Ob obletnici moža je dal velik šopek temno rdečih vrtnic. To so moja najljubša roža. Resnično želim ohraniti njihovo lepoto čim dlje. Povej mi, kaj dodati v vodo, tako da vrtnice trajajo dlje v vazo?

Kot veste, so vrtnice povezane s hitro rastočimi cvetovi. Vendar pa želite občudovati svojo lepoto čim dlje! Obstaja kar nekaj načinov, kako ohraniti svežino rezanih vrtnic in dodati različne priprave v vazo z vodo. Vendar to ni vse – prav tako je pomembno, da pravilno pripravite šopek za umestitev v vazo in skrbite za to, sicer nobena zdravila ne bodo pomagala podaljšati življenja vrtnic. Toda izvajanje vseh potrebnih priporočil bo omogočilo občudovanje kraljice cvetja najmanj 2 tedna ali več.

vrtnice v vazo

Priprava šopek v vazo

Pri nakupu rož se skrbno pregledajo vrtnice. Kaj naj iščem, tako da vrtnica ne bo takoj?

kako izbrati pravo dvigniti

Pred dajanje vrtnice v vazi, morate cvetje prinesli iz ulice (v hladni sezoni), pustimo stati 30 minut, da se uleže na ravno podlago – tako, da se navadijo na podnebne spremembe. Naslednja šopek narazen in pustimo stati vazo le vrtnice, ni več rastlin, kot “kraljica ne prenese konkurence.”

poševno rezanje na vrtnico

Nadaljnje usposabljanje sestavljajo naslednje dejavnosti:

 1. Primerjajte dolžino vrtnice in višino vaze. Odstranite trnje in liste, ki se lahko pokrijejo z vodo po vrtnicah v vazo, tako da ne gnijejo v vodi.
 2. Vsako cvetje pokažite diagonalno (in to naredite tako, da rožo potopite v vodo, tako da zrak ne pride v rezanje). Na mestu reza naredite še en rez na križanje. To bo pomagalo vrtnicam, da “pijejo” potrebno količino vode.
 3. Roses potopijo v vodo vsaj polovico višine stebla in postavijo vazo na hladnem mestu z razpršeno svetlobo. Voda za vazo je treba kuhati, deževnico in vodo iz pipe pa zaščititi. Izberite vazo glede na “rast buče”.
 4. V vodi dodajte eno od sredstev, ki vam bo pomagalo prihraniti življenje šopke čim dlje.

Related  Kako gajiti ingver na vrtu?

Kaj dodati v vodo, tako da rože stojijo v vaze dlje

pripravki za vodo

V cvetličarnah skupaj s šopkom je mogoče kupiti posebne priprave, dodane v vodi, za povečanje varnosti vrtnic. Toda kaj storiti v primeru, ko je bil poklon darjen in takih pripravkov ni na roki? Tukaj ni manj učinkovite in, kar je najpomembneje, vedno razpoložljiva sredstva, ki bodo skoraj vedno na kmetiji in sploh ne bodo rešena. Torej, vrtnice bodo stale dlje, če dodate v vazo:

 • amonijak (spustite nekaj kapljic v vazo in počakajte malo);
 • sladkor (na liter vode 2 žličke);
 • aspirin (1 tableta na vazo);
 • belilo za perilo (nekaj kapljic);
 • mangan (0,5 žličke);
 • kis;
 • alkohol ali vodka;
 • citronska kislina (na konici noža);
 • aktivno oglje.

Na dnu vaze je priporočljivo, da kovancu položite iz srebra. Obstaja veliko različnih načinov, vendar poleg tega vsak dan, morate skrbeti za vazo cvetja.

Dnevne manipulacije z vazo

Da voda ne stagnira in se v njej ne razvijejo bakterije, se spreminja vsak dan. V tem primeru je treba rože sami oprati, posipati in malo obrezano steblo.

Pri pršenju se prepričajte, da voda ne pride v notranjost bud, saj bo to povzročilo razpadanje.

Enkrat na dva do tri dni operite vazo v raztopini vode in sode.

sanacija sanitarne vode

Če je proces upadanja še vedno deluje, lahko poskusite oživiti Rose: Po rezanju konice stebel jih izpusti v vodnjaku vročo vodo in počakaj, dokler se popki ne dvignejo in ne pušča posvezheyut.

Ekstremen način za obnovitev življenja sesane vrtnice, video