skrivanje skriva u kućiOblačenje kože je jedna od prvih vrsta zanata koje je čovjek osvojio. Ova vještina je vrlo korisna za suvremene ljude. Lovci su sretni za pohranu kože ubijenih trofeja. Ljudi se namjerno bave uzgojem i klanje životinja koje nose krzna radi dobivanja kože i krzna. U poljoprivredi se izvodi masovno odijelo životinjske kože. Znanje i praksa currying kod kuće će osigurati kvalitetne sirovine za daljnju obradu – šivanje odjeće, torbe i kape, čineći pribor i cipele, plišane životinje i formiranje lutke, stvaranje dekorativnih elemenata.

Primarna obrada kože

svježe kožeIzbor tehnologije preljeva ovisi o vrsti, načinu života i fiziološkom stanju životinje, vrsti i kvaliteti krzna, dobi, spolu i mnogim drugim čimbenicima. Nepravilna primarna obrada smanjuje kvalitetu sirovine kožnog prsa i skraćuje vrijeme skladištenja.

Zrelo krzno je veličanstveno i sjajno, s debelim, uniformnim podslojevima. Kosa bi trebala biti elastična pa čak i, s dobro razvijenim pramacom, ne ispadnu.

Prije nego što počnete odijevanje krznom, trebali biste pažljivo pregledati životinjsku kosu. Zagađenje i krv isprati se s krpom ili gazom natopljenom u toploj vodi s praonicama rublja. Ušuljane i filcane površine krzna su obično češljane s posebnim četkom. Koža mora biti pažljivo uklonjena, izbjegavajući rezove i suze. Preporučljivo je držati glavu, šape i rep.

Faze oblačenja kože i krzna

suhu kožuUklonite obrišite i odmašite. Odmašćivanje je proces uklanjanja svih potkožnih masnoća. To se provodi ručno uz pomoć posebnih alata za zamrznuti sloj masti. Sirove kože vladaju pravilnim oblikom i simetrijom, a zatim pod određenim uvjetima – visoku vlažnost i temperaturu, dobru razmjenu zraka.

Kako bi ne bi pokvarili krzno i ​​ruke masnoće, stručnjaci preporučuju da prskaju radno mjesto i kožu s malom piljevinom.

Oblačenje kože kod kuće sastoji se od devet obveznih koraka:

 1. Namakanje. U početku se kože namoče 24 sata u koncentriranoj otopini soli. Za 1 litru vode na sobnoj temperaturi trebate 4 žlice soli bez klizača. Nakon natapanja, oni su iskrsnuti s mesa izvana i stisnutu.natapanje
 2. Fleshing. Stroj za presvlačenje kože pomoći će ukloniti visokokvalitetne i brze. Mezdra je potkožni masni sloj životinja, uklonjen je tupim nožem s širokim nožem u smjeru od repa do glave.fleshing
 3. Sekundarno odmašćivanje. U ovoj fazi, kože se isperu u otopini pjene za pranje rublja. Temperatura tekućine ne smije prelaziti 25 °. Možete skinuti kožu u otopini sapuna za 20-30 minuta. Tada su temeljito isprati u čistoj hladnoj vodi, stisnutu i okrenutu prema van.odmašćivanje
 4. Gašenje ili skupljanje. Otopina za pripremu kože priprema se od 2 žlice octene esencije, 4 žlice soli bez klizača i 1 litre vode. Temperatura otopine je unutar 18-23 °. Skine koje su okrenute naopako, uronite u tekućinu i ostavite ih nekoliko sati, povremeno miješajući. Za tankim kožicama vrijeme upijanja je 6 sati, na prosječnu debljinu kože – 8-10 sati, debljine kože namaču u kiseli krastavac tijekom 12 sati.stavljanje u turšiju
 5. Izloženost pod pritiskom. Tijekom sakupljanja organskih masnoća i kolagenih vlakana uništavaju se u tkivu kože. Nakon skidanja, kože su izvađene ručno, presavijene 2 ili 3 puta i položene pod pritiskom. Tanke kože nalaze se pod pritiskom 3-4 sata, kože srednje debljine – oko 5 sati, debele – 6-8 sati.
 6. Sušenje. Suhe kože na sobnoj temperaturi dalje od izvora topline, krzno treba usmjeriti prema unutra.sušenje krzna Za sušenje koriste se posebni uređaji – obični. Možete skinuti kožu na ploči šperploče. Periodično, dok koža ostaje vlažna, uklanja se iz strijama i rukom se umijesi.istezanje kože na pravilima
 7. Štavljenje. Tanini vraćaju strukturu kolagenskih vlakana. Nakon postupka, koža postaje mekša i elastičnija, ne suza i ne ruši se. Kao sredstvo za sunčanje možete koristiti debelu infuziju hrasta hrastovine ili vrbe (po litri vode traje pola litre drobljene suhe kore). Kora se izlije u vodu, kuhati i kuhati 10-15 minuta, a zatim inzistira na jedan dan. Infuzijski filtar kroz čašu i stavite četkicu na kožu. Zatim se koža osuši i mijese.štavljenje
 8. Režije. Za masnoće kod kuće, pripremljena je posebna masna emulzija. U 300 ml tople vode potrebno je otopiti 50 grama sapuna, 50 grama ribljeg ulja, 10 kapi amonijaka, svjež i izlije otopine u njemu dodatni 500 ml vode. Sve komponente temeljito su pomiješane i pažljivo, da ne padaju na krzno, nanesu se na kožu četkom na boku kože. Obložene kože se suše na sobnoj temperaturi.zhirovki
 9. Završna obrada. Konačno, kože se slomljuju s pumice ili sitnozrnatih mrlja, prolazeći duž mezdre u smjeru od glave do repa. Ako je potrebno, kože su rastegnute i potresene. Sada je spremna za daljnji rad – rezanje, lijepljenje ili šivanje.

Related  Kako naučiti kako spaliti drvo

Popularni recepti za pripremu kože

dobre kvalitete kožeSouring postupak se smatra klasičnom opcijom za proizvodnju kože, nakon čega materijal postaje izdržljiv i elastičan. Alum za pripremu kože priprema se prema različitim receptima, koristeći sastojke prirodnog i umjetnog podrijetla – brašna, slada, rock sol, soda, kiseline, kiselih mliječnih proizvoda. Postupak kiselog kiseljenja predstavlja alternativu tradicionalnoj kiselini. Za pripremu krastavače obično se koriste octena kiselina, sol i voda. Umjesto octa možete koristiti sumpornu ili boronsku kiselinu.

samotamnjene kožePotrebno je obraditi svježom kožom. Ako se rad treba odgoditi, kožu se može slati tako da ga obilno brisanje soli, zamrzavanjem ili sušenjem.

Recept skrivanja skrivenih kod kuće:

 1. Ako je koža osuši, potrebno je prije odmotavanje, tj potopiti u posebnom otopinom (1 litra vode + 1 s. + ½ žličica soli tablete furatsilina + ½ žličice octa). Koža treba biti potpuno stavljena u otopinu, pa je stavljena pod pritiskom.
 2. Ovlažena koža je stisnuta, ispružena i naborana prema svim pravilima. Tada se mora oprati da se napokon riješi masnoća i prljavštine. Jedan od popularnih receptura za deterdžent je – 6 litara vode + 3 žlice tekućine za pranje posuđa + 2 žlice. žličice kamene soli + 1 čajnu žličicu sode. Operite s naporom, tada morate temeljito isperiti kože, sve dok voda nije apsolutno čista.
 3. Za kiseljenje, preporuča se pripremiti otopinu pomoću 3 litre vode, 6 žlice soli bez klizača i 1 žlice octene esencije. U kiselom tijelu koža stari nekoliko sati, zatim se izvlači i nastavi tamnjenje.
 4. Recept za tamnjenje je voda, hrast hrasta, 4-5 žlica soli. Sve je pomiješano, tekućina se pocne kuhati i kuhati 20-30 minuta. Spremna otopina se filtrira, ohladi na 35-38 ° i namoči kožu 6-9 sati zaredom.
 5. Nakon sunčanja, koža se izvuče i prenese na sušenje krzna. Suhe kože tretirane su masnom emulzijom od vruće vode, praonice rublja, soli, prirodne masti (svinjetina, riba, janjetina) i amonijaka.
 6. Od površine masle, uklonite ostatke otopine masti, rastegnite kožu na šperploču i pričekajte da se osuši. Suhe kože uklonjene su iz strija i umijene, to jest, lagano trljaju između prstiju. Završetak se može brusiti s strugalicom ili pumice kamenom.istezanje i sušenje kože

Related  Kako otvoriti tvrtku za uzgoj sadnica?

Oblačenje kože i krzna je složen postupak, dug i dugotrajan. Postizanje vještine u koži i krznom poslovanju može biti samo rad i studiranje. Kao rezultat višegodišnjeg iskustva, dobivate svijetle, mekane i elastične kože koje izgledaju sjajno, ugodno su do dodira i imaju dug životni vijek.

Jednostavan način za izradu kože – video

Oprema za izradu kože u kući – video