rahim yang ditandaiBeratus-ratus mereka, tetapi hanya satu. Walau bagaimanapun, kemakmuran lebah bergantung padanya. Untuk mencari ini unik, penjaga lebah tidak boleh melakukan tanpa penanda khas dari China. Ia patut meletakkan tanda kontras di belakang sarang lebah, dan ini akan memastikan pemilik penjagaan produktif dan rasional api untuk “wad “nya. Sehingga kini, ramai yang berhujah tentang kemudaratan prosedur ini. Namun, tidak ada hujah-hujah yang berat untuk menyokong pernyataan sedemikian. Terutama sejak ribuan pengeluar menawarkan dakwat yang selamat untuk ini.set penanda untuk menandakan lebah dari China

Pilihannya jelas

Nurseri profesional Eropah, yang terlibat dalam pembiakan purebreds, menandakan permaisuri adalah tempat utama. Adalah penting untuk diingat bahawa tempoh aktiviti permaisuri ini adalah dua tahun. Kemudian ia tumbuh tua dan kehilangan produktiviti. Oleh itu, serangga bergelora yang beragam boleh memilih oviposisi muda, dan penjaga lebah mungkin tidak tahu mengenainya. Oleh itu, adalah perlu untuk menandakan wanita. Penanda khas akan membantu untuk melakukan ini secara kualitatif dan cepat. selamat untuk penanda lebahInilah yang luar biasa:

  1. Tiada toksin dalam pewarna ini.
  2. Ia kering dengan cepat.
  3. Tidak mengeluarkan bau pedas.
  4. Dalam penanda mencipta tekanan tertentu, jadi apabila anda menarik diri anda tidak perlu menekan padanya dan juga menarik garis. Jumlah dakwat yang mencukupi dalam batang.rod lembut
  5. Diameter tanda adalah dari 1 mm, dan ketebalan garisnya adalah kira-kira 2.5 mm.
  6. Warna terang. Paling menarik adalah teduh putih. Terdapat 8 warna yang ada.
  7. Tudung duduk dengan ketat di pangkalan, akibatnya, dakwat tidak lekas.sesuai dengan topi
  8. Cat akrilik tahan air, cahaya matahari dan bahan kimia lain. Warna tepu label kekal dalam masa yang lama.cat akrilik

Dengan bantuan peranti penulisan sedemikian, lebah boleh ditandakan walaupun oleh pemula lebah. Untuk melakukan ini, dia tidak perlu menangkapnya. Anda boleh melakukan ini secara langsung di atas sarang lebah, memisahkan wanita dengan cincin khas. proses penanda lebahCat mempunyai asas air, yang membolehkan anda segera memadamkan titik itu, jika penjaga lebah melakukan kesilapan atau menangkap lebah yang salah.

Bawang lebah profesional menggunakan warna yang berbeza untuk menunjukkan usia beberapa permaisuri. Terdapat sistem penanda warna khas antarabangsa. Secara umum, ramai orang menggunakan warna putih, kuning, biru, merah dan hijau.

Harga soalan

set penanda untuk menandakan lebah pada AliexpressKualiti produk bergantung pada pengeluar. Produk jenama sentiasa kos pesanan lebih besar daripada yang lain. Beberapa jenis penanda datang dengan kemungkinan mengisi bahan bakar, yang memungkinkan untuk menggunakannya selama lebih dari satu tahun. penanda untuk menandakan lebah di kedai dalam talianKedai dalam talian yang diimport menjual barang-barang ini untuk 195-220 rubel / pcs. Walau bagaimanapun, varian ekonomi boleh didapati di laman web AliExpress. Kos alternatif Cina hanya 113 rubel. Dalam kes ini, jangan lupa tentang promosi kekal dan diskaun berat dari penjual. Tetapi ciri-ciri kualitatif mesti sesuai dengan perihalan.

Related  Pilih penapis luar biasa dari China