Fortell meg hvordan å vokse en rose fra et håndtak? Naboen vokser et veldig vakkert utvalg av en klatringrosa, jeg ber henne om å dele den lenge, og jeg holder et sted for en busk nær et lysthus, og nylig har hun endelig fått meg to små blackies. Trenger de å bli satt i vann eller kan de være forankret i bakken med en gang?

kutte roserEn av de enkleste måtene å forplante roser er stikker. Denne metoden er enkel og gir kort tid til å få en ny plante. I tillegg krever bushen som er hentet fra steggene, ikke konstant omhyggelig i delen av røtter, siden det praktisk talt ikke danner det. For å unnslippe vellykket tok rot og dannet en fullverdig plante, er det viktig å vite hvordan man skal vokse en rose fra steggene, hvordan man velger og roter den, og også når det er best gjort. I dag snakker vi om dette.

Stiklinger kan ikke forplante alle varianter. Den høyeste prosent av overlevelse av stiklinger er polyantik, klatring og noen typer te-hybride roser, men park og rynket varianter er forankret ekstremt motvillig.

Når er det bedre å ta rot?forplantning av roser

Den mest optimale tiden for roser stikker er begynnelsen av sommeren, når busken begynner å falme og kronbladene faller av. Stiklinger kuttet i denne perioden passer best.

Det er også mulig å rote steggene igjen etter våren beskjæring av busken eller kutte høsten, men i dette tilfellet vil det være nødvendig å ta vare på å bevare planten til neste vår landing i bakken. I tillegg kan selv roser fra buketten roteres. Det eneste som skal vurderes er steggene plantet på høsten, om våren eller om vinteren vokser de røtter lenge, krever etablering av behagelige forhold og vil ikke alltid være fornøyd med det positive resultatet.

Hvordan velge en stilk?utarbeidelse av stiklinger

Så, vi har allerede bestemt at de beste steggene er rotfestet om sommeren. La oss nå snakke om hvordan å forberede dem. For reproduksjon, bør man velge på bushen en lignified, allerede bleknet, skyte med en diameter på 4 til 6 mm.

Unge grønne kvister til disse formål er helt ubrukelige – de er fortsatt for unge og har ikke akkumulert nok karbohydrater, noe som bidrar til å bygge opp sine egne røtter.

Fra de valgte skuddene høster vi stikkene:

  • kutt av spissen med en knopp;
  • Vi kutter avdelingen til chibouks opp til 25 cm lang, hver av dem må ha minst 3 levende nyrer, i tillegg må det øvre kuttet være rett og det nedre kuttet må være skråt;
  • Vi kutter av de nedre bladene og kutter halvparten av bladplaten nær de øvre bladene;
  • Vi dypper nedre kuttet i Kornevins pulver.

Den nedre delen av stikkene, som kommer i jorda, kan deles videre – dette vil øke hastighetsdannelsen.

Metoder for rotting av stiklinger

Stiklinger forberedt, er det fortsatt å rote dem. Dette kan gjøres på to måter:

  1. I vannet. Vi setter chibuki i en liten beholder og hell litt vann. Hver to dager bytter vi vannet til frisk. Omtrent en måned senere, vil røtter dukke opp og deretter plante roser i bakken, som dekker for første gang på toppen av lokket. På denne måten er bakdekk og dvergroser best forankret.rooting i vann
  2. I jorda. Plasser straks stiklinger i potter med næringsjord, plasser dem i en vinkel og dekk med en pakke eller flaske.rooting i jord

I tillegg kan rotte stiklinger av roser finnes i knoller av poteter eller bare i cellofanposer. Uansett hvilken måte du velger, er det best å ta roser til sine lokaler på deres første vintering, da unge busker ikke kan overleve vinteren på gaten.

Video om forplantning av roser ved stiklinger