I fjor var forsøket på å vokse kål en feil: hodene vokste små og ble ikke lagret for lenge. En nabo sier at dette skyldes feil sprinkling av frøplanter. Fortell meg hvordan du skal vanne kålplanter etter landing i bakken?

Kål vokser på nesten hver grønnsakshage. Noen bønder kjøper ferdige frøplanter og planter dem på hagen, og hvem har fritid og sted, vokser det alene. Men for å få sterke hoder, er det ikke nok bare å plante kålbusker. Et godt resultat kan kun oppnås ved å følge reglene for pleie for dyrking av frøplanter.

Et av de grunnleggende kravene til omsorg er å vite hvordan man skal vannkål etter landing i bakken. Denne grønnsaken er veldig glad i fuktighet, og knapete saftige hoder er bare mulig med riktig og rettidig omsorg.

Hva trenger du å vite før du går ut med en vannlokk på en kålplaster? Det er nødvendig å være oppmerksom på slike øyeblikk:

  • temperatur og kvalitet på vann;
  • frekvens og tid for vanning
  • såing av frøplanter;
  • når det er nødvendig å slutte å vanne.

Vanntemperatur og kvalitetvanning av frøplanter

Uansett hvilken slags kål som dyrkes, for vanning av frøplanter i det åpne bakken, bør du bruke:

  1. Steady water. Direkte tilførsel av vann fra en brønn eller et vannrør er ikke tillatt.
  2. Varmt vann. Den mest egnede vanntemperaturen er fra 18 til 23 grader Celsius.

Slike krav skyldes det faktum at kaldt vann utøver på frøplanter, så vel som på voksne busker, en katastrofal effekt. Som et resultat av vanning fra springen, er det en risiko for å forbli helt uten avling. Kaldt vann provoserer utseendet på ulike sykdommer, som et resultat av hvilke plantene dør. I tillegg er gaflene selv bundet svært svake, eller de vil ikke være i det hele tatt. Vanntemperaturen under 12 grader er kritisk og fører til død av kål.

Erfarne gartner anbefaler å bruke til naturlig oppvarming av vanntanker med svart farge.

Frekvens og tid for vanning

De første to ukene etter planting av plantene på sengen, skal den bli vannet etter 2 dager, bruk for 1 kvadrat. m ca 4 liter vann. Da kan mengden vanning reduseres til to ganger i uken, men mengden væske kan økes til 12 liter. Dette er generelle anbefalinger, men hyppigheten av vanning skal bestemmes avhengig av det regionale klimaet og de eksisterende naturlige forholdene.

Under tørken skal vanningsfrekvensen dobles. Men det er verdt å være forsiktig – fra overabundance av fuktighet blir hodene løs og sprukket.

Den mest passende tid for vanning er morgen eller kveld, når solen ikke er aktiv.

Related  Vi planlegger å plante neste år på en seng etter agurk

Spinning av frøplanterhilling

Etter hver vanning må jorda under busken løsnes slik at skorpen ikke dannes. Samtidig må plantene kjede seg til bladsbladene er stengt:

  • For tidlige varianter er en hilling tilstrekkelig;
  • for senere tar det opptil 3 åser.

Når skal du slutte å vanne?

For å sikre at kål ikke har mistet sine egenskaper og er godt bevart, bør vanning stoppes før høsting:

  • Tidlige varianter – 3 uker før du plukker ut hodene;
  • medium og sen varianter – per måned.

Ta vare på kål etter transplantasjon i åpen bakke – video