På grunn av mangel på fritid og ønske om innendørs blomster, gjør jeg praktisk talt ikke. Men nylig ble jeg presentert med en fantastisk romrosa. En kompakt busk med lyse gule blomster vant umiddelbart kjærligheten min, bare nå er jeg redd for at han ikke vil gå tapt. Fortell meg hvordan du ser etter dvergroser i potter, slik at blomsten vokser godt og blomstrer rikelig?

ung roseDvergroser, i motsetning til hagenes, har ikke bare et mer kompakt utseende, takket være det de er lett å ta vare på, men de er i stand til å behage deres blomstring mye lenger.

Hvilken type omsorg er nødvendig for dvergroser i en pott, slik at plantene føler seg bra og nyter kjæresten til en lang og rikelig blomstring? Alt er ganske enkelt og ingenting nytt er nødvendig for å finne ut, det viktigste er å gi skjønnheten litt oppmerksomhet og gi behagelige forhold:

  • plukke opp næringsstoffer jord;
  • velg et opplyst sted;
  • reguler temperaturen og luftfuktigheten
  • rettidig vanning;
  • periodisk matet og kuttet.

Hva slags jord stiger en dverg som?

transplantere roser

I prinsippet er de to første ukene etter overtakelsen av blomsten til transplantasjon ikke nødvendig. Det er nødvendig å gi rosetiden til å bli vant til et nytt hjem, klima. Noen produsenter anbefaler vanligvis ikke å plante den kjøpte planten til blomstringen er over eller til den vokser fra den gamle blomsterkrukken. Men hvis det er behov for en presserende erstatning av jord eller omlastning, bør det gjøres etter tilpasningen av rosen.

I fremtiden skal en dvergrose bli transplantert på våren eller på slutten av sommeren når busken vokser, og tar vase 2-3 cm bredere og 5 cm høyere enn den forrige.

Jorda kan kjøpes i butikken (ferdiglagd substrat), eller ferdig på egen hånd, blanding:

  • 1 del av landet fra hagen;
  • 2 deler humus og torv;
  • håndfull fin sand.

Belysning, temperatur og fuktighet

roser på vinduet

Som hagerroser elsker deres dvergfamilier veldig god belysning, men ikke sørsiden, hvor busken raskt vil falme, og bladene vil falme. Slike vinduer om sommeren skal være pritenyat, og om mulig setter potten mot sørvest. Men om vinteren, når lysdagen er kort, trenger rosen ytterligere belysning med lamper.

For å gjøre busken jevnt formet, anbefales det å slå den til solen når kvistene strekker seg.

Den komfortable temperaturen for en miniatyrrosa avhenger av sesongen og utviklingsperioden:

  • på vår og sommer – ikke høyere enn 25 grader Celsius;
  • fra midten av høsten til slutten av vinteren – fra 5 til 8 grader av varme.

Tørr leilighet luften er ødeleggende for roser, så du bør spray buskene daglig, og legg en beholder med vann ved siden av den.

Vanning og dressing modus

For å vann roser bør være under rot eller i en palle bare varmt vann, fra kaldt kan de begynne å skade eller være syk, være syk. Det er bedre å skifte disse to måtene. Om sommeren må jorden bli fuktet oftere, men med høstenes begynnelse, bør intervallet mellom vanning økes.

Med tilkomsten av våren, og enda bedre – fra andre tiåret av februar, trenger dvergrose regelmessig organisk gjødsel og komplekse preparater, men ikke mer enn 2 ganger i måneden. På høsten og vinteren trenger ikke gjødsel å bli introdusert.

Danner beskjæring

beskåret rose

For å opprettholde en dvergrose i en vakker form, er det på vår og høst nødvendig å kutte buskene, og minst 5 knopper på skytingen. I blomstringen blir de tørre blomsterstandene kuttet for å stimulere bindingen av nye knopper.

Video om hvordan å ta vare på en miniatyr rose