juicer sitrus mudahRamai pakar masakan terkenal mengesyorkan menambah jus lemon atau jus limau ke pelbagai hidangan. Tetapi semasa memasak di rumah semuanya tidak baik, dan biasanya suri rumah menambah lebih banyak jus lemon daripada yang diperlukan. Oleh itu, persoalan timbul: bagaimana untuk memerah jeruk jus hanya secukupnya, berapa banyak yang diperlukan?

Jawapannya mudah: anda perlu menggunakan juicer khas. Ia dibina terus ke dalam buah itu sendiri. Oleh kerana penyembur dibuat dalam bentuk semburan, ia akan menjadi sukar untuk mengalahkannya dengan jus lemon dalam makanan. Lagipun, hanya satu atau dua klik sudah cukup.

permohonan juicer sitrus untuk penyediaan dagingUntuk menggunakan juicer, anda mesti terlebih dahulu memotong bahagian atas lemon. Oleh kerana peranti mempunyai bentuk pembuka botol, ia dapat diskret ke dalam buah, yang diletakkan pada pendirian khas, dengan pergerakan yang sedikit. Itu sahaja, kini hanya tersisa untuk menyembur jus lemon. Selepas digunakan, anda juga boleh dengan cepat dan mudah melepaskan juicer dan bilas di bawah air yang mengalir.

perkakas praktikal mudahKelebihan juicer untuk lemon:

  1. Kesederhanaan. Sekarang anda tidak perlu memotong lemon pada separuh, mencari sejenis mangkuk untuk jus, lakukan yang terbaik untuk memerah. Semuanya mudah seperti biasa.
  2. Kelajuan. Proses memerah jus berlaku dalam masa beberapa saat.
  3. Kebersihan. Sekarang lebih sukar untuk mencuci tangan dengan jus lemon.
  4. Keterlaluan. Juicer ini boleh digunakan bukan sahaja untuk lemon, tetapi untuk buah-buahan berair yang lain.

penggunaan juicer sitrusJuicer ini adalah sesuatu yang tidak boleh digantikan di dapur. Berapakah kosnya? Untuk 430 kedai runcit dalam talian di Rusia dan Ukraine menawarkan sebanyak dua dispenser. Harga sememangnya baik.juicer sitrus di kedai dalam talian

Tetapi tapak Aliexpress menawarkan dua dispenser yang sama hanya untuk 72 rubel. Harga ini akan merayu kepada setiap pakar kuliner. Lagipun, jumlah untuk produk Cina berbeza dari yang domestik hampir 4 kali.juicer sitrus pada Aliexpress

Related  Pisau cukur yang mudah dan praktikal dari China

Ciri-ciri semburan jus lemon Cina:

  • bahan – plastik;
  • warna – rawak;
  • dalam set dua penyembur, yang berbeza-beza;
  • panjang senapang semburan panjang adalah 10 cm;
  • panjang penyembur pendek ialah 8 cm;
  • terdapat pendirian buah di mana penyembur dibina.

Seperti yang dapat anda lihat, adalah yang terbaik untuk memerintahkan jus lemon langsung dari pengilang China. Lagipun, ciri-ciri produk Cina dan domestik bertepatan, tetapi harganya agak rendah.