Min nabo vokser pelargoner av forskjellige varianter, som hun blomstrer nesten hele året rundt. Jeg har bare to potter, og de blomstrer gjennom tiden. Naboen sier at hennes blomster er matet med jod. Fortell meg hvordan å lage gjødsel for geranium med jod for rikelig blomstring?

Geranium eller Pelargonium tiltrekker seg blomsterkulturer med vakker og frodig blomstring. Med riktig pleie varer blomstringen lenge, og blomstringene er ganske store. Ikke minst rollen spilles av tidsriktig befruktning, noe som gir blomsterkraften til bokmerke av et stort antall knopper.

En av de enkleste og mest økonomiske måtene å hjelpe et kjæledyr i rikelig blomstring er befruktning av geranium med vanlig apotek jod.

Hvordan forberede næringsrik topp dressing?

jod

Selvfølgelig, i ren form, kan jod ikke brukes. Det skal legges til vann for vanning av planten, og i svært begrensede mengder. For at pelargonium skal absorbere næringsstoffer mer aktivt fra jorden, må løsningen gjøres på grunnlag av regnvann, stående vann. Noen produsenter anbefaler litt å varme opp vannet. For 1 liter væske er 1 dråpe jod tilstrekkelig, og for svært svekkede planter kan det øke mengden av stoffet til 3 dråper. Rør oppløsningen grundig slik at preparatet er jevnt fordelt.

jodoppløsning

Ved vanning av geranium er det nødvendig å følge visse regler:

  • Hell løsningen ikke under roden av blomsten, men så nært som mulig til blomstermotens sidevegg;
  • Påfør gjødsel til fuktig jord;
  • på en plante for å bruke ca. 50 ml væske.

Det bør tas hensyn til at for hyppig jodtop dressing kan føre til skade på rotsystemet og geranium sykdommen. Ernæringsmessig vanning bør ikke gjøres mer enn en gang i 3-4 uker.

Effekt av jod på planter

geranium

En løsning basert på jod kan ikke bare stimulere blomstringen, forvirre prosessen med eggstoffdannelse, men hjelper også pelargonene til å utvikle seg aktivt, spesielt i vårhøstperioden.

I tillegg forbedrer dette nyttige mikroelementet nitrogenopptaket av planten, noe som i sin tur påvirker veksten av bladmassen positivt og styrken av geraniums immunitet før sykdommer som pulverformig mugg og sen rødme.

Signalet som pelargonium trenger å bli matet, er endringen i tilstanden til løvmassen: bladene blir slapete, begynner å tørke opp eller falle helt. Hvis du ikke tar akutte tiltak, er det fare for at planten vil ha en bare stamme eller, verre, det vil helt visne.

Gjødsel med jod for blomstring geraniums – video