduksjon. Spindler reproduserer også ved hjelp av frø.

Ta vare på spindler hjemme – video