anak benihPersediaan untuk musim panas bermula pada bulan Mac. Peminat sayur-sayuran segar yang ditanam di kebun mereka sendiri secara beransur-ansur mula mengambil benih dan bersedia untuk menjaga anak benih.

Sekiranya anda terlebih dahulu memutuskan untuk memasak lada, tomato atau timun yang manis, pastikan anda mengkaji cadangan pakar. Keadaan utama untuk anak benih yang berjaya adalah panas. Biasa ralat orang baru – meletakkan bekas pada jendela tersebut dengan benih, di mana selepas memutuskan suhu pemanasan mungkin lebih rendah daripada di apartmen.tikar hangat untuk anak benih

Jika anda mempunyai kemahiran tertentu, anda boleh membuat peranti untuk memanaskan sistem akar sendiri atau membeli tikar khas “hangat” di kedai dalam talian. Perkakas rumah ini adalah permintaan kerana fleksibilitinya. Pada musim luruh dengan mat inframerah boleh dikeringkan buah-buahan, musim sejuk kasut kemas selepas berjalan kaki yang panjang, dan pada musim bunga untuk menanam pokok yang sangat baik.tikar di kedai dalam talian

Di luar, produk ini dilindungi dengan bahan kalis air yang mudah dibersihkan dengan pembersih vakum atau berus. Panjang kabel adalah 1 meter, kuasa – 25 watt. Kawalan suhu tidak disediakan.

Kos pemanasan untuk benih di kedai dalam talian Rusia adalah dari 700 hingga 1000 rubel. Di platform dagangan AliExpress juga menyampaikan tikar “hangat”, parameter yang mempunyai perbezaan yang minimum. Sebagai contoh, kuasa peranti ialah 18 W, dan panjang kord ialah 1.85 meter.

keputusan yang baikPembeli ambil perhatian bahawa apabila menggunakan permaidani dengan elemen inframerah, biji benih berkembang 25-40% lebih cepat disebabkan pemanasan langsung tanah. Produk dari Kerajaan Tengah dengan sempurna melaksanakan fungsinya, dan juga tidak mempunyai bau yang tidak menyenangkan. Di samping itu, pemanasan tumbuh-tumbuhan tidak praktikal menjejaskan penggunaan kuasa.

Related  Dibuat di pita bercahaya China

benih yang sihatApabila menggunakan pemanas pre-seed, penjual mencadangkan dua kaedah mudah:

  1. Jangan membendung produk di dalam air atau cecair lain.
  2. Jangan pasangkan peralatan pemanas dan bahan penebat.

tikar untuk AliexpressDi laman web AliExpress, kos permaidani “hangat” adalah kira-kira 1100 rubel. Ia adalah sedikit lebih mahal daripada peruncit dalam talian domestik, jadi sesetengah pengguna tidak dinasihatkan untuk menghabiskan masa menunggu bungkusan dari China, dan untuk memerintahkan tidak lama lagi.