Saya telah mendengar banyak maklum balas positif tentang persediaan Polyfid, bahawa mereka boleh menanam tanaman untuk meningkatkan kualiti tanaman. Beritahu saya, bidang permohonan apa baja poliid itu, bolehkah ia digunakan untuk taman?

Polyfide merujuk kepada baja mineral kompleks, yang digunakan secara meluas untuk pemprosesan tumbuhan kebudayaan dan hiasan pada pelbagai peringkat pembangunan mereka. Ubat adalah nisbah optimum nutrien dalam bentuk yang boleh diakses (chelated). Ia bertujuan untuk pelaksanaan daun dan akar perban semua jenis tanaman yang ditanam di tanah terbuka, serta untuk digunakan dalam pengairan titisan.

Kelebihan Polyfide

baja

Tidak seperti persiapan yang serupa dengan jenis ini, Polyfide mempunyai komposisi yang lebih bersih dan kelarutan yang lebih tinggi. Terutama perlu diberi perhatian adalah siri baru Polyfide dengan “Bonus” tambahan-pelekat, yang meningkatkan asimilasi oleh tumbuhan dan menghalang aliran cepat penyelesaian dari daun. Satu kebaharuan juga penambahan biostimulator “Mar” kepada kompleks unsur – ia meningkatkan jumlah organisma yang bermanfaat dan meningkatkan imuniti kepada penyakit berjangkit dan berjangkit.

Polipida tidak mengandungi klorin, natrium dan unsur-unsur berbahaya lain untuk tumbuh-tumbuhan, dan sepenuhnya larut dalam air.

Terima kasih kepada pemprosesan tanaman Polyfid, kualiti dan kuantiti tanaman bertambah baik, tekanan toleransi tanaman meningkat dan mereka berkembang lebih aktif.

Di manakah ubat yang digunakan?

hijau poliid

Baja Polyfide mempunyai bidang aplikasi yang luas, yang bergantung kepada komposisi spesifik penyediaan dan tujuan langsungnya. Untuk penanaman tanaman taman dan taman menggunakan jenis Polyfida:

 • kentang;
 • sayuran;
 • taman;
 • labu.

Polifida kentang dengan formula 12-5-40 merangsang peletakan sistem akar yang sihat, meningkatkan kualiti ubi dan meningkatkan jangka hayat ubi. Semen kentang harus diproses untuk pertama kalinya dalam tempoh tunas, persenyawaan lanjut dilakukan setelah berbunga dimulai setiap dua minggu.

poliip merah

Sayuran poli ayam merangsang pertumbuhan dan pembentukan jisim hijau, dan juga mempengaruhi pembentukan buah-buahan:

 • formula 6-15-38 untuk tomato digunakan pada permulaan pokok renek berbunga dan sekali lagi pada peringkat kematangan untuk mempercepatkannya;
 • formula 13-9-32 untuk timun merangsang pembangunan sistem akar dan pertumbuhan budaya, semak diproses semasa berbuah setiap 7 hari;
 • formula 19-19-19 digunakan untuk anak benih muda untuk memperbaiki perkembangan mereka, dan bagi orang dewasa, Poliid 13-9-32 digunakan (dua minggu sebelum kepala dikeluarkan untuk memperbaiki kehidupan rak mereka).

polyphide blue

Polyfeed 11-12-33 digunakan untuk pengairan titisan untuk semua tanaman sayuran pada kadar sehingga 1.5 gram per liter air.

Mengelam dengan tanaman epal dan batu Polyfida membolehkan untuk meningkatkan saiz buah-buahan dan meningkatkan rasa mereka, dan juga menghalang kegagalan ovari dan mengimbangi nisbah nutrien yang diperlukan untuk pembangunan optimum. Adalah dinasihatkan untuk menghabiskan sekurang-kurangnya 4 bungkusan tambahan:

 • yang pertama – dengan formula 19-19-19 pada fasa pembukaan buah pinggang;
 • yang kedua – komposisi yang sama selepas berbunga;
 • yang ketiga – dengan formula 6-15-38 pada fasa pembentukan buah;
 • yang keempat – dengan formula 6-15-38 pada fasa pematangan buah.

Apabila tumbuh tanaman labu, Polyfeed 15-7-30 digunakan. Rawatan pertama dilakukan sebelum pembentukan ovari, dan rawatan berikutnya – sehingga permulaan berbunga, yang membolehkan untuk mengisi kekurangan boron.

Baja yang terbaik digunakan: mineral atau organik – video