Telah mendapat pasaran yang sangat luar biasa – tidak ada duri. Penjual mengatakan bahawa loji itu dipanggil eustoma. Beritahu saya, bunga apa jenis bunga mawar, dan apakah ciri-ciri penjagaan estetik?

Walaupun mawar yang indah telah mengambil takhta ratu bunga, dia mempunyai banyak pesaing. Pertama sekali, ia menyangkut bunga, jadi sama dengan bunga mawar, bahawa mereka betul-betul dianggap sebagai rakan-rakannya. Senarai tumbuhan tersebut agak besar: ia adalah Ranunculus, Cina rose (kembang sepatu), begonia, geranium jenis baru, terry balsam dan primula, gardenia, buttercup Asia. Untuk penanam bunga, mereka jatuh cinta terlebih dahulu kerana tidak mempunyai duri tajam seperti mawar.
Tempat penghormatan di kalangan bunga yang serupa dengan mawar diduduki oleh eustoma (rose Jepun). Secara kebetulan, ia menyerupai mawar, tetapi berbeza daripada itu kerana ia berlangsung lama dalam sejambak selepas memotong dan tidak mempunyai duri.

buket-yeustom

Syarat penanaman dan penjagaan eustoma

Tumbuh tumbuhan ini dengan lebih baik dengan menanam. Tanah memilih cahaya dan asid neutral. Dengan keasidan yang meningkat, anak benih akan tumbuh sangat perlahan. Adalah lebih baik untuk mengambil tanah gambut dengan penambahan pasir. Satu alternatif yang baik untuknya ialah pil gambut.

Agar pucuk-pucuk bercambah bersama-sama, tutupkan bekas dengan biji, kerana mereka menyukai haba (suhu tidak kurang daripada 25 darjah) dan kelembapan. Sebaik sahaja benih bercambah, keluarkan filem itu dan tambah cahaya, terutamanya pada musim sejuk, sebaliknya pucuk akan melemahkan dan menghulurkan.

Air selepas mengeringkan lapisan atas, tidak membenarkan genangan kelembapan. Untuk melindungi pucuk dewasa daripada penyakit, mereka diberi makan dengan baja (zirkon, batu asas).
Di suatu tempat sebulan dan setengah kemudian menanam menyelam dan beberapa hari lagi ditutup dengan sebuah filem. Pada masa yang sama, tidak disyorkan untuk menghilangkannya dengan ketara – tumbuhan perlu diperhatikan secara beransur-ansur, membuka bekas, dan kemudian terbuka sepenuhnya. Pemindahan ke tempat kekal dalam periuk hendaklah dilakukan selepas pembentukan pucuk sekurang-kurangnya 4 daun.

Berkembang eustoma di tempat terbuka

Eustoma tumbuh baik di rumah dan di luar di atas katil bunga dan katil bunga. Untuk memindahkan bunga yang sama dengan bunga mawar, anda perlu memilih tempat yang cerah di tapak, tidak boleh diakses untuk draf. Sekiranya perlu, benihkan tanah sehingga tanahnya ringan, dan makan dengan baja mineral.

roza-lyubvi-yeustoma

Memandangkan eustoma adalah tumbuhan penyayang yang panas, disyorkan untuk menanam tanah di tanah selepas fros berhenti, dan pada mulanya ia disyorkan untuk menutup bunga pada waktu malam.

rozovaya-yeustoma

Eustoma tumbuh dengan baik di dalam periuk kecil dan besar. Tetapi anda perlu memberi perhatian kepada apa jenis kepunyaannya – pendek atau tinggi, sehingga kemudian tidak ada persoalan untuk membuat sokongan untuk bunga yang semakin meningkat.

Video mengenai rumah eustoma yang semakin meningkat