pintu dengan pintu wicketHidup di sebuah rumah persendirian, setiap orang atas alasan yang jelas mahu bukan sahaja melindungi laman webnya daripada orang yang tidak dikenali, tetapi juga memasangnya dengan pintu yang mudah dengan gawang. Apabila memilih pilihan yang betul, anda perlu memberi perhatian kepada pintu yang diperbuat daripada papan beralur dengan wiket, yang popularinya di Rusia ditentukan oleh nilai belanjawan, serta keindahan estetik. Rahsia permintaan papan beralur adalah bahan ini adalah yang terbaik untuk pintu masuk. Lagipun, ia mempunyai kualiti seperti ketahanan, berat badan yang rendah dan serba guna.

Pelbagai pilihan ukuran standard dan warna pintu dari papan bergelombang

pintu gerbang dengan perhiasan yang ditempa berlainanSalah satu kelebihan gerbang seperti ini ialah mereka boleh dibuat untuk saiz individu, bergantung pada lebar rentang yang diperlukan, serta keinginan pelanggan. Sesetengah orang membuat reka bentuk itu sendiri, kerana jika anda mempunyai kemahiran kerja logam asas, anda tahu cara membuat logam, kemudian dengan pendekatan yang betul, ia cukup banyak. Pelbagai warna membolehkan anda memilih warna yang paling sesuai dengan pagar, rumah dan bangunan halaman.

pintu berprofil dari halamanKepada gerbang logam berayun dengan gawang dari papan bergelombang telah menjadi kuat dan tahan lama, penting untuk mempertimbangkan perkara berikut:

  1. Pada peringkat pertama, perlu membuat rekaan draf, di mana penting untuk menentukan dimensi struktur, jenis bahan yang digunakan dan bilangannya, hitung beban berat, serta kelengkapan yang diperlukan (engsel, mengendalikan, kunci)
  2. Bahan-bahan mestilah berkualiti tinggi, dan ini tidak hanya terpakai kepada papan beralun, yang mesti dibeli dari pengilang yang dipercayai, tetapi juga dari paip seksyen segi empat tepat atau segi empat yang mana bingkai akan dibancuh. Begitu juga dengan kelengkapan, yang mesti tahan pakai, serta unsur-unsur tambahan yang perlu: skru mengetuk sendiri, “piston”, bolt, penyokong dan lain-lain
  3. Salah satu peringkat kerja yang paling sukar ialah menyelaraskan bahagian individu profil untuk mendapatkan persegi panjang yang betul, yang sukar dilakukan kerana saiznya yang besar, jadi di sini anda menggunakan kerja logam
  4. Pintu boleh ditempatkan bukan sahaja di satu sisi, tetapi juga lebih dekat ke tengah, yang hanya bergantung pada keinginan pelanggan
  5. Dengan mengambil kira beban yang tinggi yang akan dialami oleh tiang pendukung, perhatian khusus harus diberikan kepada seksyen masing-masing, serta kepada konkrit yang berwibawa

Related  Pemanas ekonomi untuk rumah dan kotej

pintu-pintu buatan sendiri diperbuat daripada papan beralun dengan pintu pagarAdalah penting untuk memahami bahawa membuat pintu dan pintu dari papan bergelombang sangat realistik, tetapi ini memerlukan sedikit masa dan usaha.

Apabila membuat bingkai dan bingkai, kimpalan kosong dilakukan dengan baik pada permukaan rata dengan perbezaan ketinggian yang minimum, yang mana anda boleh meletakkan lembaran besi atau lembaran di atas tanah.

Jika seseorang meragui keupayaan mereka, anda boleh menghubungi syarikat khusus yang menghasilkan perkhidmatan yang sesuai. Dengan mengesahkan reka bentuk, pembinaan dan pemasangan kepada pakar yang berpengalaman, pelanggan terjamin bahawa dalam masa yang singkat pintu-pintu dengan wiket akan dihasilkan, yang akan bertahan selama bertahun-tahun. Dalam kes ini, pintu diperbuat daripada papan beralun dengan wiket di dalam, lukisan yang disediakan kepada pelanggan untuk kelulusan, mestilah dijalankan dari bahan yang diperakui.

Varian pintu masuk dari papan bergelombang dengan pintu pagar

 

Terdapat banyak jenis struktur seperti itu, kerana saiz dan konfigurasi, tetapi pada umumnya, terdapat 3 jenis yang paling popular:

  1. Struktur tambahan, di mana satu pertiga ditambah kepada dua jawatan yang sedia ada, di mana pintu bingkai digantung. Ini adalah versi pintu masuk paling mudah.pintu
  2. Wicket pintu terbina dalam. Ini adalah versi rumit, yang memerlukan pengiraan berhati-hati, tetapi ia menang dengan menjimatkan ruang, yang sangat penting sekiranya kekurangannya.pintu masuk terbina dalam
  3. Slidable dari board corrugated. Varian ini kurang biasa dan lebih sukar untuk menghasilkannya.pintu gelangsar dengan pintu gawang

Sebagai bahan yang menghadap, tidak semua jenis papan beralur digunakan, tetapi hanya jenis dinding jenis “N”, “C” dan “A”, ketebalan logam yang tidak kurang daripada 0.5 mm. Apabila memilih pintu yang sesuai dari pelapisan profil dengan gawang, penting untuk memeriksa bahawa papan beralun mempunyai lapisan polimer berkualiti tinggi, dan juga diperbuat daripada logam tergalvani. Ini akan mengelakkan proses kakisan yang merosakkan dan memaksimumkan hayat operasi struktur. Sebagai hiasan tambahan, tiang pendukung dapat ditutup dengan batu hiasan yang terbuat dari bata berwarna merah.

Pintu dan gerbang, dipenuhi dengan batu bata fasadBanyak pintu gerbang yang diperbuat daripada papan beralur dengan wiket, yang dibentangkan di Internet, membantu para pemilik dengan cepat memutuskan pilihan mana yang sesuai dengan mereka. Terutama menarik adalah pintu-pintu dengan unsur-unsur tambahan hiasan yang dipalsukan, berkat yang boleh memberi reka bentuk keunikan dan “kekayaan”.

Sekiranya pembinaan tidak diperbuat daripada logam baru, tetapi paip yang digunakan, ia mestilah dirawat dengan penukar karat, selepas itu ia telah diolah dan dicat.

Apabila merancang untuk membuat pesanan bagi pengeluaran pintu pagar yang diperbuat daripada kepingan profil dengan pintu gawang, lebih baik menghubungi syarikat yang juga boleh melakukan penghantaran dan pemasangan pembinaan turnkey. Ini sangat mudah, kerana ia menyelamatkan seseorang daripada keperluan untuk secara berasingan mencari pasukan pemasang profesional. Untuk mempunyai keyakinan bahawa pintu akan dihasilkan secara kualitatif, lebih baik menyimpulkan kontrak bertulis dengan firma, yang akan mencerminkan hak dan kewajiban para pihak.

Related  Pembaikan dandang elektrik dengan tangan anda sendiri

Bagaimana membuat papan beralun – video