På årsdagen av mannen ga en stor bukett mørke røde roser. Dette er mine favorittblomster. Jeg vil virkelig beholde deres skjønnhet så lenge som mulig. Fortell meg hva du skal legge til vannet slik at rosene varer lenger i vasken?

Som du vet, er roser relatert til fargende blomster. Men du vil beundre deres skjønnhet så lenge som mulig! Det er mange måter å opprettholde friskheten av kutte roser, og legge til forskjellige preparater til vasen med vann. Men dette er ikke alt – det er også viktig å ordne en bukett riktig for plassering i en vase og ta vare på det, ellers vil ingen stoffer bidra til å forlenge roser livet. Men implementeringen av alle nødvendige anbefalinger vil tillate å beundre dronningen av blomster i minst 2 uker eller mer.

roser i en vase

Forberedelse av en bukett til en vase

Når du kjøper blomster, blir rosene nøye inspisert. Hva skal jeg se etter slik at rosen ikke vil umiddelbart?

hvordan velge riktig rose

Før du setter roser i en vase, må du ta med blomster fra gaten (i den kalde årstiden) la i 30 minutter ligge på en flat overflate – så de er vant til klimaendringer. Videre er buketten demontert og forlatt bare vasen roser, uten ekstra planter, fordi “dronningen tolererer ikke konkurranse.”

skrå kutt på en rose

Videre trening består av følgende aktiviteter:

 1. Sammenlign lengden på roseskytingen og vasehøyden. Fjern torner og blader som kan bli dekket med vann etter at rosene er i vasken, slik at de ikke råtner i vannet.
 2. Klipp hver blomst diagonalt (og gjør dette ved å nedsenke rosen i vannet slik at luften ikke kommer inn i kuttet). I stedet for kuttet, gjør ett ekstra snitt på tvers. Dette vil hjelpe rosen til å “drikke” den nødvendige mengden vann.
 3. Roser nedsenker i vann minst halvparten av stammen og legger vasen på et kjølig sted med spredt lys. Vannet til vasen skal kokes, og regnvannet og kranvannet skal beskyttes. Velg en vase i henhold til “bukettveksten”.
 4. I vannet legger du til en av de midlene som vil bidra til å spare livet til buketten så lenge som mulig.

Related  Er det mulig å bruke silt fra en septiktank som gjødsel?

Hva å legge til vannet slik at rosene står i vasken lenger

forberedelser for vann

I blomsterbutikker sammen med en bukett er det mulig å kjøpe spesielle preparater tilsatt i vann for økt sikkerhet av roser. Men hva skal man gjøre når buket ble donert, og det finnes ingen slike forberedelser? Her, ikke mindre effektive, og viktigst av alt, vil alltid tilgjengelige midler som kommer på gården nesten alltid og i det hele tatt komme til redning. Så roser vil stå lenger hvis du legger til vasken:

 • ammoniakk (slipp et par dråper i vasken og vent litt);
 • sukker (per liter vann 2 ts);
 • aspirin (1 tablett per vaske);
 • blekemiddel for klesvask (et par dråper);
 • mangan (0,5 ts);
 • eddik;
 • alkohol eller vodka;
 • sitronsyre (på toppen av kniven);
 • aktivert karbon.

På bunnen av vasken anbefales det også å sette en mynt ut av sølv. Det er mange forskjellige måter, men i tillegg til dette hver dag må du se etter en vaske blomster.

Daglige manipulasjoner med vasen

At vannet ikke stagnerer, og bakterier ikke utvikler seg i det, blir det forandret hver dag. I dette tilfellet bør rosene selv vaskes, drysses og litt beskjæret stamme.

Ved sprøyting må du sørge for at vannet ikke kommer inn i knoppen, da dette vil føre til forfall.

Vask vasen en gang i hver to til tre dager i en oppløsning av vann og brus.

varmtvannsrehabilitering

Hvis forfallet prosessen var fortsatt kjører, kan du prøve å gjenopplive Rose: Etter å kutte tips av stilkene utelate dem i varmt vann godt og holde seg til knoppene ikke stiger opp, og etterlater ingen posvezheyut.

Ekstrem måte å gjenopprette livet til en visd rose, video