Cvetijo streptokarpus na okenski policiLepota hibridi streptokarpusy primerljiva z orhidej subtilnosti in izpopolnjevanje socvetja. Skrb in rast streptokarpusov ne bo povzročal težav niti za začetnike. Svetli nagubani lanceolatni listi do 30 cm okvirjajo nemir cvetličnega šopa. Gramofoni Cvetje samotno na dolgih debla, vendar pa prihaja iz vsake zalistju, dolgo cvetijo in letijo nad lonci, zaradi česar ga občudujem.

Foto streptokarpus z ustrezno nego doma

Z dobro skrbjo, cvetenje streptokarpusa je všeč okoDoma se streptokarpus lahko goji na vzhodnem ali zahodnem oknu. Na hrbtni strani sobe potrebujete posebno svetilko s posebno fluorescentno svetilko. Na južnem oknu poleti je potrebno senčenje, na severu – svetloba ni dovolj. Neposreden sončni žarek bo pokvaril liste in cvetove. Kot veliko dekorativnih rastlinskih rastlin, streptocarpus v negi in pridelavi ne prenaša prepihov in stoječe vode v lonec.

Vlažnost zraka v 60-70% bo ustvarila udobne pogoje. Pomaga vam paleta s kamenčki in mahom. V zimskem času bo cvet dobil moč za cvetenje, če ga hranimo pri temperaturi 16-18 stopinj, razen gnojenja in rezanja. Enega in pol meseca počitek je dovolj, da obnovite rastlino. Poleg tega cvet potrebuje odločilne dejavnike:

  • pravi substrat;
  • zalivanje in gnojenje;
  • presaditev;
  • reprodukcija.

Kontejner in sestava tal za streptokarpuse

Rastlina raste hitro in potrebuje presaditevPosebna značilnost z dobro skrbjo za streptokarpuse doma je hitra rast grmičevja. Kashpo zahteva nizko, vendar široko. Obstajati mora drenažo, sloj bo približno 2 cm. Rastlina se presadi konec zime in spet po šestih mesecih. Najboljši način za presaditev je pretovarjanje v veliki skledi.

Glavni pogoj – tla se ne sme kondenzirati, ostati lahka in zračno prepustna. Običajno podlago za sadike je treba razredčiti na polovici s peskom ali perlitom, rezan mah, vermikulit

Rastlino lahko gojimo tudi v šoto. Tla na osnovi šote morajo biti vedno vlažna. Ko se ta substrat suši, se tvori monolit. Vsako zemljo za rastline v zaprtih prostorih, tudi kupljene, je treba sterilizirati.

Način polnjenja in navlažitve

Rastlina raje zalivanje skozi odtočno luknjoPridelava zdravega streptokarpusa in skrb za njih sta povezana s pravilno hidracijo rastlin. To je normalno za vodo skozi drenažno luknjo. Dobro je organizirati navlaženje zemlje preko stenja. V tem primeru nenehna oskrba kapilarne vlage naredi tla stabilno vlažna. Na vrhu namakanja je treba vodo nalivati ​​na stene loncev in se truditi, da ne padajo na listje in cvetje.

Streptokarpus potresemo z mehko tople vode. Če listi rastlin znižali zaradi sušenja zemlje, je elastičnost obnovljena, vendar povešene cvetje je treba zmanjšati, da so izgubili.

Za škropljenje razprši v meglico streptokarpusy rad, vendar kapljice vode na listih lahko povzroči grde madeže. Za vlago je primerno držati cvetlični lonec na paleti z vlažilcem. Bo pomagal in krožnik z vodo, nameščen v bližini rastline.

Zahteve za napajanje

Gnojilo za streptokarpuseMlada grma, ki se po vzreji hitro razvija, zahteva gnojenje dušika. Ampak jih je treba zmanjšati v odstotkih, ko se pojavijo popki. Zdaj streptokarpus potrebuje fosfor in kalij. Gotovih pripravkov za sobne rastline prvič uporabil gnojilo “nov ideal” po ustrezni gnojilo za cvetoče rastline lepa serija “Supertsvetenie”, “Fialochka” in podobno. Oplenite rastlino enkrat na teden, izmenjujoč različne sestavke. Med počitkom se ne izvaja gnojenje.

Related  Učiti skrbeti za gloxini doma

Priporočene odmerke gnojila je treba zmanjšati za polovico. Če rastlina aktivno raste listje v tem obdobju, je to normalno. Iz sinusa vsakega lista se pojavi cvetlični koniček. Zato je treba odstraniti spodnje liste, ki so že cveteli cvet, skrbno rezanje z ostrim nožem. Oglejte si video, kako skrbeti za streptokarpuse in raste spektakularen grm.

Škodljivci in bolezni streptokarpusov

Streptocarpus vpliva na plesni plesniBolezni, ki vplivajo na rastlino, so plesni plesni in sivi plesni. Če se zdi, da je listno območje prašilo bel prah, je plesni plesen. Pod ploščo se bodo pojavili javljalniki in listi bodo umrli. Bolezen se hitro širi in vsa domača cvetja so ogrožena. Zato je treba zmanjšati prizadeto listo in zdraviti rastline z Topazom, to je usmerjeni akcijski fungicid.

Nič manj groba bolezen streptokarpusov je siva gniloba, ki pokriva vse dele rastline s sivim puhastim premazom. Takšno rastlino je treba sprati pod toplo prho in jo obdelati s fungicidom. v primeru pojavljanja novih žarišč je treba zdravljenje ponoviti.

Pogoji glivičnih bolezni so pretirano zalivanje, vsebnost v hladnih razmerah ali obratno, ustvarjanje učinka tople grede. Potrebno je normalizirati temperaturo in vlažnost ter bolezni se bodo umaknile.

Insektov škodljivcev, še posebej streptocarpus kuga pajkovo pršico. Začne se v suhem zraku, zelo hitro se razprostira na hrbtni strani lista. Sesajo sok, zaokroži list s spletom, v katerem številni člani kolonije lahkajo. Zaradi tega je list bled, rumen in sušen. Če želite shraniti cvet, jo je treba izolirati in osvoboditi cvetja. Trikrat v 7-10 dneh opravite zdravljenje z enim od insekticidov. Spray je tudi zgornja plast zemlje. V tem času je treba okrepiti nadzor nad statusom drugih rastlin. Škodljivec je vsemogočen.

Izvedejo se ravno iste operacije v primeru odkrivanja grobnic.

Related  Kaj japonski kutine lahko koristno in škodljivo za zdravje ljudi

Razmnoževanje streptokarpusa

Pomemben pogoj za širjenje kulture je njena zmožnost razmnoževanja. Ta cvet reproducira:

  • delitev grmovja;
  • semena;
  • plošča.

Najlažja metoda razmnoževanja je razdelitev grmičevja med presaditvijo. Gobasta cvetica se razteza zaradi rasti bočnih oblikovanih grmov in se zlahka deli na dele. Zaradi delitve je grm pomlajen.

Na domu lahko rastejo streptokarpus iz semen. Zelo majhna semena, ki so naprodaj, se izsušijo. Setev je površna, ker mora biti lupina uničena, mora biti zgornja plast zemlje vlažna. Vse leto lahko prejmete nove kopije z nepričakovanimi barvami. Od setve do cvetenja, traja 7 mesecev. Sadike potrebujejo dodatno osvetlitev pozimi. Pogosteje streptokarpus pomnoži list.Reprodukcija streptokarpusa z deli listne plošče

Tukaj je lastnost vseh Gesnerijev regeneracija korenin dela listne plošče. Za razmnoževanje se za rezanje delcev uporabijo zdravo zrelo listje in britev, kot je na sliki. V namočeno šotne tablete posadite steblo in počakajte na rezultat. Mladi poganjki, ki se tvorijo okoli listov, sedijo v ločenih skodelicah.

Tukaj je metoda “Toaster”, če je en sam list odstranimo le centralno veno in poskrbi vzdolžnih prog v miniteplitsu, na primer škatlo izpod zvitka. Pečat in razpršite saditev, nato pa še naprej ustvarite vlažnost v škatli. Veliko otrok bo treba sedeti.

Nezapleteno oskrbo, enostavno vzrejo streptokarpusa je na voljo tudi za začetnike.

Učenje presaditve streptokarpusa – video