I år ble hagen vår etterfulgt av nye “innbyggere” – plantet flere varianter av solbær. I vår familie elsker alle currant syltetøy, så de bestemte seg for å få sine egne vitaminer. Fortell meg om det er noen egenskaper ved å vokse svart currant og hvordan å bry seg om det neste år om våren?

svart currantSvart currant i innholdet av vitaminer er den mest nyttige bær blant sine andre varianter. Samtidig krever det mer oppmerksomhet fra gartnere: Svindel har egne krav til dyrking og pleie, også om våren.

Krav til dyrking

solbær på våren

Svart currant liker sol, fuktighet og fruktbar jord. Det beste stedet for å plante busker vil være sør eller sørvest, det vil si en side som er godt opplyst av solen. I dette tilfellet er det nødvendig å ta hensyn til at denne planten er redd for utkast, og også ofte lider av for nær en seng av grunnvann.

Svart currant tolererer ikke sur jord, så hvis et slikt fenomen oppstår, et år før planlagt avstigning, er det nødvendig å grave et område med kalk med en hastighet på 500 g per 1 kvm. m. Straks før landing i landingsgraven, legg til superfosfat, aske og humus.

Plantefrø kan være både vår og høst, men de fleste gartnere foretrekker det andre alternativet.

Vårpleie

beskjæringsbønner

For at sorten kan tilfredsstille den sjenerøse høstingen av store bær, må den være oppmerksom på begynnelsen av vekstsesongen. For å gjøre dette om våren følger det:

  1. Bære beskjæring av busker, fjern alle skadede grener og de som skadedyrene (mites) bosatte seg på. I tillegg avhenger teknologien av beskjæring av bushens alder: unge planter skal kuttes og forlater 3-4 nyrer. To år gamle busker er fortynnet, og gir bare tre sterke skudd, og skjærer resten til jordoverflaten. Venstre skudd er forkortet, kuttet av sin tredje del. Prosedyren gjentas for det tredje år av livet. I fremtiden, når busken dannes, vil det bare være nødvendig å kutte ut skadede og for gamle grener hvert år, og også delvis fjerne den unge veksten hvis den er for mye.
  2. Vann vannet regelmessig, og gir dem fuktighet som det er så mange kjærester i.
  3. For å forebygge sykdommer og skadedyrskader, behandle krus med Nitrafen.
  4. Fôr med komplekse mineralgjødsel.
  5. Stil på koffertene for å unngå rask fettfeil og utrydd av ugress.

Med rettidige og riktige våraktiviteter vil svinbær bære frukt med deilige bær de neste 10-15 årene.

Vårplantering av solbær og videre pleie – video