sayuran dan daging di atas karpetPembukaan musim panas tidak boleh dibayangkan tanpa katil pertama, pembersihan umum dan, tentu saja, barbeku berair di panggangan. Masak masing-masing mempunyai resipi khas untuk pengasam dan rahsia untuk memasak daging, tetapi dalam mengejar diet yang sihat, ramai di antara kita bersedia untuk menimbang semula pilihan makanan mereka.

tikar di kedai dalam talianDi kedai dalam talian domestik, anda baru-baru ini dapat melihat sesuatu yang baru – set dua karpet yang tidak melekat yang direka untuk ketuhar dan gril. Bergantung kepada pengeluar yang dijual terdapat tikar khas untuk memasak makanan dari silikon atau kain Teflon.

Bukan rahsia lagi bahawa selepas memanggang, ia adalah yang paling sukar untuk mencuci parut dengan jus kering daging dan sayur-sayuran. Apabila menggunakan tikar khas, masalah ini tidak lagi berlaku – pembersihan dan pengeringan mengambil beberapa minit.

memasak sayur tanpa minyakPenganut makanan yang sihat tertarik dengan idea memasak tanpa minyak, kerana makanan berubah menjadi selera dan berguna tanpa rasa lisan atau bau. Menurut pengilang, tikar untuk panggangan dapat menahan suhu hingga 280 derajat, dalam oven – maksimum 180 derajat. Permaidani untuk ketuhar digunakan bersama-sama dengan bentuk untuk membakar kuih-muih, serta mengeringkan biskut dan cendawan.

mat universalHarga di kedai-kedai di Rusia dan Ukraine bergantung kepada bahan – purata 600 hingga 1000 Rubles untuk satu set tikar tidak melekat. Di atas platform antarabangsa AliExpress tikar untuk memanggang dan ketuhar telah lama menjadi salah satu produk yang paling popular. Kos produk yang diperbuat daripada serat Teflon adalah kira-kira 200 Rubles.

Tudung warna kuning muda adalah untuk ketuhar, dan mat hitam sangat diperlukan untuk menyediakan kebab shish dan hiasan sayuran yang sihat di atas panggangan. Menurut keterangannya, produk ini tahan terhadap kakisan dan tidak toksik. Semasa penyediaan makanan di atas panggangan, tikar itu tidak boleh digunakan pada api terbuka.

Related  Sistem pengawasan video bajet dengan pemberitahuan dari China

tilamPembeli secara aktif berkongsi kesan mereka selepas menggunakan tikar tidak melekat. Ulasan mengesahkan sifat “sihir” produk – sayur-sayuran, daging dan ikan, dimasak tanpa minyak, sangat berair dan berguna.

Malangnya, tidak semua orang berpuas hati dengan kemunculan tikar panggangan. Sesetengah pembeli membandingkan bahan dengan polietilena yang padat, yang merosot dengan sangat teruk semasa pengangkutan. Dalam ulasan terdapat beberapa foto tikar dengan lubang – jika suhu tidak dihormati, integriti produk itu memang boleh dilanggar.

tikar untuk AliexpressPerhatikan bahawa tikar untuk 1000 Rubel dalam kedai dalam talian domestik juga dihasilkan di China. Atas sebab ini, pembelian tikar antigrip perlu dilakukan di laman web AliExpress.