bonsai sakuraBonsai sakura v naravnih pogojih lahko doseže velike velikosti. Z ustrezno oskrbo, bo postavljen v majhen lonec, medtem ko ostane natančen izvod japonske češnje. Sakura je priznani simbol vzhodne Azije, katerega cvetenje spremljajo državni prazniki. Zmanjšano razmnoževanje takšnega drevesa lahko raste doma, vendar je ta postopek dolgotrajen in težak.

Opis sorte

mini češnjev cvetBonsai japonska sakura je okrasno drevo, ki se zlahka vrti v hiši. Odporen je na povečano kontaminacijo plina v prostoru, vendar zahteva dobro luč in dnevno zalivanje.

Sakura je cenjen zaradi nenavadnih cvetov, v bonsajih pa dosegajo premer 1 cm. V naravi, so svetlo roza, vendar lahko kupite umetno gojene sorte z rdečimi, zelenimi, vijolične in druge barve. Posamezni cvetovi se zbirajo v socvetje.

Kako drevo iz semena

semena japonske češnjeRastočo bonsai sakura iz semen doma je težko, vendar mogoče. Postopek mora biti pripravljen vnaprej in potrpežljiv. Do nastanka bonsaja ni slabše od navadnih dreves in lahko dobite popoln dom vrt lahko v 10-20 letih, ki je predmet vsakodnevne oskrbe.

Semena bonsai sakure lahko kupite v specialnih trgovinah. Bolje je vzeti več semen, saj je odstotek njihove kalivosti in preživetja dovolj nizek. Morate biti pripravljeni na dejstvo, da bo le 1-2 semena od 10 preoblikovalo v polnopravna drevesa. Obstaja določen algoritem za pripravo in sajenje bonsai sakure doma:

  1. Semena so narisana (nadkalyvayut), da pospešijo proces kalivosti. Dan pred sejanjem jih je treba dati v vodo pri sobni temperaturi.
  2. Nato semena postavimo v rahlo navlaženo prst, ki se poglablja za 0,5-1 cm.
  3. Za kalitev mora biti seme bonsai sakura podvrženo stratifikaciji, ki bo posnemala naravne zimske razmere. Posoda je prekrita s filmom in poslana v hladilnik za 2 meseca.
  4. Po tem času semena še naprej kalijo pri sobni temperaturi in dobro svetlobo, ki ohranjajo konstantno vlago v tleh.

Related  Zakaj je vaš Croton suh in padel?

cvetenje mladih bonsai sakuraKo semena začeli kalijo, ki jih potrebujejo, da se potopite – presaditi v novo zemljo. Če so sadike postavi v skupno posodo, razdalja ne sme presegati 10 cm med njimi je najbolje, da posadimo rastline v posameznem bonsaynitsy -. Posebni ploščati lonci.

Treba je posvetovati s prodajalcem, kako raste bonsai sakura iz semen. Različne sorte imajo svoje lastne nastavitve za tla, hranjenje ali zalivanje režim. Skupaj s semeni morate kupiti vso potrebno opremo in vnaprej poznati pravila za nego dreves.

dekorativni bonsaj

Nega pravila za bonsai

Tisti, ki jim uspe, da raste visoke stopnje Bonsaj drevo v domu treba priznati – rastlina je zelo muhasta in zahteva vsakodnevno nego. Posebna pozornost je namenjena namakalnemu režimu. Poletje bonsaj potrebuje pol skodelice vode na dan, v nasprotnem primeru pa lahko hitro umre zaradi suše. V zimskem času je voda manj pogosta. Nič manj pomembna je osvetlitev v sobi. Bonsaiitsy so na najbolj svetlih področjih, zaščiteni pred osnutki.

bonsai sakura v notranjostiBonsai se goji v ravnih lončkih s premerom do 20 cm, tako da koreninski sistem ne more rasti. Presajanje rastlin se izvaja letno, kar nujno skrajša korenine. Izbira tal naj bi bila odgovorna – sakura dobro raste v tleh z visoko vsebnostjo dušika, humusa in kalija. Ekološka gnojila se vnašajo v zemljo približno en mesec pred sajenjem, dušik pa se doda neposredno skupaj s sadikami.

bonsai sakura na vrtuKo raste bonsai sakura lahko krono proizvede poljubno, z uporabo improviziranih sredstev. Prtljažnik mladega drevesa je pritrjen z žico ali odsekom. Ko rastlina doseže višino 25-30 cm, se glavna poganjka razreže, tako da krona raste v širini. Po cvetenju lahko obrezujete stranske poganjke, s čimer spremenite smer njihove rasti. Koruza se skrajša pri vsaki presaditvi, da se prepreči rast drevesa v višini.

Drug način za omejitev rasti rastlin je uporaba horizontalnih kosov vzdolž lubja. Od tega bo dodeljen sok, ki bo oslabil bonsaj in pustil pritlikavost.

miniaturni češnjev s trdnim deblomObstaja veliko vrst krone v bonsai sakura. Glavno prtljažnico lahko zapustite naravnost, lahko pa oblikujete nenavadne ovire. Če pravilno vzdržite tehnologijo rasti in vsak dan dajete rastlini majhno količino časa – cvetijo vsako pomlad z okrasnimi cvetovi.

Related  Ključna pravila za skrb za akvare

Kako rasti bonsai – video