En av de viktige delene av hvert landsplott er en tett, smaragd plen. Om hvilken som helst silkeorm, drar en lyst plen noen gartner. Grønne tepper kan understreke ikke bare skjønnheten i territoriet, men også skape et unikt mikroklima. Derfor oppstår spørsmålet: Hvilken type gress er bedre for en plen i landet?

Frøvalg

valg av gress for plenenFor at plenen skal vare i mange år, er det nødvendig å være spesielt oppmerksom på oppkjøpet av frø, og dermed fortsette fra deres betegningsfunksjoner og gjennomføringen av det grønne belegget. Også, når du kjøper frø, ikke glem de klimatiske forholdene i ditt område, egenskapene til jorda, grunnvannet, kunstig belysning av området og hyppigheten av omsorg. Overholdelse av metodene for planting og systematisk forankring av plenen, vil gi villaen et vakkert smaragdbelegg.

De beste varianter av gress for plenen

Etter å ha blitt kjent med egenskapene og typene av plen gress, vil det ikke være vanskelig å velge den mest passende variasjonen og bestemme: hvilken type gress er bedre for en plen i landet?

 1. Pendel ull – ideell for fruktbar jord. Tåler enkelt frost, tørke og ikke trampes ned. Kan bli på bakgården i opptil femten år.
 2. Hvis området er dominert av tørre, sandede og dårlige jordarter, så fårfeskue, er dette planten som passer perfekt og roter seg. Plenen fra disse urter vil være vakker og tett, den eneste regelen er rettidig fôring. Denne plenen gresset er lett å slå ned, ikke trampet ned, det vokser godt i skyggen. Den er ideelt kombinert med rød feskue, forventet levetid 5 – 6 år.
 3. For mildt fuktig jord er feskeskruen egnet. Ofte brukes den i kombinasjon med blandinger, siden den er raskt trampet ned, forskjellig ikke i lang levetid og i en lang periode med utvikling.
 4. Rigras foretrekker tung jordblanding. Den vokser i både skyggefulle områder og i solrike områder. Vokser raskt, danner en tett, jevn deksel, stiger en måned etter sådd av frø. Bevarer den naturlige fargen til frosten. Forventet levetid er ikke mer enn fem år.
 5. Kløver er hvit, dette gresset er designet for en amatør. Dette skyldes det faktum at det ikke har et enkelt grønt belegg og er preget av små blader. I tillegg er det ikke rot i skyggen, så stedet for planting må velges nøye.

Før du planter plen gress, må du ødelegge all vegetasjon som vokser på stedet.

Enkel slåing virker ikke, du må fjerne rotsystemet av planter! Ellers vil ugresset drepe det plantede plenen. Ideelt sett vil det være: Fjern helt det øverste laget av jord og fyll det med en ny!

Related  Vi gir roser godt vare etter vårplantering

Regler for å plante plen gress i landet

For å plen, på landsbygda ble preget av tetthet og styrke, er det nødvendig å følge noen regler for planting:

 • Begynn jordbearbeiding på forhånd.
 • Den potensielle, fremtidige plenen trenger å bli matet: torv, mineralgjødsel, kanskje en ny primer.
 • Om sommeren for å lage nitrogen, vil det fremme rask vekst.
 • Om høsten trenger stedet fosfor og kaliumgjødsel. Rotsystemet styrkes, det er lettere å bære kalde vintre.
 • Før såing plenen gress, er territoriet delt inn i deler, og deretter distribuere frøene.
 • Utfør en vanlig, jevn vanning, med en vannkanne eller sprinkler.

For å plen gress, dekorere hytta og glede øynene til produsenten, er det nødvendig å produsere permanente hårklipp så snart gresens høyde når syv centimeter.

Video gjennomgang av plen gressfrø