Cvetoče tradescantiaTradescantia pripadajo domorodni ameriški vrsti, ki se divje pojavlja od južnih meja Kanade do Argentine. Številne vrste in sorte Tradescantia na fotografiji so presenetljive v raznolikosti videza. Razlog ni le na obsežnem območju, ki segajo od zmernih regij do tropskih območij. Število hibridov in sort Tradescantia je obvezno, da cvetijo pridelovalce in rejce, ki imajo iskreno ljubezen in znanstveni interes za cvet. Vrste Tradescantia, predstavljene v članku, bodo okrasile cvetlične in alpske tobogane na parceli in okenske police v hiši.

Tradescantia zebrina (Tradescantia zebrina)

Tradescantia zebra v obliki in cvetenjeEna od priljubljenih notranjih vrst je znana kot Zebrin Tradescantia ali Tradescantia Hanging. In eno in drugo ime, ki v celoti odraža podobo okrasno rastlino z povešene zadel Čvornat, 10 centimetrov poudaril liste in majhne vijolično-roza-3 lepeskovymi cvetje.

Značilnost videza rastline je lista listov. Na hrbtu so naslikani v bogatih vijoličastih tonih. In njihova zunanja stran je obarvana s svetlo belo srebrnimi črtami na zelenem ozadju. Ta funkcija je določila ime te vrste trgovanja

Tradescantia Virginia (Tradescantia virginiana)

Tradescantia devica in njeno cvetenjeIme tega vrta Tradescantia dolguje svojo naravno rast. Poleg Virdžinije je trajnica najdena tudi v mnogih delih vzhodnega dela države. Zahvaljujoč bogatemu, polnem poletju in precej svetelemu za cvetočo naravo, se je Virgin Tradescantia gojila in padla v krog zanimanja rejcev. Na tej osnovi se pridobi veliko različnih sortnih in hibridnih rastlin, ki so združene v ločeno vrsto.

Dobljene vrtne sorte te vrste Tradescantia, kot je na sliki, so dobro uveljavljene ne samo v vrtovih ZDA in drugih držav ameriške celine, ampak so že dolgo priznane kot evropski vrtnarji. Izgledajo kot ločene kompozicije in v kombinaciji z lepimi vrtnicami, dnevnimi lističi in drugimi cvetovi.

Related  V domači hiši rastejo različne vrste in vrste anemonov

To je zelo enostavno najti rastlino v ravni liniji, ki leži v izjemnih primerih, stebla in podolgovate usmerjene linearne liste. Fine višina listnato poganjki do 60 cm. V času poletne sezone rastlina tvori tesen zavese, ki je v poznem poletju dodatno okrašena množičnih barve. Sestavljen je iz treh venčnih listov splošno rebri virginiana Tradescantia zbirajo krovno socvetje na konicah poganjkov in izhajajo iz sinusov 20 cm dolgi listi.

Razpon barv cvetov je zelo širok: od skoraj bele do vijolično roza ali temno modre barve. V naravi nastane opraševanje, nastanek jajčnikov in zorenje semen.

Traditioncantia x andersoniana

Andersona trgovska družbaHibridne rastline, pridobljene s križanjem drugih vrst s Tradescantia of the Virgin, danes je običajno poklicati Anderson’s Tradescantia. To so lepo cvetni vrtni okraski, priznani po vsem svetu in se aktivno uporabljajo za urejanje vrtov in parkov, tudi v srednjem pasu Rusije.

Moderne sorte Tradescantia Anderson presenetijo s čudovitostjo barv. Rastline imajo lahko ne samo zeleno, ampak tudi vijolično, lisasto in celo skoraj rumeno listje. In sploščena rožica cvetov so naslikana v vseh odtenkih modre, roza, lila.

Semi-dvojno cvetje TradescantiaMed sortami te vrste Tradescantia, kot je na sliki, so rastline z nenavadnimi pol-dvojnimi barvami.

Tradescantia albiflora

Tradescantia belo-cvetniV nekaterih vrstah Tradescantia ni mogoče najti nobene ene, temveč več imen, sopomenk. Ni izjema in Tradescantia je bela-cvetenja, ki cvetje pridelovalci tudi vedo, kot tresvetcnaya tresvetcnuyu. Dejansko to ime ne sodi v celotno vrsto, temveč samo ena vrsta, na kateri so rožnate črte in brise jasno vidne na črtasto, belo zeleno listje.

Rastlin od južnoameriških tropih dodeljena gladke koničastih-obliki srca listi, plazeči poganjki vozlane in majhni beli cvetovi, ki daje vrst svoje ime.

Related  Kos sonca v poletni cvetni postelji – enoletni jedro

Tradescantia belo-cvetni Albo vittataPoleg treh barvnih sort in rastline barve listov v, obstajajo sorte, kot so Tradescantia belotsvetkovaya Albo vittata, katerega listi okrašene veliko zelenimi in belimi črtami.

Tradescantia fluminensis

Tradescantia riverinePrav tako nezahtevna in hitro rastoča oblika Tradescantia belotsvetkovaya zadeti sobo z lonci brazilskega deževnega gozda, kjer se gomoljnice Trajnice oblike obsežne grmišča, gnetli vse druge zelnate rastline.

Rečna tradescantia v naraviTradescantia se lahko razlikuje od prejšnjega predstavnika rodu s rjavimi ali rdeče-vijoličnimi odraslimi poganjki in istim barvanjem hrbtne strani listov. V divjih vzorcih imajo listi še svetlo zeleno barvo.

Tradescantia rečna sorta Maiden's BlushKot lahko vidite na sliki, sorte vrste Tradescantia, ki se gojijo v kulturi, lahko okrasijo hišo s črtasto in celo pepelasto listje. Primer je Modra blush z listi vseh odtenkov rožnate, bele in zelene barve. Chaotično razpršene lise in ščetkarje dajejo rastline edinstven videz.

Cvetenje reke TradescantiaRože reke Tradescantia v vseh sortah so majhne, ​​bele, ki se nahajajo v osi zgornjih listov. Mala florets Tradescantia presenetljivo nežno pogled v sestavi poleg limone ali strogo ficus.

Tradescantia blossfeldiana Tradescantia

Blossfeldova tradescantiaV Argentini, doma v drugo vrsto Tradescantia, je danes našel mesto v domu in okenske police. To tradescantia Blossfeldiana, prepoznaven po tesen, rdeče-zelena stebla in koničasto suličaste liste do 8 cm stran stanja purpurea dno, vrh -. Temno zelena z rdečkasto ali vijoličasto senci. Listne plošče so grobe, nap je jasno vidno na vozliščih in na dnu listov.

Tradicija Blossfelda s pestjo listjePrav tako niso prisotne aksilarne socvetje, ki je sestavljeno iz več vijoličnih ali vijolično rožnatih koron. Cvetovi blagovne znamke Blossfeld, svetle na vrhu, so skoraj povsem barvani od spodaj. Tudi center vogalov je opazno pobeljen.

V sortah s pestro listje je svetlost barve odvisna od svetlobnih pogojev. Padajo v senco, lahko listi Tradesscanism of Blossfeld popolnoma izgubijo okras in postanejo, kot je na sliki, zelena.

Tradescantia sillamontana

Tradescantia syllamontaneZa razliko od večine vrst in sort Tradescantia, ki se raje naselijo v vlažnem okolju, je rastlina predstavljena na fotografiji, ki je dobro pridelana pod polpraznimi pogoji. O nenavadnem življenjskem okolju Sillamontana Tradescantia pravi, da je pokrita gosta dolga nada, s katero so pokriti trunasta stebla in majhni listi cvetov v obliki jajc. Zaradi te naravne zaščite se tradescantia ne boji, da bi izgubila svojo nakopičeno vlago in raste na alpskih toboganih in robovih v svoji domovini. Toda v Evropi in v Rusiji je obrat pozimi zmeren, zato je bolje, da v zaprtih prostorih raste spektakularen pogled v zimskem času, ki se izžareva na svež zrak samo v topli sezoni.

Related  Zanimiva zgodba o edinstvenem rastlinju vlažnih tropikov Alocasia

Sillamontan v lonecVišina trajne korenike ne presega 40 cm. Mladi stebla najprej zadržijo svoj navpični položaj, vendar z rastjo spustijo na tla. Med cvetenjem se na konicah stebelka pojavi enobarvno-vijolično majhno cvetje.

Video o značilnostih različnih vrst Tradescantia