ceri ceri di musim bunga dan musim panasSatu rasuah adalah pemindahan potongan kecil satu tumbuhan dengan tunas vegetatif ke yang lain. Inokulasi ceri manis dilakukan pada plum ceri, plum, ceri dan, sebenarnya, ceri. Operasi ini diperlukan untuk memberikan lebih kuat keteguhan pokok tender, untuk menghadkan pertumbuhan. Apabila dua pokok menjadi satu, akar ceri yang lebih keras di musim sejuk akan membolehkan ceri menghasilkan buah di rantau Moscow.

Peraturan asas vaksinasi

inokulasi ceri di atas batuTumbuhan itu, yang mempunyai akar di dalam tanah, dipanggil akar umbi. Bahagian yang ditanam oleh apa-apa cara dipanggil rasuah ke dalam pokok ibu. Untuk menghubungkan tumbuh-tumbuhan, anda perlu memilih tanaman yang berkaitan, pasangan tersebut dipanggil bersesuaian. Untuk cantuman ceri adalah buah batu yang serasi Pink. Lebih banyak plum, ceri dan aprikot lebih sesuai.

Adalah lebih baik untuk mengamalkan rasuah dan stok semasa aliran sap pada suhu sekitar + 5 darjah. Pokok ceri dituai dari musim luruh. Jika musim sejuk hangat, batang-batang di koropsi dipotong pada musim bunga. Ranting hijau menjadi buruk.

cara untuk menggabungkan kain-kain cengkerang dan garpuAda cara yang berbeza untuk menggabungkan tisu dua pokok, tukang kebun menggunakan satu atau satu lagi cara mencangkok ceri, serta pokok buah-buahan lain.

Vaksinasi adalah operasi yang kompleks. Agar tidak merosakkan stok, perlu menguasai suatu inokulasi, untuk mengisi tangan dengan membuang bahan. Alat itu mesti di lengan dan tajam tajam. Dengan menggabungkan dua bahagian licin, sambungan mereka dicapai.

Apa musim untuk dipilih untuk vaksinasi

ceri ceri di musim bungaCeri ditanam semasa musim menuai. Tetapi tempoh terbaik untuk vaksinasi semua pokok buah adalah musim bunga. Adalah penting bahawa tiada fros pada masa ini. Pada musim bunga, inokulasi ceri dilakukan oleh petioles yang disediakan. Mereka dibawa keluar dari bilik bawah tanah terlebih dahulu, tepu dengan kelembapan dan akar. Pada musim bunga, semua kaedah splicing scion dan rootstock digunakan:

  • pengikatan;
  • Copulation:
  • inokulasi setiap korteks;
  • inokulasi dalam hirisan lateral;
  • inokulasi di belahan.

Kadang-kadang tukang kebun yang berpengalaman menggunakan ablatif – dua ceri muda disambungkan dengan cantuman ke dalam batang. Selepas gabungan dari satu pokok, mengambil kacang, dari akar yang lain.

Pada awal bulan Jun, ia masih merupakan masa yang baik untuk melaksanakan inokulasi ceri pada ceri pada musim panas. Ia penting pada musim panas sebelum vaksin bermula untuk menyerap tanah di bawah pokok rahim dengan kelembapan. Air tumbuhan secara tetap selama 3 hari. Keratan pada masa ini juga bertahan di dalam air dengan stimulan. Selalunya pada musim panas, ceri ditanam dengan kaedah ocularization, dengan mata.

Related  Bagaimana untuk menjaga tomato di rumah hijau?

ceri pada musim panasPada musim panas, ada kemungkinan untuk menorehkan graft dan di belakang kulit kayu. Adalah penting untuk kelangsungan hidup yang lebih baik untuk menyediakan keratan pada diameter kira-kira 1 cm. Cherry adalah scion yang baik. Batang yang terbiasa terasa dengan baik. Tetapi selepas beberapa tahun di persimpangan, ceri menjadi semakin tebal. Dia mempunyai aliran sap yang kuat. Untuk mengelakkan perkara ini berlaku supaya cawangan tidak terputus di bawah berat tanaman, adalah perlu untuk menjalankan keluasan tapak bersama. Bagaimana untuk menanam ceri pada ceri bergantung kepada keadaan rasuah dan stok. rasuah separaPada pokok priovoe separa boleh memberikan ceri dan ceri. Stok yang baik dihidangkan oleh pelbagai ceri:

  • Ceri Megaleb mempunyai ketahanan musim sejuk yang tinggi;
  • Puncak – keserasian yang sangat baik dengan scion;
  • VSL – digabungkan dengan pelbagai jenis ceri manis;
  • Vladimir Cherry – ketabahan musim sejuk yang tinggi, rasuah prizhivaemost yang baik.

Jika terdapat ceri lama di taman, yang tidak lagi membuahkan hasil, tetapi telah disesuaikan dengan fros untuk waktu yang lama, ia adalah stok yang indah untuk keratan ceri baru. Mereka boleh ditempatkan di sepanjang batang, di potong, mengambil pelbagai jenis, dari pokok yang berbuah ini akan menjadi indah.

Adakah mungkin untuk menanam ceri pada pokok ceri jika pokok itu menuai buah? Anda boleh membuat vaksin dalam tangkapan batang dan cawangan rangka. Ini biasanya cara pendebunga ditanam jika taman kecil. Kekebalan boleh membetulkan rasa, saiz, hasil stok.

Eksperimen dengan vaksinasi pada musim gugur boleh menjadi tempoh yang singkat. Ia adalah perlu bahawa tangkai bermula, sehingga frosts datang, dan aliran sap tidak berhenti.

Di mana pokok buah-buahan anda boleh menanam ceri

Cherryinokulasi ceri pada plum sama dengan buah batu, tetapi kekuatan pertumbuhan dalam semua pokok adalah berbeza, struktur kayu juga. Oleh itu, untuk hidup yang lebih baik, ceri dicantumkan pada plum. Cantuman itu boleh dilakukan secara separa, dan kemudian plum dan ceri akan membahagikan makanan dari akarnya. Tetapi kadang-kadang stok diambil untuk membuat anak benih. Dalam kes ini, stok hendaklah tidak kurang daripada 1 cm diameter.

Related  Kultivar pear winter-hardy yang berkembang pesat dalam ingatan Zhegalov

Pada ketinggian 20 cm dari tanah, potongan lidah dibuat pada kedua-dua bahagian. The rootstock dengan rasuah disambungkan dan tetap dengan penggulungan. Tapak operasi ditutup dengan beg untuk mengekalkan kelembapan. Apabila daun muncul, pakej boleh dikeluarkan. Keseluruhan tangkapan dikeluarkan ke stok akar. Dalam 2 tahun, anak benih mesti memasuki buah.

Apa lagi yang boleh anda menanam ceri? Pada plum ceri. Ia menjadikan ceri lebih tahan, dan membolehkan anda meletakkan pokok di mana terdapat lebihan kelembapan tanah.

Cherry on Cherry – video